הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כל עסק צריך יועץ


למה עסק שעניינו מזון צריך יועץ חיצוני, ואיך הוא יכול לסייע בהתמודדות מול הדרישות הקפדניות של משרד הבריאות? ראיון עם קטי דוד, אחת מהבעלים של חברת 'קונטרול יועצים'.
 
יערית טרבלסי
 
בשנים האחרונות מגביר משרד הבריאות את הדרישות והפיקוח על בתי עסק בתחום המזון ובתי עסק רבים שאינם עומדים בתקן נסגרים. המטרה היא כמובן להגן על בריאות הציבור, אך מבחינת בעלי העסקים מדובר בתחום לא פשוט שדורש מהם להיערך נכון במקרה של עסק חדש, או לבצע שינויים והתאמות, במקרה של עסק קיים.
הדרישות המוקפדות, הפיקוח המחמיר וההתנהלות מול הגופים השונים, כגון מכון התקנים ומשרד הבריאות, מביאים בעלי עסקים רבים לשכור את שירותיהם של יועצים חיצוניים שמומחים בתחום ויכולים לייעץ להם, להעניק להם פתרונות ולעיתים אף לייצג אותם מול אותם גורמים.
 
מענה לדרישות השוק
קטי דוד ודר' טוביה מניס, הבעלים של חברת "קונטרול יועצים", זיהו כבר לפני כ-5 שנים את הצורך של עסקי מזון רבים ביועצים מקצועיים חיצוניים, שידעו לראות את הדברים מעבר לראיה העסקית והמקצועית של תחום העסק ויוכלו לסייע להם לעמוד בדרישות של משרד הבריאות ולקבל את האישורים הנדרשים.
קטי דוד, מהנדסת מזון בעלת ניסיון וותק רב, ודר' טוביה מניס, וטרינר בעל 30 שנות ותק וניסיון, בהם שימש גם כרופא רשותי, כרופא ראשי ומפקח ב'אדום אדום', במפעל מזרע, שם גם הכיר את קטי ששימשה כמבקרת איכות.
"תוך כדי עבודה זיהינו את חוסר המודעות וחוסר הידע בתחום התקנים ואישורי הבריאות, בעיקר אצל אנשים שעמדו לפני פתיחת עסקי מזון, קטנים כגדולים", אומרת קטי דוד. "ההחלטה לפתוח עסק שיעניק שירותי ייעוץ בתחום, הגיעה לאחר שסייענו לחבר שרצה לפתוח מסעדה וראינו בפועל את גודל הבלבול וחוסר האונים, מול מיעוט שירותי הייעוץ בתחום שקיימים בצפון".
 
מי צריך יועץ חיצוני?
כל מי שרוצה להקים עסק מזון חדש צריך לתכנן את העסק על פי הדרישות והתקנים המדוקדקים וברוב המקרים, זקוק גם למישהו מקצועי ובעל ניסיון בתחום, שייצג אותו מול משרד הבריאות, מכון התקנים והגופים השונים, כדי לקבל את האישורים הנדרשים. עסקים קיימים חייבים להתעדכן ולעמוד כל הזמן בדרישות התקנים הרלוונטיים, תוך ביצוע שינויים והתקנת מערכות בקרה לפי הנחיות משרד הבריאות.
מתוך ההבנה הזו פתחו קטי ודר' מניס בשנת 2013, את "קונטרול יועצים"- חברה המעניקה יעוץ לעסקים חדשים וקיימים בתחום המזון, שזקוקים לפתרונות שיסייעו להם לפתור את הבעיות מול משרד הבריאות ולקבל את האישורים הנדרשים לפתיחת העסק ו/או להמשך קיומו.
 
ייעוץ, התאמה, הדרכה, פיקוח וייצוג
חברת 'קונטרול יועצים' מעניקה את שירותיה לעסקי מזון שונים, ממפעלים גדולים ועד בתי קפה קטנים. "כל עסקי המזון נדרשים לעמוד בתקנות מחמירות, בין אם מדובר בעסקים גדולים ובין אם מדובר בעסקים קטנים ומקומיים", אומרת דוד. כך למשל, אחת הדרישות שבהן נאלצים עסקי מזון לעמוד היא בניית מערך אסא"פ (בקרת איכות), שכבר קיים במפעלים גדולים אבל עכשיו נדרשים לו גם מפעלים קטנים. לדברי דוד: "התפקיד שלנו הוא להתאים לעסק מערך אסא"פ שניתן לאשר, תוך בחינת האופציות הקיימות לביצוע השינויים הנדרשים בכל עסק".
בנוסף מעניקה החברה ליווי ופיקוח על בסיס שבועי/ חודשי לעסקים כמו בתי מלון, רשתות בתי קפה ומסעדות. "כשמדובר ברשתות או בבתי עסק גדולים, כמו מפעלים, אולמות אירועים ובתי מלון, הבעלים מעוניינים לפקח על מה שקורה בעסק ולהיות שקטים שהדברים מתנהלים בהתאם לדרישות", אומרת דוד. "כך למשל בשנה שעברה הוציא משרד הבריאות תקן חדש לסושיות ולמסעדות המגישות סושי ו/או אוכל נא אחר והגביר את הפיקוח. לבעלי העסקים חשוב לעמוד בדרישות והתפקיד שלנו הוא להנחות את בעל העסק וצוות העובדים לגבי ההנחיות החדשות, להנהיג נהלי עבודה, לעקוב אחר התהליך ולוודא שהמקום עומד בתקן לאורך כל הזמן".
 
עומדים על המשמר
מכיוון שהנחיות חדשות יוצאות חדשות לבקרים, מקפידים ב'קונטרול יועצים' להתעדכן באופן שוטף בהנחיות החדשות, להביא את המידע לבעלי העסקים שאותם הם מלווים, לבדוק האם העסק עומד בתקנות החדשות ולבצע שינויים מתאימים במידת הצורך. "הלקוחות משלמים לנו כדי להיות שקטים שהעסק שלהם עומד בדרישות החוק כל הזמן והתפקיד שלנו זה לאפשר לו להיות שקט בתחום הזה. להיות מעודכנים בתקנות החדשות, להדריך את הצוותים ובמידת הצורך לערוך שינויים ולשנות את ההתנהלות".
כדי לוודא שהעסק ממשיך לעמוד בדרישות, גם במהלך הפעילות השוטפת שלו וכדי לוודא שהשינויים הנדרשים אכן נעשו, עורכת החברה ביקורות פתע במטרה לראות את הפעילות בזמן אמת ולשקף לבעל העסק את המצב לאשורו.
 
יחס אישי והתאמה מרבית לצרכי הלקוח
לכל לקוח יש אילוצים משלו ותפקיד 'קונטרול יועצים' היא לא רק להציג לו את הדרישות החדשות ורשימה של משימות, אלא להעניק לו אפשרויות פתרון שונות, המותאמות ככל האפשר לאילוצים שלו. "כך למשל, ישנם חומרים רבים שמהם ניתן לבצע שיפוצים, בטווחי מחירים שונים. התפקיד שלנו זה להציג ללקוח את האפשרויות הקיימות ולתת לו לבחור, תוך הקפדה על כך שלא יעשה שימוש בחומרים אסורים", אומרת דוד.
"אם יש משהו שמוביל אותנו זה השילוב בין המקצועיות ליחס האישי. אנחנו לא הולכים אחרי הרצונות של הבעלים, אם מדובר במשהו שלא ניתן ליישום מצד אחד ואידך, חשוב לנו מאוד למצוא את הפתרון הטוב ביותר לכל עסק, בהתאם לצרכיו ואילוציו".
 
בדיקת היתכנות ללקוח
בקונטרול יועצים מאמינים שמקצועיות, שקיפות ואמינות הם המפתח להצלחה בטווח הרחוק ולכן, עוד בטרם הם מקבלים לקוח חדש הם בודקים שאכן ניתן יהיה  להשיג לו בסוף התהליך את האישורים הנדרשים. "המטרה שלנו היא לא לגבות כסף מהלקוח, אלא לסייע לו לקבל את האישורים הדרושים לו", מדגישה דוד. "כשאנחנו פוגשים לקוח שאנחנו מזהים מראש שיש בעיה, למשל עם היתרי בניה, אנחנו מתריעים על כך בפניו ואם לא יסתמן פתרון באופק, לא ניקח את הלקוח".
גם במקרים שבהם לא נראה שינוי ושיפור מדו"ח לדו"ח, יוזמת החברה פגישה עם הבעלים של העסק ופעמים רבות, אם אין שיתוף פעולה מצידו, הם מפסיקים את עבודת המשותפת. "משרד הבריאות מעודד בעלים של עסקי מזון לשכור שירותי ייעוץ חיצוניים ולרוב, כשהוא מגיע לעסק הוא יודע מיהם היועצים המלווים אותו ונותן משקל גם לפי שמם הטוב", מסבירה דוד. "כך שכשנוצר מצב שבו אנחנו מלווים עסק, ממליצים לו לבצע שינויים ושיפורים, אך בפועל לא קורה דבר, גם שמנו הטוב נפגע מול משרד הבריאות".
 
אמינות לפני הכול
בעלי העסקים שנעזרים שייעוץ חיצוני נחלקים לשני סוגים- אלה שמאמינים בעסק שלהם ורוצים להעניק לצרכן את התוצר הבטיחותי והטוב ביותר, אך מבינים ומודעים לכך שההתנהלות מול משרד הבריאות אינה פשוטה ומעדיפים לתת את הפיקוח לידיים מיומנות ומקצועיות בתחום.
האחרים הם בעלי עסקים שעדים לאכיפה ולפיקוח המוגברים, רואים עסקי מזון שנסגרים בגלל חוסר עמידה בדרישות ורוצים לוודא שהעסק שלהם ימשיך להתנהל ולתפקד.
 
בסימן התפתחות
נכון להיום עובדת 'קונטרול יועצים' עם אנשי מקצוע פרילנסרים. בעתיד הקרוב, לאור הביקוש הרב, מתכננת החברה להגדיל את הצוות הקבוע ואת מגוון הלקוחות ולהציע ללקוחותיה שירותים נוספים, שלא ניתנים להם כיום.
 
------------
צילומי אילוסטרציה: Signelements
 
 






הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים