מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 

   יוצאים מהקופסה
 

נציג מזון+ השתתף לאחרונה בכנס המקצועי הראשון בארץ לאריזות חכמות, שנערך במלון שבקיבוץ צובה בהרי ירושלים, ושכל כולו הוקדש לנושא אריזות חכמות למוצרי מזון. לפניכם מקצת הנושאים שעלו בכנס.

 
אלי פיינגולד
 

הכנס אורגן על ידי איגוד ) ACTINPACK   http://www.actinpak.eu), וזאת במסגרת COST    של האיחוד האירופאי.
הרוח החיה ובעל היוזמה לקיום הכנס בישראל היה של ד"ר צבי חיוקה, מהמכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית בירושלים (הממוקמת ברחובות) בנוסף הייתה השתתפות של חברת מלודאה ומכון וולקני.
 
המגמה: אריזות חכמות
 
המושג של אריזות חכמות קיים כבר למעלה מעשרים שנה בעולם. הרצון לתת לאריזות משמעות נוספת על שלושת התפקידים הבסיסיים שלה - להכיל את המוצר, להגן על המוצר ולתקשר עם הלקוח המשתמש - השפיע על היצרנים המשווקים ואנשי הלוגיסטיקה, מאותו רגע שהתחילו לשפוט את המוצר הארוז גם בהיבט הערך הסגולי שיש לו.
התפקידים הפשוטים של האריזה לא מספיקים וצריך היה לפתח תכונות נוספות אשר יוסיפו לאריזה, אך לא פחות מכך למוצר עצמו.
לפני שנצביע על דוגמאות מעניינות של אריזות חכמות, נציין כי הכנס הפתיע אותנו ברמת ההשתתפות שבו; למעלה מ-70 מדענים וחוקרים מכ-20 מדינות באירופה – היווה במה מצוינת להרצאות מדעיות מעניינות וכל זאת מתחת לנוף המקסים של הרי ירושלים.
גיל המשתתפים היה בטווח גדול, וניכר היה כי נושא האריזות החכמות מהווה נושא בעל יתרון ופוטנציאל רציני לעתיד.
 
הופעת אורח: ד"ר שירה רוזן
 
הופעת האורח הייתה שייכת לד"ר שירה רוזן, מנהלת פיתוח מחברת שטראוס, המשמשת כיו"ר המכון הישראלי לאריזה. כמו כן היו נציגות  מכובדת לחברת אוסם. לדעתנו, כבקיאים בכל נושא האריזות החכמות, ובמקרה זה - נכון כי הכנס היה מדעי בעיקרו, אבל חשוב היה לנו שנבין דווקא את היישומים המעשיים של אריזות חכמות. היות והמזון הוא התחום שבו לאריזות יש את המגוון הגדול ביותר של מוצרים ואריזות, חשוב היה לנו להראות לקוראינו עד כמה מוסיפה אריזה חכמה לעוצמה המסחרית של המוצר ולרצון של הלקוח לרכוש אותו.
יש מספר אינסופי של תחומים בהם ניתן להוסיף אלמנט מתוחכם לאריזה, מאחר ואנו מדברים בדרך כלל על אריזות ברמה של תחום הסיטוני והקמעוני, ובצורך לעמוד בתקנים המחמירים ביותר, שהולכים ונעשים קשים יותר משנה לשנה.
האיגוד המדעי פועל בכפוף ל-4 קבוצות עבודה נפרדות שכל אחת מהן אמורה לכסות ארבעת הקבוצות הן:
 
קבוצת WG1
 
מטרתה היא  לזהות את המגבלות הטכניות והזדמנויות לפיתוח אריזות המבוססות על  סיבים אקטיביים וחכמים. הרעיון הוא להציע פתרון בר-קיימא המבוסס על סיבים וביופולימרים שיכולים להאריך את חיי המדף ולהוסיף ערך למוצר. מבחינה מיקרוביאלית, מערכות תגובה לגירויים, מכשירי RFID ומניעת זיופים, מודיעין מודפס, אינדיקטורים וחיישנים. כל אלו יבדקו ויפותחו באמצעות  טכניקות כימיות או פיסיקליות, החל בפיתוח של ציפויים או מבנים multilayer להדפסה, כדי להוסיף מילוי שונה כדי לקבל nanocomposites פעיל. בשל המומחיות המגוונת ביותר של הטכניקות השונות שהתפתחה, ןכרגע  ישנה גישה בין-תחומית ואינטראקציה חזקה בין חוקרים מתחומים שונים ומאפשרת ניתוח מעמיק של הפתרונות השונים. בעוד חומר מבוסס סיבים יהיה המוקד העיקרי של הפעולה, גם השימוש biopolymers - לבד או בשילוב עם סיבים - ייחשב על מנת לכסות את כל הדרכים האפשריות לקראת פיתוח פתרונות אריזה חכמים בר קיימא.
  
קבוצה WG2 - עיקר פעולתה הוא תהליך המעבר לייצור לשוק וללוגיסטיקה
 
מטרת קבוצת עבודה זו היא לזהות את דרישות השוק, אתגרים שרשרת האספקה ​​ואת ההגבלות החקיקה כי יש לקחת בחשבון על מנת להבטיח המבוא מוצלח של אריזות מבוססות סיבים פעילים וחכמים ביישומים בעולם האמיתי. פתרונות טכנולוגיים שנדונו בקבוצת העבודה הראשונה, שתוארה לעיל והרעיון הוא לנסות לחשוב מנקודת מבט שונה כדי להבין את האסטרטגיות האופטימליות לפיתוחם ממדידת המעבדה ליישום השוק. יש צורך באינטראקציה חזקה עם התעשייה, על מנת להבין את הבעיות הטכנולוגיות בתחום ההרחבה והתיעוש של תהליכים שונים, וכן לזהות את הבעיות הלא-טכנולוגיות העלולות לסכן את היכרותן בשוק. מגבלות חקיקה יידונו בהשוואת המצב האירופי לזה של מדינות אחרות שבהן אריזות חכמות כבר מצאו את דרכה לשוק והצפיות של הצרכן ינותחו עבור סוגים שונים של פתרונות אריזה מבוססי סיבים פעילים וחכמים, בניסיון לברר מה פעיל אריזה עבור צרכנים ואילו תכונות יש ערך מוסף גבוה יותר עבור הציבור הרחב.
  
קבוצה WG3- זיהוי חסמים ובעיות בתהליכי הפיתוח והיישום
 
 מטרת קבוצת עבודה זו היא לזהות בעיות קיימות, בריאות ובטיחות של פתרונות אריזה חדשניים. הפעולה היא התמקדות סיבים מבוססי אריזה biopolymer אשר ניחן מטבעו עם טביעת רגל פחמן מוגבלת; הכללה של תכונות חדשות בחומרים המקוריים, עם זאת, לעתים קרובות דורש תהליכים חדשים ושימוש בחומרים חדשים שצריכים להיחשב גם מנקודת מבט מחזור החיים, כדי להבטיח את הקיימות של התהליך כולו. לקבוצה השלישית  תהיה אינטראקציה עם WG1 ו WG2 בניתוח חומרים חדשים, טכנולוגיות ותהליכים תעשייתיים עם LCA ועוד מעגלי מכווני  עלות וכלכלה כפופי הערכה ההשפעה מנסה לחשוף את חסרונות סביבתיים פוטנציאליים של פתרונות נחשב. המחזור של חומרים חדשים, כמו גם בעיות בריאות ובטיחות הקשורות הכללה של חומרים כימיים חדשים ינותחו חלופות בכל המצבים האפשריים.
קבוצת WG4 מטרתה לחבר בין האלמנטים האקדמיים, הפרסומים המדעיים - ולבסוף השוק והמשתמש.
מטרתה היא להפיץ את הידע שנוצר לתעשייה והחברה. זה יהיה אינטראקציה עם קבוצות עבודה אחרות התומכות בארגון של סמינרים וסדנאות ולתאם את הפעילויות הקשורות להפצה. מועצת העריכה תוקם כדי להקל על הכנת ופרסום של תוצאות בכתבי עת מדעיים כמו גם כללי. כמו כן, תוקם ועדת העברת ידע על מנת להקל על חילופי מידע מקבוצות העבודה השונות והתעשייה, על מנת להגביר את ההזדמנויות ליישום בפועל של תוצאות הפעילות.  מנהל קבוצה זו יהיה אחראי על תיאום פעילויות הפצה כלליות ופיתוח וניצול האתר.
 
יוצאים מהקופסה
 
לאחר שהצגנו בקיצור את שיטת העבודה של הארגון, ראוי לציין כי כפי שהבנתי - הרעיון העיקרי הוא החדשנות, ומה שנקרא אצלנו ה"יציאה מן הקופסה".
בכדי לא להכביר במילים צירפנו מספר דוגמאות לאריזות חכמות. חלק ניכר מהאריזות הן חכמות במבנה הכימי שלהן - ועיקר ייחודן ביתרונות שהן נותנות למוצר בתהליך הפצתו עד למשתמש הסופי.
אנו נשמח לתת בימה לחידושים באריזת מזון, הקשורים באריזות בעלות ערך "חכם".
לסיכום, הכנס היה מוצלח, לעדותו של  ד"ר צבי חיוקה ופתח ל-20 המדינות שהשתתפו בו את המיוחד והמעניין שי לנו בארץ.
 
-----------
למעוניינים במידע נוסף, יכול ליצור קשר עם ד"ר חיוקה: 
http://departments.agri.huji.ac.il/biochemfoodsci722/teachers/zvi_hayouka/
 





הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים