מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
   מתכון למרק עוף מסורתי לסעודה חגיגית
 


כמו אמי, גם אני מעמידה סיר גדול מהמרק הקלאסי והאהוב הזה, בתקווה שיישאר להמשך השבוע. מתוך ספר "100 המתכונים של חגי ישראל" - מאת אורה קורן

 
 
כמו אמי, גם אני מעמידה סיר גדול מהמרק הקלאסי והאהוב הזה, בתקווה שיישאר להמשך השבוע. במסגרת ההכנות, מומלץ לקנות שני עופות שלמים מפורקים. המרק הכי טעים כשמשתמשים בכל חלקי העוף, כולל העצמות. 
אם רוצים להכין את תוספת כדורוני העוף למרק, יש לבקש בקנייה לטחון את חזה העוף. כל השאר נכנס למרק עם נתח בקר (שפונדרה), שגם הוא מעשיר את הטעם והופך למעדן בפני עצמו.    
מה צריך? (לכ-10 מנות)
חלקי עוף משני עופות (אם מכינים כדורונים – משאירים בחוץ את החזה שמיועד לטחינה)
נתח שפונדרה (200-150 גרם)
2 גזרים
4 קישואים
1 בצל
שורש פטרוזיליה
ראש סלרי
מלח, פלפל
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור שמיר
 
מה עושים?
שוטפים את חלקי העוף והשפונדרה, מכניסים לסיר, מכסים במים ומרתיחים. בתחילת הרתיחה נוצר קצף, מסירים אותו בזריזות עם כף גדולה לפני שיתפרק לתוך המרק. הוא לא ישנה את הטעם אבל יעכיר אותו מעט. 
מקלפים את הירקות, חוצים ומוסיפים לסיר. 
מבשלים שעה ורבע לפחות. בעשר הדקות האחרונות מוסיפים שמיר ופטרוזיליה.
תוספות למרק
(1) כדורוני עוף ואורז (כ-25 כדורונים)
מה צריך?
חצי ק"ג חזה/פרגית טחונים
חצי כוס אורז
מלח, פלפל
מעט שמיר קצוץ (לפיזור במרק)
כפית אבקת מרק עוף/בטעם עוף
מה עושים?
בקיצור – מבשלים אורז, מערבבים הכול, יוצרים כדורונים ומבשלים אותם.
בהרחבה – מבשלים כוס אורז במים מומלחים לריכוך מלא. מסננים. מערבבים עם העוף הטחון והתבלינים.
מצטיידים בקערת מים קטנה. מרטיבים את כפות הידיים במעט מים ויוצרים כדורונים בגודל ביס. 
רצוי לא לבשל אותם ישירות בסיר המרק, לכן מרתיחים בסיר בינוני מים עם כף אבקת מרק עוף/בטעם עוף (לטעם) ומלח. מכניסים פנימה חלק מהכדורונים כך שיהיה להם מקום לצוף בחופשיות. תחילה הם שוקעים, בהמשך בערבוב קל הם יתנתקו מתחתית הסיר ויצופו. מבשלים כמה דקות עד שהם מוכנים.




הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים