מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

מבחן מגשי האירוח של מזון פלוס


 
מזון פלוס בפרויקט מיוחד: הזמנו צוות טועמים מקצועי לביצוע טעימה השוואתית של 'מגשי אירוח' מארבע חברות מובילות בתחום בישראל. את המבחן הגדול שלנו אירח המרכז הקולינרי הגבוה לאומנות הבישול דן גורמה בתל-אביב. המומחים: שף קונדיטור מיכה גינטר, שף קונדיטור ג'קי חזן, שף קונדיטור ערן שוורצברד, המנכ"ל רן קרן, השף אבי שטייניץ ועורך מדור האפייה שלנו – השף איציק בכר. החברות שהשתתפו: קייטרינג מונייר, קאנאפ'ס, ביסקוטי ומתוקה רום סרוויס.
 
איציק בכר

המושג 'מגשי אירוח' שגור וידוע כיום בענף המזון, קשה להאמין שהטרנד שהפך למגמה ולענף משגשג נולד והחל לנבוט ולפרוח בארץ רק בעשור האחרון. ההתפתחות המהירה חלה במקביל לשינוי בהרגלי האכילה, אורח החיים השתנה, אנו מחפשים לאכול אוכל קטן, מזון בריא, בכמויות קטנות מספר פעמים ביום. הארוחות הכבדות הופכות לאופציה בלבד, לעיתים רבות - אופציה פחות מקובלת. אנו חיים בעידן ה'פינגר פוד' המורכב ממנות שאפשר לאכול ברכבת, בנסיעה, על ספסל במרכז עסקים לפני פגישה, או פשוט להזמין ולאכול תוך כדי ישיבת עבודה.
אין צורך בסכו"ם. פשוט מלקטים ונוגסים תוך כדי שיחה. ומה הלהיט הגדול שהוביל את הטרנד? הקאנאפס, כמובן. קאנאפ'ס – זה שם נרדף לכריכים קטנים פתוחים ומקושטים. בגלגול הקודם היו מכינים ומגישים חצאי פרוסות לחם עליהם חצי ביצה, גבינה, ירקות, טונה, ממרחים וקישוטי זיתים, בצל ירוק וכו'. כיום הפרוסה עם הממרח והירק הפכה לכריכון טרנדי מעוצב ואופנתי. בתפקיד הפרוסה אפשר למצוא: תחתית בריוש, מאפה דגנים, ברוסקטה פירות יבשים, אנגליש מאפין, לחמניית סלק, ועוד כיד הדמיון והטרנד הבריאותי.
אז מה זה 'מגש אירוח'? אריזה ייעודית המותאמת למספר יחידות של 'פינגר פוד'. ברגע שהחלו בארץ לארוז ולהגדיר כמויות במארז נוצרה מעין שפה מסחרית. אט-אט התקבע בארץ מחירון למגשי אירוח. וכיום כשיש פרזנטציה במשרד, הרמת כוסית, או אורח חשוב שמגיע לפגישה חשובה, מנהלת המשרד (קראו לזה פעם המזכירה), באופן טרוויאלי מחייגת או מקלידה הזמנה ישירות לאתר של ספק מגשי האירוח. היא צריכה להזמין 24 שעות מראש - והמשלוח מגיע חצי שעה לפני מועד הישיבה.
 
 טעימה השוואתית
 
לאחר שהתקבלה החלטה במערכת מזון+ להקדיש כתבה לנושא מגשי האירוח, החלטתי שהנכון והמעניין ביותר זה לפנות לחברות המובילות שלקחו חלק ביצירת הטרנד. חברות שמן הסתם מובילות כיום את הענף הזה. נערכתי לביצוע טעימה השוואתית של מגשי אירוח מארבע חברות, שאימצו את הקונספט לפני 7-12 שנים, פיתחו ושידרגו  אותו, ולאור הצלחתן הפך המושג "מגשי אירוח" למטבע לשון מוכרת ושגורה בפי כל, ולענף המגלגל מיליוני שקלים בכל חודש. כיום קונדיטוריות רבות, מסעדות, חברות קייטרינג ומטבחים מוסדיים מציגים תפריט מגשי אירוח המהווה מנוע צמיחה עבורם, בנוסף לפעילותם הרגילה. גם רשתות בתי הקפה המובילות מתהדרות בתפריט מגשי אירוח: רשת רולדין, קפה גרג, קפה נטו - כולם מצלמים תפריטים דומים, במארזים יפים ומפנקים. בכתבה הבאה נצא לבדוק אם יש כיסוי ברשתות האלו לתפריט המוצג, שכן להפיק מארזי אירוח ממותגים זה לא כל שנידרש, נדרשת הערכות, הצטיידות, התמקצעות ובניית מערך מיוחד כולל צוות מיומן בכדי לספק 'פינגר פוד' ברמה נאותה.
כאמור: ארבע החברות שנבחרו להשתתף בכתבה, הן מהמובילות ליצירת הענף הקולינרי המדובר, והן שהביאו אותו להיות אלטרנטיבה לאירוח מוקפד, קל ואלגנטי בכל שעות היממה, החל מישיבות במשרדים, דרך אירועים עסקיים, פרזנטציות, השקות ועד מתן מענה לאירוח אינטימי בבית והפקת אירועי קונספט יוקרתיים. החברות הן:
מתוקה רום סרוויס – שאותם אני פוגש בפרמיירות רבות של ערוצי הטלוויזיה ומתענג על המזנונים המושלמים והאיכותיים שלהם (כאשר אני מתלווה לפעילותה המקצועית של אשתי בענף ההפקות).
קונדיטוריית ביסקוטי - שאחרי התפתחותה אני עוקב בשנים האחרונות, בהערכה ובהשתאות.
 קייטרינג מונייר - שמייצרת באז חזק בתחום כבר מספר שנים.
קאנאפ'ס - שהם בהחלט חלק מדור המייסדים שקידמו את הקונספט והביאו אותו למקצוענות ללא פשרות.
ובכן, ההחלטה הייתה מהירה וקלה, אך ההיערכות סחטה ממני אנרגיות רבות. מזמן אני לא זוכר את עצמי כל כך מתוח לפני פאנל טעימות. כשמאחורי שנים של מבחני טעם עם צוות טועמים שעשה איתי כברת דרך ארוכה. אכסניה מקצועית יש לי תמיד, הפעם נערכו הטעימות ב'דן גורמה'. החברות אליהן פניתי נענו ללא היסוס. נציג כל חברה התבקש לשלוח אלינו מגש מלוחים, מגש מתוקים ומגש הפתעה.
וכפי שצפיתי מראש, כל חברה שלחה לנו יותר מ-10 מגשי אירוח... עכשיו לך תתמודד עם כל זה. תארו לעצמכם 6 שפים וקונדיטורים מקצוענים, דעתניים, 40 מגשי אירוח הכוללים יותר מ-75 סוגי "פינגר פוד" מלוחים ומתוקים, כאשר הכול מגיע ארוז בשיא הטריות, היופי והסטייל. אין ספק משימה מקצועית כבדה ואחריות גדולה.

לפני טעימה  LOOK&FEEL –
יומיים לפני האירוע התחלתי לחקור ולבדוק את אתרי האינטרנט של המשתתפים. מלבד ביסקוטי יכולתי לבצע הזמנה ולשלם בצורה ברורה מושלמת ונוחה למשתמש. האתר של ביסקוטי בנוי בצורה יפה וברורה כולל מחירים, אך אין בו אפשרות לבצע הזמנה און ליין - וזה חיסרון גדול.
האתרים מעוצבים ברמות הגבוהות ביותר, וצילומי המגשים עשויים היטב ועוזרים ללקוח להבין מה הוא עומד לקבל במשלוח. כפי שהזכרתי, מדובר בחברות שהתרכזו ושידרגו את הקונספט בארץ והיסוד הוא הגדרה מדויקת של מגש, כמות, גודל, חומרי גלם, ואת התחושה הנכונה בהחלט ניתן לקבל באתרים.
האתר של קייטרינג מונייר הדהים אותי. המוצרים, הצילומים, הקומפוזיציות, כלי ההגשה, הרקע השחור הדרמתי, העיצוב והטכניקה של האתר - הובילו אותי לתחושה שלא משנה כמה טובים הם יהיו: נחיתה למציאות תגיע מלווה באכזבה קלה בעת קבלת המשלוח. אתר מדהים ביופיו ויחד עם זאת, ברור וקל להתמצאות.
טבלה 1: התרשמות לפני טעימה
שם החברה אתר אינטרנט מארזים נראות
קאנאפס
נראות מלוחים נראות מתוקים סהכ רמת מחירים
               
מונייר 10+++ 10+++ 10 9 10+++ 49 20%  יותר יקר ממחירי השוק
קאנאפ'ס 9 9 9 8.5 8.5 44 V(צריך להיות סימון וי כמו של בוחן)
ביסקוטי 7 9.5 8.5 8 10 43 V(סימון וי כמו של בוחן)
מתוקה 9.5 8.5 7 8 7 40 V (סימון וי כמו של בוחן)
 
 +++ אם אפשר היה לתת ציון גבוה יותר, היו מקבלים !
 
נבחרת החלומות
 
צוות הטועמים המקצועי ביותר שאפשר לחלום עליו בארץ, התייצב והתמסר למשימה שלנו:
שף קונדיטור מיכה גינטר - הקפדן והנערץ שהוביל את הקונדיטוריות של רשת דן עד לפני 5 שנים וגידל דור של קונדיטורים מובילים ומצליחים.
שף קונדיטור ג'קי חזן - שף פיתוח של חברת שרון פוראטוס, נשיא המגדנאים והאופים בארץ, שופט בינלאומי בדרג המקצועי האירופי הגבוה ביותר בתחום הבולונז'רי ומקדם  ויוזם פעילות תחרותית של נבחרות ישראל .
שף קונדיטור ערן שוורצברד - אומן הקונדיטוריה, שכבר שנים רבות מעלה בכל פעם מחדש את רף המקצועיות בעסקי המזון אותם הוא מלווה ובמסגרת כיתות אומן, מלמד ערן את מעריציו הרבים קונדיטוריה עילית במיטבה.
לפאנל הצטרף על פי בקשתי המיוחדת רן קרן - מנכ'ל מיכלי זהב אריזות, שעיצב תכנן וייצר את מיטב מארזי האירוח ואריזות פרימיום לענף הקונדיטוריה והמזון בישראל.
השף והיועץ הקולינרי  אבי שטייניץ - הצטרף לפאנל בחלק מהיום, אבי שטייניץ הוא גם המנהל המקצועי בביה"ס הגבוה לקולינריה דן גורמה. מלבד פעילותו (מומחיותו) בהקמת מערכי מזון ומשקאות ( (F&Bלמתחמי אירועים, מלונות ומסעדות מובילות בארץ.
מבחני הטעם נערכו בשני שלבים, תחילה סקרנו וטעמנו את המלוחים שנשלחו ע"י כל חברה.הטעימה נערכה בעמידה מול השולחן הערוך, ממש כפי שקהל הלקוחות מתכבד וטועם באירוע זה או אחר.
לאחר הסבב מלוחים התיישבנו לדיון מסכם. בשלב השני קמנו לסבב טעימות של המתוקים.
לפניכם מסקנות עיקריות.
 
טעימות: קאנאפ'ס
 
חברת קאנאפ'ס: מוצרים מדויקים, ומוקפדים במיוחד, אחידות ושלמות של כל פריט בפני עצמו. התמקדות מדהימה תוך שמירה על עיקרון ה"פינגר פוד" , הכל בקטן, בסבלנות, מדובר בחברה שבנתה את עצמה היטב וערוכה לשמור על רמת דיוק ושלמות וויזואלית גם בהספקת כמויות גדולות.
גילוי נאות של כותב הכתבה: כשף יועץ של מערך ההסעדה בבתי קולנוע גלובוס מקס, היה לי העונג לקבל שרות מחברת קאנאפ'ס הממוקמת בפתח תקווה. בשל פעילות מתחמי הקולנוע  בשבת, לא היתה לנו תעודת כשרות. לעיתים בהתראות קצרות מועד הזמנתי וקיבלתי פיתרון מדויק, אסטטי ומושלם שהגיע אלי למתחם האירועים, זאת כמובן לקהלים שדרשו תעודת כשרות. מגשי האירוח של חברת קאנאפ'ס היו מגיעים ארוזים, כללו סכו"מ, מפיות וכל הנדרש לאירוח. צוות המסעדה היה רק מסיר את המכסים מגיש מגשי אירוח  לקהל, ומקבל מחמאות.
המארזים: מושלמים, מכילים בדיוק רב את הכמויות המופיעות במחירון. לדוגמה מיני טאקוס שהגיעו ספונים כל פריט ישב היטב באינסרט שלו כך שלא יזוז ויפגם בזמן השינוע.
שבו את ליבנו: פיננסייה שקדים פיסטוק, קדאיף מקורמל  מוס טופי , מיני טאקוס טבעוני.
ציטוט של ג'קי חזן לסיכום: "אני סופר 9 אלמנטים שונים בחטיף אחד: תחתית פילו, גבינת שמנת, ז'וליין פלפל אדום, צהוב, פקאן, גזר, פיסת גבינת ברי וזית, בהחלט מדובר פה ב"פינגר פוד" במיטבו".
ציטוט של רן קרן: " תכנון נכון של מגש האירוח, והתאמה קפדנית לגודל המוצרים, כולל תושבות מתאימות הם הבסיס להצלחה בתחום הזה, ברגע שהחלטת לבנות במות מקופלות עם בגודל מוגדר לכל פריט, אתה מכריח את הצוות מטבח לייצר דיוק במוצרים, אחרת אין אפשרות לארוז, האריזה מהווה תקן איכות שמנהל את הייצור".
 
טעימות: מתוקה רום סרוויס
 
מתוקה רום סרוויס: שומרים בכל הכוח על מראה ייחודי, לא סטנדרטי, לא גזור, אנטי מסחרי. החל בשלל העוגיות הקטנטנות הציוריות המשובחות, כגון קריק חלבה, חמאה פקאן וכמובן עוגיית פרח מתוקה, ממנה נגזר הלוגו של מתוקה, המשך במאפה מיני גבינות המשובחים העשויים מבצק חמאה ייחודי. גם בגזרת הקאנאפס  מקפידים במתוקה על עושר אך שומרים על הסטייל הביתי, הלא מתוחכם. הטרטלטים של מתוקה בסגנון צבעוני אמריקאי, צבעי קרם פסטליים מעוטרים. כל יחידה מקושטת בפיסות פרי טרי ועסיסי.
שבו את ליבנו: בישקוטי גבינות- תחתית ברוסקטה פריכה מפירות יבשים ואגוזים עם גבינה ופרי, ספרינג רולס מושקעים ועדינים ברוטב אסייתי, מאפה בטטה מושלם. עוגיות מלוחות מעולות, דקיקות, טעימות ונותנות הרגשה של מאפה בריאות.
המארזים: מושקעים, ייחודיים, חלקם מעוטרים בעלים ירוקים, רעננים, חלק מהמארזים הן קופסאות מעוטרות בפרחי הלוגו בעלות מכסה שקוף הנותן לכל הצבעוניות של המוצרים לפרוץ החוצה בשלמות. מבחינה לוגיסטית המארזים טעוני שיפור.
 
טעימות: ביסקוטי
 
ביסקוטי: מציגים שפע, עושר, מגוון רחב, מקצועיות, המארזים מפוארים ואחידים, כל מארז קשור בסרט, כל מארז הוא מתנה.  התוכן של המארזים היפים מרשים מאוד. יש חיסרון בחלק מהמגשים המוצר לא מקובע, אין במה ייחודית השומרת על שלמות מבחינה לוגיסטית. לדוגמה - מגש מיני קישים הקישים ברמה גבוהה מאוד, תענוג של מוצר. עטרת בצק בעלת טעם ומרקם מושלם שבניגוד לרבים וטובים מיוצרת בביסקוטי ולא קנויה חצי אפויה מיצרן חיצוני. מליות מושלמות של תרד\בטטה\פטריות ועוד, אבל: אין מספיק מקום במגש, והמיני קישים מגיעים בצפיפות ובצורה שפוגמת בהם מאוד.
המארזים: כאמור יפים בנויים בצורה ייחודית, משובחים מצופים ובוהקים, המיתוג מושלם החלק התחתון (המגש) חום והמכסה לבן מעוטר עם חלון, כל מגש אירוח ארוז בסרט מתנה.
שבו את ליבנו: מגד מיני שמרים מעורב- מדובר ב-4 שורות מושלמות של מאפה שמרים ברמות הגבוהות ביותר שניתן לתאר: גביניות, מאפה שקדים, קרם וניל ורוגלך, הבצק חמאתי, אוורירי, המליות טעימות בטרוף (!). מגש עוגיות מעורב: עם חלוקה ל-10 קופסאות נפרדות היוצרות מארז מושלם של עוגיות קטנות, שכבות חלווה, שוקו צ'יפ, קנטוצ'יני פרוס הכי דק שאפשר... מגש חלום.
ציטוט של אבי שטייניץ: "שימו לב, חברים: מבחינת הטעם השוטים של ביסקוטי מושלמים, המוס וניל מושלם, גם המוס תפוחים, מה שקצת פוגע בלוק שלהם הוא הפיניש, השכבה העליונה, הכוס עמוסה ומלאה מדי מה שפוגם בסטייל שלה."
ציטוט של ג'קי חזן: "הפרנות והטוניסאי מושלמים ואותנטיים מבחינת המרכיבים והטעם, אבל צריך להקטין אותם זה לא פינגר פוד."
הערה של ערן שווארצברד:  "בביסקוטי צריכים לעשות פיין טיונינג, השוואת איכויות לכל המגשים.
לצד מגשי מאפים, עוגיות, פרנות, טוניסאי מושלמים היתה נפילה צורמת במגש  שוקולדים מעורב: המראה השוקולדי הרשים אבל מתוך 5 מוצרים שהיו אמורים להיות מרשימים ויוקרתיים: המקרון שוקולד היה רטוב ובלתי ניתן לאכילה והבראוניז היה תעשייתי ורטוב גם הוא, יתר הפריטים לא מוקמו היטב במגש הם פשוט סודרו בשורות בתקווה שלא יתפזרו בזמן הנסיעה- אסור שזה יקרה ברמות הגבוהות של ביסקוטי".
 
טעימה: קייטרינג מונייר
 
קייטרינג מונייר: אתר האינטרנט הדרמטי יוצר ציפיות מאוד-מאוד גבוהות. מגשי האירוח שהגיעו אלינו היו ברמה הגבוהה ובנראות המרשימה, בדיוק כפי שהוצגו באתר.
המארזים: מיוחדים, משובחים, מעוצבים ומשלבים בתחתיתם אינסרטים המקבעים היטב כל מוצר ולא מאפשרים תזוזה. קונספט מארזים יוקרתי, מושלם וייחודי.
שבו את לבנו: מגש הפטיפורים האלגנטי על מגוון הצורות והצבעים, מגש הפחזניות, הפרופיטרול והפחזניות פריז ברסט, הלוק, הטעם הגודל, האחידות שבו את לבנו. הטארטלטים בתחתיות הבצק הדקיק והשזוף, תחתיות בצק שוקולד הכהות בדיוק במידה, נראה שמיוצרים מ-א' ועד ת' בפטיסרי של מונייר. מבחר הקאנאפס הוגש ועוצב ברמה עילאית. תחתיות אפויות ועליהן מולבש סלמון מעושן בצורה סיבובית אלגנטית, שילוב מתוחכם של זילופי גבינה וטופינג של ביצי סלמון או קוויאר, מגש הקאנאפס -  גם הוא שבה את לבנו. צוות הקונדיטורים של קייטרינג מונייר: שביתם את לבנו, אתם מציגים פטיסרי צרפתי עילאי במיטבו.
ציטוט של ג'קי חזן וערן שווארצברד: "אם אצטרך להזמין מגשי אירוח ואדע שמונייר יקרים ב-20% אני ללא היסוס אזמין. לדוגמה: אם מגש של 24 פטיפורים יעלה 104 ₪ או 139 ₪  - אבחר להזמין את היקר והמושלם".
ציטוט של אבי שטייניץ ומיכה גינטר: "חסרים רטבים בסלטים האישיים, גם הסלט סלק וגם הפריקי לא הגיעו בליווי רוטב. האם נשמט הפרט הזה במשלוח? האם הצלחנו למצוא סדק בחומת השלמות שמציג קייטרינג מונייר...? "
 
ישיבת סיכום ומסקנות
 
 
טבלה 2 : סיכום טעימות
שם החברה קאנאפס
כריכונים
מאפים מלוחים בייקרי פטיסרי סה"כ
מונייר 10+++ 9 8.5 10 +++ 37.5
קאנאפ'ס 8.5 8.5 8 9 34
ביסקוטי 8.5 8.5 10 7 34
מתוקה 8 9 8 7.5 32.5
           
 
+++  אם היה אפשרות לתת ציון גבוה יותר, היו מקבלים!
 

 


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים