מבזק  חדשות
 

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

מבט לשוק האירופאי: אריזות הבאות במגע עם מזון


כל התובנות על כאב הראש של יצואן אריזות המזון. מורכבות הרגולציה באירופה לחומרים הבאים במגע עם מזון  (FCM)

גדי אפרתי

 


באירופה קיימת רגולציה מסגרת EU 1935/2004 המקבעת עקרונות כלליים לבטיחות חומרים הבאים במגע עם מזון (FCM). מוצרים העשויים מפלסטיק, מתכת, עץ, נייר וקרטון, קרמיקה ועוד.
במדינות רבות באירופה קיימות רגולציות והנחיות נוספות ולעיתים הנושא מעוגן בחוק. מורכב לא?
 
איור 1 : תקנות האיחוד האירופאי לחומרים הבאים במגע עם מזון (מקור: EFSA )
 
 
המזון שלנו, בא במגע עם אביזרים ורכיבים רבים במהלך הייצור, העיבוד, האחסון, הכנה והגשה, וזאת לפני שאנו צורכים אותו.  החומרים בהם משתמשים במכונות העיבוד והייצור,המכלים לאחסון ואפילו האריזות שאנו משתמשים כדי לאחסן, לבשל ולהכין אוכל בבית, חייבים להבטיח שאינם משנים את הטעם והריח של המזון ושאינם מהווים סכנה לצרכן.
כדי להבטיח שהמזון לא "משתנה" לפני שהוא מגיע לצרכן, במדינות רבות קיימות רגולציות והנחיות לשווקים המקומיים.
היצרנים צריכים להיות בטוחים שהם עומדים בסטנדרטים הנכונים עבור שוק היעד שלהם.
בעלי העניין חייבים להישאר מעודכנים, שכן, רגולציות אלו מתעדכנות באופן שוטף הן ברמה הארצית והן ברמה הבינלאומית.
 
לדוגמא, במאי 2017 שוויץ הוציאה רגולציה חדשה ל-10 קבוצות FCM במסגרת "חוק המזון החדש" אשר  כוללת  תקנות שונות של האיחוד האירופי (EU), כגון  דרישה עבור נדידת מתכות עופרת (Pb) וקדמיום (Cd) לכלים מקרמיקה וזכוכית  לפי דירקטיבה  84/500/EEC   ודרישה עבור נדידת יסודות אלומיניום (Al), בריום (Ba), קובלט (Co), נחושת (Cu), ברזל (Fe), ליתיום (Li), מנגן (Mn) ואבץ (Zn) במוצרי פלסטיק לפי רגולציה
 (EU) 2016/1416, איסור לשימוש בביספנול A בבקבוקים לתינוקות.
 
המדינות החברות, חופשיות להשלים את תקנות האיחוד האירופי עם חקיקה לאומית. לדוגמה, תקנות האיחוד האירופי של כלים קרמים כוללים דרישות סף לנדידת עופרת (Pb) וקדמיום (Cd)  אבל בצרפת אלה משלימים על ידי חקיקה המנוהלת על ידי הרשות להגנת הצרכן  (DGCCRF), הוספת גבולות נדידה של אלומיניום (Al), קובלט (Co) ו-ארסן ( ( arsenic2. שלא כמו הדרישות הכלליות של האיחוד האירופי, צרפת גם דורשת בדיקה למתכות הבאות במגע ישיר עם מזון – למשל,נירוסטה חייבת להכיל לפחות 13% כרום.
כדי לסבך עוד יותר את העניינים, אופן החלתן של תקנות מסוימות יכול להיות שונה בכל מדינה חברה. לדוגמה, על פי רגולציה  EC) 1935/2004), הבדיקה האורגולפטית (טעם וריח) היא חובה ע"פ רגולציה- בגרמניה מבצעים את הבדיקה עבור כל המוצרים בעוד בצרפת מבצעים רק על חומרי גלם שהוגדרו בסיכון גבוה- כגון: פלסטיק, נייר, לוח, עץ, במבוק, לכות ו / או צבעים.
תקנות ה- FCM של האיחוד האירופי היו אמורות להבטיח תאימות בכל מדינות אירופה אך בפועל לא כך הדבר. מדינות מחוץ לאיחוד האירופי עשויות להיות כללים משלהן, או שמא אימצו כמה היבטים של הרגולציה האירופית, כמו בשווייץ.
ללא תקן אחיד אחד עבור כל מדינות אירופה, על היצרנים לוודא שהמוצרים שלהם תואמים את שוק היעד, מאחר שמוצר משווק לעתים קרובות ביותר ממדינה אחת, זה יכול להיות עניין מורכב.
הפתרונות שאנו מציעים
למעבדה לכימיה, בריאות וסביבה יש את נסיון וידע כדי לסייע ליצרנים, ספקים וקמעונאים להשיג התאמה עם השווקים ברחבי העולם. למומחים שלנו יש ניסיון רב של בדיקות חומרים  עובר השוק האירופאי ושווקים נוספים.
 אנו מציעים מגוון רחב של בדיקות FCM יחד עם ייעוץ  על התקנות חדשות והמשתנות והכנת מסמכים רלוונטים. הניסיון של מכון התקנים יכול להבטיח כי המוצרים שלך יעמדו בתקנות הטריטוריאליות המתאימות עבור חומרים הבאים במגע עם מזון ולעזור  לך לסלול את הדרך עבור השגת דרישות המתאימות.

 
הכותב: גדי אפרתי, מדור חומרים הבאים במגע עם מזון, המעבדה לכימיה,
בריאות וסביבה, מכון התקנים הישראלי
 


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים