מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
 
   מתכון לחלה מתוקה לראש השנה
 

המתכון מעניק חלה נהדרת, קלאסיקה לראש השנה. אפשר להפיק ממנו שתי חלות חגיגיות, או חלה אחת ארוכה מאוד ומרשימה שתמלא את שולחן החג. רק לוודא שמעניקים לה אורך יפה ולא גובה, כדי שתיאפה היטב גם מבפנים. וכמובן צריך להתחשב ברוחב התנור.  

מתוך ספר "100 המתכונים של חגי ישראל" - מאת אורה קורן
 
 
 
מה צריך? (לשתי חלות או לאחת ענקית)
500 גרם קמח רגיל
500 גרם קמח חלה (אם אין, אפשר להשתמש בעוד קמח רגיל)
50 גרם שמרים טריים (או 20 גרם שמרים יבשים)
340 גרם (כוס ועוד שלוש כפיות) דבש
100 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
1 ביצה
7 גרם (1.5 כפיות) מלח
550 מ"ל (שתי כוסות ועוד שלושת רבעי כוס) מים
חצי ביצה למריחה
מעט שומשום
לאחר האפייה:
10 גרם (2 כפיות) דבש
כפית מים רותחים
 
תוספת אפשרית:
עלי טימין מיובשים
 
מה עושים?
בקיצור – מערבבים את מרכיבי הבצק לפי ההוראות ומתפיחים כשעה. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, יוצרים "נחשים" וקולעים מהם צמה. מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים.
בהרחבה – ממיסים את השמרים הטריים במעט מים ומערבבים עד שנוצרות בועות. אם משתמשים בשמרים יבשים או מהירים, אין צורך בשלב הזה.
מומלץ לעבוד עם מיקסר שמקל את עבודת הלישה הממושכת, אם כי אפשר גם ידנית. לקערת מיקסר מכניסים כוס דבש (שומרים 3 כפיות דבש להמשך) ואת יתרת המים ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומעליו את השמרים. מוודאים שהשמרים לא נוגעים ישירות בשמן או במלח. מערבבים עם וו לישה 10 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח, בהדרגה. הוא אמור כמעט לא להידבק לידיים.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, לשׁים כמה שניות ליצירת כדור בצק, משמנים קערה ומניחים בתוכה את הבצק. מסובבים אותו כדי שיהיה משומן מכל הכיוונים ולא יתייבש. מכסים בשקית ניילון או בכובע אמבטיה (לא בניילון נצמד, שמרים צריכים לנשום). ממתינים עד שהבצק מכפיל נפח (כשעה, בטמפרטורה נמוכה הזמן מתארך).
לשים קלות את הבצק. אפשר לחלק לשניים, לשתי חלות, ואפשר להכין ממנו חלה אחת קלועה באורך כפול, או חלה מעוגלת כמו בייגלה מצמה גדולה (כאמור, תלוי גם בגודל התנור). בכל מקרה, יש להימנע מחלה כפולה בגובה, כיוון שהיא לא תיאפה בחלק הפנימי שלה.
לחלה אחת גדולה – מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, יוצרים מכל אחד "נחש" (צורה של חליל מאורך) ומרדדים מעט. מזליפים כפית דבש על כל חלק ומגלגלים מחדש ל"נחש". מחברים את שלושת ה"נחשים" בקצה וקולעים צמה.
לשתי חלות – מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מחלקים לשלושה כדורים. מגלגלים אותם לצורה מוארכת ומרדדים קלות. מזליפים חצי כפית דבש על כל חלק. מגלגלים מחדש לצורה מוארכת. מחברים את שלושת הקצוות וקולעים צמה.
מניחים נייר אפייה על תבנית ועליו את החלה, מכסים במגבת למנוע התייבשות ומתפיחים להכפלת הנפח.
חוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנוסף. במקום לזלף מעליו דבש אפשר לפזר טימין מיובש.
מורחים את החלה הקלועה במעט ביצה ומפזרים שומשום.
מתיזים מים עם שפריצר על החלות ובחלל התנור. אפשר במקום זה להניח בתחתית התנור כלי עם קוביות קרח או מים ליצירת לחות.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות. אחרי -15-10 דקות מנמיכים ל-180 מעלות. החלה מוכנה כשהיא משחימה ובנקישה על בסיסה נשמע צליל חלול.
מוציאים את החלות מהתנור. ממיסים את הדבש במים החמים ומורחים על החלות 3-2 פעמים, לקבלת ברק ולתוספת טעם.






הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים