מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

ה'מאסטר שף' של מקומות העבודה
 
חברת ISS קיימה תחרות שפים של מקומות העבודה, שנערכה ב"דן גורמה" בתל אביב.

 בתמונה: השף משה כץ, השף אלי פדידה, השף אורי גוטמן, רו"ח חזי עובדיה, הזוכה בתחרות השף אייל רדי, השף אביגדור ברו והשף צ'רלי פדידה. צילום: שמעון "מבעד לעדשה".

שירות מזון+ 
במסגרת התחרות, שאותה ארגן השף צ'רלי פדידה, היועץ הקולינארי של חברת ISS, שהיה בעבר השף של מלון שרתון תל אביב ובישל לביל קלינטון בארוחה המפורסמת לרגל 3,000 שנה לירושלים, התמודדו 12 שפים מהחברות: אפלייד מטיריאלס, אינטל, משטרת ישראל, פלקסטרוניקס, בנק לאומי, תעשייה אווירית, תעשייה צבאית ועוד, שהיו צריכים להכין ארוחה עם מצרכים שמחירם עומד על כ- 25-30 שקל.
בתחרות זכה אייל רדי, המשמש שף במפעל המרכזי של ISS - מתחם ייצור המזון המתקדם בארץ בעל יכולת ייצור של עד 30 אלף מנות ביום. אייל רדי עובד ב-ISS שירותי הסעדה מזה 10 שנים.
הזכייה במקום הראשון הייתה על בסיס המנה העיקרית שהכין המנצח: פילה לברק צרוב בתוספת שמן זית, שום, קורנית ואספרגוס על מצע קולי, עגבניות שרי וטרגון, וקינוח: שושנת קרפ צרפתי פריכה מבחוץ, נימוחה מבפנים במילוי מינסטרונה פירות העונה, וגנאש שוקולד חם. 
 
שיפוט קפדני
 
השופטים בתחרות הינם שופטים וותיקים בענף הקולינריה הישראלית: השף אביגדור ברו – שף רשת בתי המלון הילטון בישראל כ-50 שנים, השף אורי גוטמן – ממייסדי איגוד השפים בישראל ולשעבר שף במלון דן אכדיה, השף משה כץ – ממשרד העבודה והשף אלי פדידה – בעל מאסטר גולד עולמי מאולימפיאדת גרמניה לבישול ובעל מסעדה בירושלים.
השופטים ניקדו את המנות על פי פרמטרים כדוגמת: פרזנטציה, יצירתיות וחדשות, השפעה חזותית והרמוניית הצבעים, חיתוך נכון ומדויק ותשומת לב מרבית לערך הקלורי של המנות, שכלל איזון בין חלבונים לפחמימות.
כמו כן, בכל הנוגע לטכניקת הבישול, השופטים חיפשו טכניקות ומיומנויות מקצועיות קלאסיות הכוללות חיתוך ניקוי, פריסת בשר, בישול, סידור בשכבות, הרכבה, הזלפה, קישוט, עבודה אחידה או מיומנות ידנית, הכנת מאכלים ובישולם בטכניקות מקובלות, מיומנות שימוש בכלים ידניים ועוד.
 בכל הנוגע למקצועיות המתמודדים, השופטים חיפשו מיומנויות מקצועיות הכוללות התנהגות, יחס, מדים, התנהלות, כבוד למתמודדים אחרים וכבוד לצוות השופטים ולהנהלת התחרות.
 
הזוכה במקום הראשון
 
קיימנו שיחה עם הזוכה בתחרות, השף אייל רדי. רדי משמש שף לילה במפעל המרכזי של ISS – "בלילה אני מתמקד בהכנות, מכין את כל חומרי הגלם, מבשל ועושה את כל ההכנות למשמרת הבוקר. אני מכין את הבסיס לכל האוכל שאח"כ יוצא היישר למקומות העבודה".
 
כיצד התכוננת לתחרות?
שבוע לפני התחרות, ביקשתי מאשתי לקנות את המצרכים מתוך סל המצרכים שידענו שמתוכו אנחנו יכולים לבשל ולפי תפריט שבניתי מראש. הזמנו שכנות אלינו הביתה, ובישלתי להן את הארוחה שתכננתי להכין ביום התחרות. הן מדדו לי זמנים (כללי התחרות הם שאת המנה העיקרית והאחרונה שהיינו צריכים לבשל בתחרות, היינו צריכים להכין ב- 30 דקות), ובעקבות הביקורת שלהן, הכנתי ביום למחרת שוב את הארוחה בבית, כדי שבתחרות אכין את המנות הטובות ביותר.  
 
תאר בבקשה את שלבי ההכנה של המנה הזוכה...
 
למנה עיקרית הכנתי פילה לברק צרוב בתוספת שמן זית, שום, קורנית ואספרגוס על מצע עגבניות קולי, עגבניות שרי וטרגון.
בשלב הראשון מפלטים את הדג, הוצאתי את הקוצים ותיבלתי במלח פלפל שום ושמן זית ונתתי לו לנוח בצד. לאחר מכן לקחתי תפוחי אדמה וחתכתי אותם בצורה הרצויה ובישלתי אותם בישול מוקדם. ולבסוף, תיבלתי במלח פלפלן וזעפרן והכנסתי לאפייה בתנור.
לאספרגוס קצצתי את החלק התחתון וגם אותו בישלתי בישול מוקדם והקפצתי במחבת קלות לפני ההגשה.
את עגבניות הקולי קצצתי ביחד עם בצל ועגבניות מקולפות חתוכות לקוביות, תיבלתי במלח פלפל שום וטרגון ולבסוף חיברתי את המנה: עגבניות הקולי בתחתית כבסיס, מעל הנחתי את הדג שצרבתי במחבת ואת תפוחי האדמה שמתי מסביב ואת האספרגוס מעל.
לקינוח הכנתי שושנת קרפ צרפתי פריכה מבחוץ, נימוחה מבפנים במילוי מינסטרונה פירות העונה, וגנאש שוקולד חם.
בקערה טרפתי קמח, ביצים, שמן, חלב קוקוס וסוכר, עד לקבלת מרקם חלק קצת נוזלי והכנתי את הקרפים. חתכתי את הפירות לקוביות קטנות וקרמלתי במחבת. המסתי את השוקולד עם חלב הקוקוס והוספתי מקל וניל. בסיר הרתחתי את האוכמניות, הדובדבנים ולימון גרס, הוספתי מים לפי הצורך, ולאחר רתיחה הסמכתי עם קורנפלור.
 
איך התנהלה התחרות מבחינתך?
מבחינת הלוגיסטיקה והציוד לא היה חסר כלום.
בגלל ההתרגשות, ומאחר ואני לא מכיר את המקום שבו התקיימה התחרות ולא רגיל לעבוד בו, אני חושב שהיה צורך להוסיף עוד קצת זמן, למרות שבסופו של דבר הספקתי.
כשאני למדתי טבחות ב"אורט מנהל טכני בצריפין", כתלמידים היינו יוצאים לסטאז' בבתי מלון והשופטים ששפטו בתחרות, היו בזמנו השפים באותם בתי מלון. זו הייתה נוסטלגיה מבחינתי ולקח אותי הרבה שנים אחורה, לראות אותם שופטים בתחרות שאני מתחרה בה.
 
למה בעצם בחרת להשתתף בתחרות?
מאחר ואני עובד במטבח המרכזי של החברה בלילות, היה לי חשוב להראות את היכולות שלי והיצירתיות שלי. היה לי גם חשוב להשתתף בתחרות בשביל העצמי. במטבח המרכזי אנחנו עובדים ומכינים אוכל בכמויות גדולות, ופתאום להכין רק מנה אחת, זה היה מאתגר ולקח אותי המון שנים אחורה לתקופת הלימודים.
 
מה משמעות הזכייה עבורך?
אני גאה ש-ISS עושה את התחרות, זה מראה שהחברה מתקדמת ודואגת לעובדים שלה. יש לתחרות חשיבות גדולה עבורי, היא נתנה לי עוד מרץ ודחיפה קדימה.
 
מה החלום המקצועי שלך?
הייתי רוצה לעבוד כשף במסעדה ייחודית, או כשף בבית מלון.
  
החברה המארגנת
"זו השנה השנייה שהתחרות מתקיימת בישראל, כאשר השף שזכה, יטוס לתחרות השפים של ISS העולמית שתתקיים בדנמרק", כך אומר רו"ח חזי עובדיה, מנכ"ל ISS ישראל. "ענף ההסעדה במקומות עבודה בישראל עבר מהפכה קולינארית בולטת בשנים האחרונות, תוך דגש על מגמות חדשנות, יצירתיות ובריאות, וזה מה שבאה להציג התחרות. השפים שלקחו חלק בתחרות היו צריכים להפגין כישורי יצירתיות וחדשנות, כפי שאנחנו מצפים מכל השפים שלנו".



הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
 

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים