מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

   3 ארוחות שגם קל להכין וגם לא עושות חור בכיס


מתכונים למאפינס, סלט פסטה ושניצל תירס יעזרו לכם להרגיש שבעים בלי לחרוג מהתקציב. כך עושים זאת נכון ובריא
 

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההכנסה הממוצעת לישראל עומדת על 18.6 אלף ש"ח והיא גבוהה אצל משקי בית עם ילדים פי 1.3 ממשקי בית ללא ילדים. מבחינת הוצאות, בישראל משלמים הכי הרבה על דיור, חינוך ותרבות וככל שמספר הילדים בבית עולה – כך עולה שיעור ההוצאה על לחם, ממרחים, חטיפים, דגני בוקר ומעדני חלב.

אבל האמת היא שלא חייבים להתפשר על ערך תזונתי של ארוחות אפילו אחרי שלוקחים משכנתא ויש לפחות 3 מתכונים שגם קל להכין וגם לא עושות חור בכיס:

1. מאפינס עדשים וירקות
רוצים להרגיש שבעים כבר במנה הראשונה? בשבילכם המציאו את העדשים. המרכיבים הם שליש כוס עדשים שחורות, 2 ביצים, בצל, 2 שיני שום, זוקיני, 2 גזרים, 2 תפוחי אדמה, 80 מ"ל מים, חצי כוס קמח תופח וכפית מלח.
פשוט שמים את העדשים בקערה ומכסים עם מים למשך חצי שעה. במקביל, מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-30 דקות נוספות. בזמן הזה אפשר לחמם תנור ל-180 מעלות, לקצוץ את הבצל ולטגן אותו לפני שמוסיפים שום. מקלפים את תפוחי האדמה, הגזרים והזוקיני, מגרדים הכל בחורים הגדולים ומוסיפים את הבצל, השום, המים והקמח עד לעיסה אחידה.
משמנים תבנית עם שקעים, ממלאים עד הסוף ואופים כ-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.

2. סלט פסטה
סלט הפסטה יכול לשמש אתכם כמנה עיקרית בכל שעות היום ובגרסה עם הברוקולי והגבינות הוא גם טעים יותר. המרכיבים הם 300 גרם פסטה פרפרים, 3 ראשי ברוקולי, בצל סגול גדול, 70 גרם גבינה בולגרית, 70 גרם צפתית, 100 גרם סלמון מעושן ו-3 גבעולי בצל ירוק. בשביל הרוטב תצטרכו 4 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ תפוזים, חצי כפית חרדל, כף דבש, פלפל גרוס ומלח.
מרתיחים סיר להכנת הפסטה ומפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. ממלאים סיר נפרד במים, מבשלים את הברוקולי ושים אותו בקערה יחד עם הפסטה. מוסיפים בצל סגול פרוס דק, בצל ירוק, גבינות וסלמון ומערבבים בעדינות לפני ההגשה עם הרוטב.

3. שניצל תירס
אין ילד שלא אוהב שניצל תירס ומבחינתכם זה כרוך רק ברשימת קניות קצרה של 2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים, 1 ביצה, 2 כפות שמן קנולה, כף קטשופ, חצי כוס קמח, חצי כוס פירורי לחם, כפית מלח ופירורי לחם לציפוי.
מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים טוחנים מחצית מכמות התירס עם כל החומרים בתוך מעבד מזון. יוצרים קציצות, מפזרים פירורי לחם על צלחת שטוחה וטובלים כל קציצה. מניחים בתנור, מרססים מעל שמן ואופים ל-30 דקות.




הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים