מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

  לא לבשר, כן למזון מהצומח


הטרנד החזק של 2018 בעולם הקולינריה מגיע מן הצומח והוא:plant-based dinning
 

אור בנימין

למרות הגידול בשיעור הצמחונים והטבעונים בארץ בשנים האחרונות, באופן מסורתי חלק מהסועדים אוכלי הכול עדיין חושבים על מנה עיקרית כמבוססת בשר אדום, עופות או דגים, ואל הקטניות והירקות מתייחסים יותר כאל תוספת או סלט. לפי התחזיות שמגיעות מעבר לים כל זה עתיד להשתנות – מסיבות של בריאות, קיימות ודרישה גוברת של הסועדים יש מגמה ברורה ליותר ויותר למנות עיקריות שמורכבות מקטניות, תחליפי בשר, ירקות ודגנים.
ריכזנו עבורכם מידע שמתפרסם לקראת השנה החדשה עם תחזיות של מביני דבר מהעולם הקולינרי בארה"ב ובעולם שמצביעות כולן על מגמה לשים את המזון מהצומח במרכז הצלחת.
Ø     [i]Baum & Whiteman במסגרת המגמות החמות בתחום המסעדנות והמלונות ל-2018 מציינים שה-טרנד לשנת 2018 הוא מעבר למזונות מבוססים צומח שמובילים הצעירים, בעוד שמסעדות רבות מפגרות אחרי ביקוש הצרכנים.
Ø     גם צוות ה- International Taste Solution בחברת יוניליוור העולמית[ii] רואים מגמה ברורה של הכנסת Plant-based dining לתפריטים ולמטבחים, טרנד שהם מציינים כבר החל בהצלחה ב-2017. הם מזהים את המשך גידול ה"חצימחונות" flexitarianism – תזונה מבוססת צומח עם שילוב מזדמן של בשר.
Ø     בשוק הקמעונאי הגידול בהיצע כבר מורגש היטב על המדפים ולפי [iii]Whole Foods 2018's Top 10 Food Trends חלבון מהצומח כבר אינו עבור טבעונים וצמחונים וההתקדמות הטכנולוגית בתחליפי בשר ומוצרי חלב הופכים אותם לאטרקטיביים לאוכלי כל שרוצים לצמצם צריכתם מטעמי רווחת בעלי חיים, שמירה על הסביבה או סיבות בריאותיות.
Ø     חברת הייעוץ לתעשיית המסעדנות [iv]Andrew Freeman & Company גם היא צופה יותר מנות עיקריות מהצומח, ואף מסמנת את הקולינריה הישראלית/מזרח תיכונית כ"מטבח השנה" הצפוי.
 
בישראל אתם בטח כבר מרגישים את המגמה היטב – יש לנו כנראה את שיעור הצמחונים וטבעונים הגדול ביותר בעולם המערבי (8-12%, ובקרב בני נוער כנראה למעלה מ- 20%) ומעל 40% מהישראלים מצהירים שהם מפחיתים בצריכת בשר. ישראל נחשבת מעצמה עולמית בתחום הקולינריה מהצומח: תל אביב נבחרה לאחת הערים הידידותיות ביותר בעולם לטבעונים (לפי ה Conde Nast Traveler)  ומשרד החוץ הכתיר אותה כבירת הטבעונות העולמית בסרטון תדמיתי שהפיק.
 
למה זה קורה?
 
בגלל הבריאות: יש קונצנזוס בארגוני הבריאות בעולם שהתזונה שלנו צריכה להיות בעיקרה מבוססת צומח ושחשוב להפחית ולהגביל את צריכת הבשר. משרד הבריאות[v] בישראל ממליץ על התזונה הים תיכונית, שנבחנה במאות מחקרים ונמצאה כמסייעת לשמירה על משקל תקין וכמועילה בהפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת, סוגי סרטן מסוימים, אלצהיימר, כבד שומני וכן מחלות רבות נוספות. התזונה הים תיכונית מבוססת בעיקר על פירות וירקות טריים, קטניות, דגנים מלאים, שמן זית, בתוספת מוצרי חלב או תחליפיהם ומעט חלבון מהחי (בעיקר דגים ועופות). התזונה הים תיכונית שמה דגש על מזון שלם, לא מעובד, מייצור מקומי, ברובו מבוסס על הצומח ועל הכנה ובישול ביתי, מחומרי גלם טבעיים.
 
ארגון הבריאות העולמי[vi] הוציא הודעה בסוף 2015 שבשר מעובד מסרטן ובשר אדום חשוד כמסרטן – מה שהביא לנפילה חדה ומתמשכת במכירת נקניקים, נקניקיות ומוצרי בשר מעובד אחרים. ומנגד, [vii] איגוד הדיאטנים האמריקאי הוציא נייר עמדה שקבע שגם תזונה צמחונית/טבעונית מגוונת ומאוזנת יכולה להתאים לכל שלבי החיים ואף יש בה יתרונות בריאותיים רבים ומשרד הבריאות[viii] עדכן את המלצותיו וקבע שצריכת מוצרי סויה בטוחה ובעלת השפעה בריאותית מיטיבה.
 
בגלל הסביבה: צריכת בשר בהיקפים הנוהגים כיום מזיק לסביבה ופוגע בדורות הבאים. רבים לא יודעים זאת אבל תעשיית הבשר היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להתחממות הגלובלית ולפגיעה בסביבה: היא אחראית ל 14.5% מסך פליטות גזי החממה (יותר מכלל התחבורה העולמית!), 70% מיערות האמזונס הנכרתים משמשים למראה או לגידול מזון לבעלי חיים, תעשיית הבשר משתמשת ב 70% מכל השטחים החקלאים, אחראית להכחדת מיני בעלי חיים ולזיהום מקורות מים וקרקע, וצורכת הרבה יותר משאבים (דלק, מים ושטח) ממזון מהצומח. למעשה, כיום אנחנו אוכלים על חשבון הדורות הבאים.
 
ארגונים רבים, יועצי בריאות ודיאטנים פועלים כדי לקדם את התזונה הים תיכונית במקומות עבודה ובקרב הציבור הרחב. עמותת יום שני ללא בשר www.meatlessmonday.co.il   מתמקדת בהחלפת החלבון מהחי בחלבון מהצומח ופועלת רבות בשוק המוסדי עם חברות ההסעדה וחדרי האוכל המוסדיים.
נשמח לשמוע מכם ב info@meatlessmonday.co.il
 
מאת: אור בנימין, מנהלת פעילות עמותת יום שני ללא בשר
 






הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים