הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

אשפה לא נופלת בפח!

למה כדאי להשקיע בקומפוסטר ולהימנע מהשלכת הפסולת לפח? וממש לא רק בגלל החשיבות של השמירה על איכות הסביבה... סיפורה של חברת "יער טכנולוגיות", שממליצה על שימוש בטכנולוגיה המתאימה גם למטבחים מוסדיים.
 
יערית טרבלסי
 
הפסולת האורגנית מהמטבח ומהגינה הביתיים (ירקות, פירות, עשבים, עלים יבשים, שבבי עץ, נסורת, זבל עופות, זבל סוסים, זבל צאן וזבל פרות), מהווה כשליש מנפח האשפה. עכשיו תארו לכם מהו נפח האשפה של מסעדות, חדרי אוכל ועסקי מזון שונים.
מעבר להשפעה השלילית שיש לאשפה על איכות הסביבה, ריכוז הפסולת עד להשלכתו בנקודת האיסוף, מהווה לא פעם גם מטרד סביבתי-היגייני (ריח, חיידקים וכו'). ברחבי העולם מחויבים בעלי עסקי המזון לייצר קומפוסט מהאשפה של המקום ולהשתמש בו כדשן. בישראל, עדיין אין חוק כזה, אך בעלי עסקים רבים בוחרים למחזר את האשפה, הן מטעמים אידיאולוגים והן מטעמים היגייניים ופרקטיים.
 
יתרונות השימוש בקומפוסטר
לדברי רוברט ברגר, הבעלים של חברת "יער טכנולוגיות בע"מ", שמתמחה ביבוא ובשיווק מתקני קומפוסט לשאריות מזון מחדרי אוכל ולשאריות חומר אורגני מהגינה: "מעבר לשמירה על הסביבה, לשימוש בקומפוסטר יש יתרונות רבים - מיכל האשפה יוצר ריחות לא נעימים, מושך זבובים וחרקים ומעיב על האסתטיקה והניקיון של המקום. ברוב המקרים מיקום בית העסק מרוחק מנקודת שפיכת זבל (המטמנה) וההובלה אליה יקרה מאוד. השימוש בקומפוסטר יוצר סביבה נקייה, ללא זבובים וללא ריחות לא נעימים. הוא מקטין את נפח הפסולת בכ-85 אחוזים ואף ניתן להשתמש במוצר הסופי לצורך דישון הגינה".
 
עם המבט קדימה
רוברט ברגר גדל והתחנך בבית ספר חקלאי, כשהשתחרר משירותו הצבאי, עבד כטכנאי הנדסה חקלאית בטכניון בחיפה ולאחר כ-6 שנים הצטרף כשותף למסגרייה של כפר חסידים, שעסקה בהקמת רפתות ובתחזוקתן.
לפני כעשור, נכנסה לתוקף הרפורמה של הרפתות שחייבה את בעלי הרפת למחזר את הפסולת והמים של הרפת, מה שהביא לדרישה הולכת וגדלה בקו מפוסטרים ייעודיים.
 
לפני כ-35 שנה הקים רוברט ברגר חברה עצמאית לשיווק ציוד לרפתות. בעקבות הדרישה החל ברגר לחקור את השוק ולשווק את הקומפוסטרים של חברת E&B הקוריאנית- מהחברות הגדולות בתחום. עם שחרורו מהצבא, הצטרף אליו בנו ערן ולפני כעשור הם מכרו את החברה ופתחו חברה לייבוא ושיווק של קומפוסטרים - בתחילה לרפתות ובשנים האחרונות, גם לבעלי עסקי מזון, שהבינו את היתרונות הרבים של מחזור הפסולת.
"תוך כדי חיפוש פתרונות לבעלי הרפתות, נחשפנו לקומפוסטרים המיועדים לטיפול בזבל האורגני של מטבחים ביתיים ומטבחים מוסדיים", אומר ברגר. "זיהינו את המגמה ואת הלך הרוח בארצות הברית ובאירופה והבנו את הדרישה המתפתחת, גם כאן בישראל".
 
קומפוסטרים לשימוש מטבחים מוסדיים
לפני כשנתיים החלה חברת "יער טכנולוגיות" לייבא ולשווק את הקומפוסטר מדגם BIGHANNA, תוצרת חברת SUSTECO השוודית.
הקומפוסטר בנוי מפלדת אל חלד ומיוצר בסטנדרטים האירופאים הגבוהים ביותר. גודל הקומפוסטר מותאם לצרכי הלקוח, הריחות מטופלים באמצעות פילטר ביולוגי ונפח התוצר הסופי מהווה כ-10 אחוזים מנפח האשפה שמוכנס לקומפוסטר.
לחברה יש מגוון רחב של קומפוסטרים בעלי קיבולת שמותאמת לכמויות אשפה שונות- ממשקי בית ועד למטבחים של 400 סועדים. היחידה הראשונה הותקנה בקיבוץ עין גדי ובעקבותיה, מותקנים גם בימים אלה קומפוסטרים מותאמים בחדרי אוכל, בתי מלון, קיבוצים, בתי אבות, מפעלים לייצור מזון, מסעדות וכו'.
 
שירות לקוחות ללא פשרות
למרות שחברת "יער טכנולוגיות", היא בין היחידות בארץ בתחום ייבוא ושיווק קומפוסטרים לעסקי מזון, לא זונחים בחברה את שירות הלקוחות ומקפידים לשמור עליו בראש סדר העדיפויות, לרבות אחריות לשנה על המוצרים, ייעוץ, שירות תיקונים וכו'.
 
העתיד כבר כאן
"נכון להיום שוק הקומפוסטרים לעסקי המזון כמעט ולא קיים בישראל", אומר ברגר. "לעומת אירופה וארצות הברית, בארץ אין שום חוק שמחייב הפרדה וטיפול בזבל הקיים. המודעות לנושא מתרכזת בעיקר בשמירה על איכות הסביבה והיות ומדובר בהוצאה לא מבוטלת ובהתעסקות נוספת, מעטים בעלי העסקים שממהרים להשתמש בקו מפוסטרים.
עם זאת, בשנים האחרונות יותר ויותר בעלי עסקים מתחום המזון מבינים את הערך הכלכלי וההיגייני של מחזור האשפה ובוחרים בו, מתוך ראייה עתידית וההבנה כי ההשקעה עכשיו תשתלם להם בעתיד". 
 
 
 





הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים