מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
   מתכון לעוגת דבש חגיגית לקראת החגים


עוגת דבש טעימה עם קקאו יכולה להפוך חגיגית בתוספת ציפוי שוקולד מבריק ונגיעה של עיטורים. כיוון שמדובר בעוגת חג שמסיימת ארוחה בשרית, מי שרוצה מתכון פרווה יכול להמיר את השמנת המתוקה, שבדרך כלל משמשת לקרם השוקולד, במשקה סויה וניל. אין כאן שום ויתור על הטעם, להפך. כדאי להחזיק בבית סירופ גלוקוזה שנמכר ברשתות המתמחות באפייה. הוא מעניק ברק מדהים לקרם השוקולד.


מתוך ספר "100 המתכונים של חגי ישראל" - מאת אורה קורן
 

 
מה צריך לעוגה? (לתבנית מוארכת, 36 סנטימטר)
350 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח
12 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
25 גרם (2.5 כפות) קקאו
190 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
160 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמן
250 גרם (שלושת רבעי כוס) דבש
250 מ"ל (כוס ורבע) מים
4 ביצים
 
לציפוי (פרווה):
120 גרם שוקולד מריר 60%-70% מוצקי קקאו
70-60 מ"ל משקה סויה עם וניל/שמנת מתוקה פרווה
כף דבש או סירופ גלוקוזה – לתוספת ברק וגמישות
גרגירי רימון
מה עושים?
 
בקיצור – מערבבים את כל חומרי העוגה, מעבירים לתבנית ואופים.
ממיסים שוקולד בחלב/שמנת (יכול להיות פרווה), מוסיפים כף דבש, יוצקים מעל עוגה קרה ומפזרים גרגירי רימון.
בהרחבה – מחממים תנור ל-165 מעלות (הדבש יישרף בטמפרטורה גבוהה יותר).
מערבבים בקערת מיקסר את השמן, הדבש, המים והסוכר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקקאו ומטמיעים הכול יחד.
בנפרד מערבבים היטב קמח ואבקת אפייה. מוסיפים בהדרגה את הקמח לרכיבים הרטובים ומערבבים למרקם אחיד.
מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומשמנים אותו. יוצקים עליו את הבלילה. מכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע (תלוי בתנור). בודקים אחרי 50 דקות. בדרך כלל העוגה מוכנה בחצי העליון שלה ועדיין רטובה בתחתון. בשלב זה מכסים את החלק העליון בלי להדק בנייר כסף כדי להבטיח שלא יישרף. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ בה עד לבסיסה יוצא יבש.
מצננים את העוגה.
לקרם השוקולד: מחממים שוקולד ומשקה סויה/שמנת מתוקה על בן מארי עד להמסת השוקולד.
בן מארי הוא אמבט מים. מניחים קערה מעל סיר שיש בו מעט מים רותחים, כשהאש מתחתיו דולקת. יש לוודא שהמים אינם נוגעים בקערה, כיוון שהשוקולד עלול להישרף. בקערה שמים את השוקולד והחלב/שמנת. מערבבים ומסירים כשהשוקולד נמס. מוסיפים כף דבש נוזלי טרי (לא דבש שהחל להתגבש, כי אז השוקולד יצא מגורען) שמעניק גמישות וברק.
מוציאים את העוגה מהתבנית, מיישרים מעט את החלק העליון והופכים את העוגה. למעשה, החלק התחתון הישר יהפוך לעליון. מניחים את העוגה על רשת מעל משטח, כדי שאחר כך אפשר יהיה לאסוף ממנו את שאריות השוקולד לשימוש נוסף. יוצקים מהשוקולד ומורחים מסביב לעוגה. מעטרים בגרגירי רימון.
 


 
הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים