מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

   אוכל בגאורגיה - להתכונן מראש?


רוב המאכלים המסורתיים בגיאורגיה ייראו לכם מוכרים אבל אין תחליף לטעם המקורי. מתכננים להגיע רעבים לחופשה? הנה כל מה שכדאי לכם לדעת



גאורגיה שוכנת לחופו המזרחי של הים השחור והיא חולקת גבולות משותפים עם רוסיה, אזרבייג'אן, ארמניה וטורקיה. בנוסף, ההיסטוריה הגאורגית מתחילה לפני 3,000 שנה ומבחינה גיאוגרפית היא נחשבת למדינה שמשתרעת גם ביבשת אסיה וגם ביבשת אירופה. לכל זה יש השפעה מהותית על המטבח המקומי, מה שמעלה את השאלה האם ועד כמה הוא מתאים לחך הישראלי.
החדשות הטובות הן שהתרבות הקולינרית בגאורגיה מפותחת מכפי שנהוג לחשוב. זה אומר שאפשר לטעום את המנות הבולטות של המטבח המקומי בכל עיר וכפר, לרבות אם בוחרים להגיע למסעדות אקזוטיות במסגרת טיול ג'יפים בגאורגיה ובקווקז.
מעבר לכך, תכונות המטבח הגאורגי נשמרו בקרב יהודים שעלו לישראל – למעט התאמות מסוימות בנושא הכשרות. לפיכך, ייתכן ופגשתם במטעמי הקולינריה הגרוזינית גם ברחובות הארץ ותוכלו להתרגל לגרסת המקור מהר יחסית.

המרכיבים הקולינריים לחופשה מושלמת

תרבות עתיקה בת אלפי שנים אפשרה לאומה הגאורגית לגבש סגנון קולינרי ייחודי שמתבטא בשימוש בחומרי גלם טבעיים. בראש ובראשונה, המטבח המקומי עשיר בגבינות, בשר, שומן, ירקות, תבלינים ובצקים. כמעט את כל המאכלים האלה אנחנו מכירים מהבית, אך ההבדל הוא שבמטבח הגיאורגי משתמשים הרבה יותר באגוזי מלך, חצילים, שזיפים, שעועית ורימונים.
בנוסף, יוצאי צפון אפריקה מתחברים במהירות לשימוש הנרחב של המטבח הגיאורגי בתבלינים ועשבי תיבול כגון כוסברה, טרגון, בזיליקום, שמיר ופטרוזיליה. כמו כן, גם השולחן עצמו מזכיר סעודות מסורתיות מארץ הקודש וזאת בגלל שהוא עשיר בצבעים, מנות וריחות.
לשם השוואה, ישראלים מעדות אשכנז אולי יעדיפו את המאכל המקומי שנקרא "סולוגוני" ועשוי חלב בקר, כבשים או עיזים וכמובן את תערובת האגוזים והשקדים המקורמלים בסוכר ודבש ששמה "גוזינקי" ומוגשת לקינוח.

בין הלחם ליין: מה בתפריט המקומי?

טיול קצר בגיאורגיה מעניק הזדמנות לטעום את המאכלים המסורתיים במדינה. ברוב המסעדות מגישים לחם מסורתי מסוג "שותי" או "לואשי", כאשר הראשון הוא לחם גיאורגי מחיטה שעשוי בצורת סירה והשני הוא לחם חיטה עגול שנאפה בתנור אבן ייחודי. עם התקדמות הארוחה יגישו במסעדות המסורתיות צ'אדי, בולקי וכמובן חצ'פורי ובתפריט המנות העיקריות מחכים לכם תבשילים כגון "חינקלי" או ממולאים כמו "בדריג'אני".
הבונוס האמיתי של טיול קולינרי בבירת הקווקז הוא המשקאות.
במטבח הגיאורגי יודעים ליהנות ונוהגים לשתות מי סודה מבוססים על מים מינרליים שמגיעים מהמעיינות הפזורים לאורכה ולרוחבה של המדינה, מה גם שאף אחד לא ימנע מכם להזמין את היין הגאורגי שמיוצר בשיטה עתיקה מכדי חרס. בשביל להשלים את החוויה יראו לכם איך לשתות את היין בקרן אייל דמוי שופר שמכונה "קאנצי" וסביר להניח שאת הטעם לא תשכחו כל כך מהר.  


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים