מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
סיפור העוגייה המופלאה של זיו



זהו סיפורו של זיו, וזהו סיפורו של המפעל שהקים - "המתוקים של זיו", מפעל בוטיק באזור התעשייה של צור יגאל, שמייצר המון עוגיות קטנטנות בעבודת יד. סיפורו של מפעל.

איציק בכר

לפני מספר שנים טעמתי עוגייה מופלאה במסגרת "הרמת כוסית", לעמית לעבודה שחגג יום הולדת. לאחר שנה בערך הזעיקו אותי לצלם אייטם לחג שבועות באולפני הרצלייה. הגעתי עמוס רעיונות וקינוחים שהכנתי בקונדיטוריה תורנית.

בכניסה לאולפן אני פוגש את אותה עוגייה בעמדת הקפה והכיבודים שבמסדרון. בפח האשפה מצאתי את האריזות והתקשרתי למספר הטלפון שהיה רשום עליה. מהעבר השני ענה לי בחור ששבה את ליבי. שמו – כך התברר לי – זיו. התפתחה בינינו שיחה  מקצועית, חברית, פזורה ולא מסודרת...


כך מדבר זיו, בלהט, בפתיחות, במעברים חדים מנושא לנושא, בשאלות חקרניות שאין לו סבלנות להקשיב לכל התשובות.
 
מפעל בוטיק
קבענו שניפגש, כי הוא רצה ייעוץ בנושא מכונות לייצור עוגיות... הגעתי אליו לרעננה למפעלון ייצור בוטיקי מקסים. ריצפה אדומה בוהקת, תנורים מבריקים, עובדות חייכניות שמייצרות עוגיות קטנטנות וריחניות. בתוך מתחם הייצור הצפוף עוד נשמר חלק לחנות מכר, שאותה ביקשתי ממנו לבטל – ומיד. זיו שמע ממני הרצאה על מכונות ראון, שפריץ שניט, פולחת שתחליף את עבודת החיתוך –ונראה לי נפעם. זיו מבין מהר ומחליט לאט. זאת דרכם של מקצוענים.
מאז עברו 5 שנים. כיום "המתוקים של זיו" הוא מפעל בוטיק השוכן בנכס שזיו רכש (!) 250 מטר רבוע באזור התעשייה של צור יגאל. 32 עובדות מיומנות, מהן 10 עובדות ותיקות (מעל 12 שנות וותק).
 
אישית לוחצת
זיו שחורי, בן ,48 נשוי באושר +2, גר כיום בצור יצחק. עד גיל 32 עבד בחברה המשפחתית שעסקה בפרויקטים גדולים בתחום ריהוט לבתי מלון, יבוא, מסחר, חוזים, התקנות וכו'. בשלב מסוים בתקופה של האטה בעסק המשפחתי, כשהוא כבר נשוי, החליט זיו לממש את אהבתו לקונדיטוריה ונרשם לקורס בביה"ס תדמור. לקורס הגיע עם אהבה ובמשך הלימודים ההתלהבות התגברה. הרקע המשפחתי דחף אותו באופן אוטומטי ליזמות ולעצמאות, הוא אפילו לא ניסה לעבוד כשכיר. "פשוט התחלתי לייצר עוגיות ולמכור" מסכם זיו בפשטות "עוגיה מתאימה לאופי שלי, אני מאוד תזזיתי ודינמי עובר מעוגייה לעוגייה". העסק התפתח וצבר תאוצה, העוגיות הקטנטנות החמאתיות שייצר צברו לו קהל קונים הולך וגדל וכך לאחר כמה מעברים הגיע למפעל בוטיק  ברעננה. ברעננה צבר לקוחות נחשבים בעלי מוניטין להם הוא מייצר כיום ליין עוגיות ייחודי. ((PRIVATE LABEL 

"עברו שנים של ייצור עוגיות פרמיום ומכירה, אני בסבב הזה כבר 16 שנה, כבר לא באותו מקום שהייתי, אין בתחום הזה מרווחים גדולים, הענף מתיש התחרות הולכת וגוברת, אבל עדיין התחום הזה ממגנט אותי. היו לי יועצים עסקיים שהמליצו להרחיב את היריעה, לייצר עוגות בחושות, להוסיף מגוון מוצרי קונדיטוריה. החלטתי להישאר ולהתרכז בעוגיות הקטנטנות!"

"היתרון שלנו היא השמירה על איכות. חומרי הגלם יקרים ומשובחים, על שוקולד טוב בריכוז 60% קקאו. חמאה, מליות פרי עשירות ולא תחליפים זולים יותר שפוגמים בהנאה.  קמח שקדים הולך אצלנו בכמויות גדולות, ודווקא קמח לבן רגיל לא להיט אצלנו, הקמח הוא פרט משני.  מדובר בעוגיות פיצוחים, גרנולה, חמאה, שקדים, צימוקים, תמרים. היתרון הנוסף שלנו הוא כוח אדם שגידלתי", מתאר לי זיו וממש נרתע מהמילים של עצמו "לא עשיתי כלום בצורה מכוונת או מתוכננת, אני בחור קל, לא לוחץ, ומי שהתחילה לעבוד לצדי פשוט המשיכה. התגבש צוות מופלא עם השנים, יש לנו מפגשים, ויש ימי גיבוש רבים, מדובר באווירה משפחתית אמתית. זה היתרון הענק שלנו".
 
מקצועיות באווירה משפחתית
 
ואכן האווירה ממש טובה ומשפחתית במפעל בצור יגאל, יש שניים שלושה בחורים המופקדים על הפעילות הכבדה, כמו הרמת מיקסר מלא, בחישה של מסה, אבל סביב שולחנות הנירוסטה הנקיים עובדות פועלות חרוצות ומיומנות, ברקע נשמעת שירה, צחוקים, אין משמעת, אין מנהלים. כמו בקיבוץ כולם שווים.
גם כיום 6 שנים אחרי שזיו עמד מולי נפעם כשסיפרתי לו על נפלאות האוטומציה. עבודת יד היא השולטת באולם הייצור. יש מכונת ראון ((REON אחת שמייצרת "נקניקים" ארוכים ואין סופיים של בצק פריך. ויש מכונת הזרקה שמייצרת מקרונים זעירים. יש פורסת לחם חדישה שעושה נפלאות ל"נקניקיי" הבצק המשובח.  אבל עדייןהייצור הוא ידני , הגלגול, ההזרקות הקטנות, הזילופים, החיתוכים, העוגיות המשובחות עדיין סוחטות עבודת יד מיומנת ואוהבת של הצוות.

"שוק החמאה קשיח לחלוטין" - נאנח זיו, המחיר גבוה ואין דרכים להקל על העומס. ק"ג חמאה עולה פי 7 ממחיר מרגרינה ומרגרינה זה חומר שלא נכנס למפעל שלי. פרווה אצלנו זה בעיקר לתחום הטבעוני שכולל: רול תמר, כדורי תמרים, חטיף פיצפוצים ושוקולד, שוקו צ'יפס, עוגיות חמאת בוטנים, עוגיות טחינה ופאן פורטה (גליל פירות יבשים). הצמיחה המשמעותית בשנתיים האחרונות היא בתחום הטבעוני, המודעות והדרישה למוצרים טבעוניים נמצאת בעליה חדה  ולשם אני מתפתח, אנחנו בכיוון הטבעוני והללא סוכר".
 
עם הפנים קדימה
"יש לנו לקוחות גדולים וממותגים שלהם אנו מייצרים, עוגיות ייחודיות, לעיתים מתכונים סודיים השמורים עבורם בלבד. מדובר ברשתות פרמיום ידועות ויוקרתיות. שאר הלקוחות שלנו הם פרטיים, קונדיטוריות, מעדניות, בתי קפה ויש את המפיצים שקונים ומפיצים לפי אזורי חלוקה מוסכמים. אין לי מחלקת מכירות, ובעצם אנחנו כרגע לא מחפשים להגדיל מכר, אנו מייצרים בתפוקה מלאה ולא יכולים להגדיל ייצור."  
הייצור במסות והורדת מחירים - זה בהחלט לא שדה המשחק של זיו. החיפוש אחר נישות ייחודיות, כגון ללא גלוטן, הם הכיוון להתפתחות. כשאני שואל את זיו - מה הפנטזיה שלו בתחום -  הוא עונה לי בהחלטיות: "שימשיך ככה, שלא יגמר".

זיו מאוד מרוצה ומודה על המצב הקיים, כאמור: אין סוכני מכירות, אין מקדמים, קשה לעמוד בדרישות הלקוחות, המצב של " "OVER BOOKING מביא איתו ניסיונות לשיפור מרווחי מחיר. "לא כדאי לגדול במחירים נמוכים ובתנאי תשלום גרועים. ההיפך, אני מנסה לשפר מרווח ולשפר תנאי תשלום."
מכונת המקרונים שבפתח הייצור מייצרת מקרונים זעירים (ממש מחצית מהגודל הנהוג בשוק הפרמיום). היא עובדת שתי משמרות רצופות ביממה, מלבד מקרונים היא מייצרת גם עוגיות סנדוויץ' ריבה ואלפחורס. ניסינו להוריד ממנה לחץ והעלנו את מחיר המקרונים ב-5% . "קשה מאוד לייצר את המקרונים הזעירים והיעילות קטנה, לכן יש הצדקה להעלאת המחיר. ההעלאה לא הפחיתה את הדרישה", מסכם זיו. 

כיום נמצא המפעל בשלב שלפני התרחבות, כנראה שאין מנוס מלהשכיר עוד 120 מטר כדי לעמוד ביעדיי הייצור ללקוחות הקיימים.
 





הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים