מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
ביקב זאוברמן שבגדרה

זה לא קורה הרבה, ובוודאי לא תמיד. כשעוברים את השער ביקב שבחצר הבית בגדרה, חשים מיד בנינוחות, בשלווה ובתחושה של אנרגיות חיוביות השוררות במקום. גם היין סופג אותן.

ישראל פרקר
www.winesisrael.com

כשעמדתי מול השער היפה והנעול ברחוב פינס 50 בגדרה,  נזכרתי בביקורי האחרון ביקב זאוברמן, לפני כ-17 שנים, בשנותיו הראשונות של היקב.
הגעתי הפעם ליקב, לביקור קצר, כאורחו  של רז דהאן, שותפו של איציק זאוברמן, מקים היקב, שנמצא בחצר ביתו.
התברר לי שזהו יקב ייחודי מאוד, המייצר יינות ייחודיים, ולכן לא זולים, יחסית.



מיד כשעברתי את השער הרגשתי, מן נינוחות, שלווה ותחושה של אנרגיות חיוביות, השוררות במקום.
על הדשא, בחזית הבית מפוזרים עשרות סלעים ואבנים מיוחדות, שהגיעו מרחבי העולם, ומהווים אוסף מיוחד ודי נדיר.

חייבים להרגיש שליו כדי להשתלב באווירה הייחודית והחשובה, השוררת במקום.
היין ביקב זאוברמן נעשה עם הרבה אנרגיות חיוביות. יחסים מיוחדים ורגישים שוררים בין איציק, רז וחבריהם הקרובים לבין היין שהם מייצרים. איציק ורז מאמינים כי היין מושפע מהסביבה ועלול להיפגע מאנרגיות שליליות.  עיסוקו של איציק הוא במדיציה.

***


רז סיפר לנו שבשנת 1999 הקים איציק יקב המאובזר במיטב הטכנולוגיה. ביקב הותקן ציוד המבטיח שליטה מרבית על תהליך התסיסה והתיישנות היין. ניהול היקב נעשה מתוך מטרה לייצר את היין האיכותי והייחודי ביותר, והשיקול הכלכלי, מסחרי הוא משני.

ביקב שני שותפים, איציק זאוברמן, שהקים את היקב, ורז דהאן, ארכיטקט “אוהב יין”, שהצטרף לאחרונה. הם, משפחותיהם וחבריהם, אחראים אישית לכל תהליך ייצור היין מהבציר ועד למילוי הבקבוקים. לשניהם יש שני תחביבים מרכזיים המהווים חלק בלתי נפרד מחייהם – יין ומדיטציה.  אין בכל התהליך עובדים שאינם בני משפחה או חברים.

מסעותיהם בארץ ובעולם שולבו תמיד עם יין. באחד מטיוליו בצרפת, עבר איציק התנסות מסעירה בעקבות פגישה וטעימה של יין בן 20 שנה מיקב “שאטו פטרוס” האגדי. 
מאז, הוא שם לעצמו מטרה, לייצר יין כזה שיעמוד בכבוד לצד “פטרוס” וחבריו.
איציק והחברים החלו בנטיעה עצמית של גפנים מזני מרלו וקברנה סוביניון, כל אחד בחצרו. איציק רכש ציוד ועשה ניסיון בייצור כמויות קטנות לעצמו ולחברים. לאחר ‘טבילת האש הגיע לכלל החלטה - לייצר את היין הכי טוב שיש!

לגימת יינות אמרונה באיטליה גרמו לאיציק להחליט שיינותיו, בגדרה, ייוצרו באותה שיטה של ייבוש הענבים במשך כחודשים בחדר יבש עם טמפרטורה נמוכה, לפני הקרשינג וההתססה של הענבים. הענבים מצטמקים ותוכנם מתרכז.

כמות היין הנוצרת בשיטה זו, היא כרבע מכמות היין הנעשית בשיטות הרגילות, ללא ייבוש בענבים. גם האלכוהול וריכוז היין גבוהים יותר כ-15-16% אלכוהול.
היינות מיושנים כ25-36 חודשים בחביות צרפתיות.
בשנות בציר טובות, למשל זה קרה בשנים 2004  ו-2009  היינות יושנו תקופה ראשונה של כשנה וחצי בחביות חדשות ולאחר מכן הועברו להתיישנות נוספת בחביות חדשות נוספות.

הענבים נבצרים תמיד באותו כרם ובאותן שורות בכרמו של אלי היימן, רופא ילדים, דור שלישי לכורמים בכרמי יוסף. הם בגובה 220 מטר מעל פני הים, על מדרון מערבי תלול עם ניקוז טבעי. המדרון חשוף לרוח הנושבת מן הים ומצננת את הענבים בלילות הקיץ. הכרם נטוע באדמת גיר המעניקה לענבים וליין טעם ייחודי. הענבים מגיעים ליקב במשאית מקוררת.
 

***
 

במרתף היינות של היקב מצאנו מאות בקבוקי יין, חלקם יינות ארכיון של היקב, וחלקם מאוספו הפרטי של איציק.
ביקב זאוברמן מיצרים כיום בצורה שוטפת רק שני יינות, קברנה סוביניון זני, ומרלו עם כ10% קברנה סוביניון, בשם
Equanimity וביפנית "שיזוקה", מונח, שנלקח מעולם המדיטציה ששני השותפים מחוברים אליו.
לאחרונה חנכו אנשי היקב אתר אינטרנט חדש בו אפשר למצוא מיידע על יינות היקב העומדים למכירה. המחירים, גבוהים, יחסית בעיקר בגלל תהליך הייצור הארוך והמיוחד שעובר כל יין מהכרם ועד לבקבוק. 

https://www.zaubermanwines.com/
 





הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים