מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף איציק ידגר


בן 56, נשוי + 3, שף ראשי במלון דן פנורמה תל-אביב
 
מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
מאז שרותי בצה"ל כטבח התאהבתי במקצוע.

איך הקריירה שלך התגלגלה?
נשלחתי לקורס טבחות במלון דן ת"א בזמן שרותי הצבאי (קיבלתי צ'ופר) סיימתי את הקורס בהצטיינות ונשארתי לעבוד במלון כשנה. לאחר מכן עבדתי מספר חודשים במלון רמדה ת"א ומשם בשנת 1986 הגעתי למלון דן פנורמה ת"א כטבח מהמניין.
בהמשך הדרך קודמתי לאחראי משמרת ומשם המשכתי לנסוק מעלה כסגן שף, שף תפעולי והיום אני מתפקד כשף ראשי מזה כ-8 שנים עם תעודת מקצוע סוג 5.
במהלך תקופת עבודתי ייצגתי את ישראל בשבוע "המטבח הישראלי" במספר מדינות בעולם כמו בבאזל שוויץ, בוסטון ארה"ב.  כמו כן, ב-1992 יצאנו משלחת של שפים ממלונות דן לסיור קולינרי מקצועי בן שבוע בפריז  (שווקים, מסעדות מובילות, חברות קייטרינג וכו') בעקבות זכיה במקום ראשון בתחרות רשתית.
 
מה ההתמחות שלך?
מטבח ים תיכוני חדש עם נגיעות עכשוויות.
 
מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
במהלך שנות עבודתי במטבחים היו כמה וכמה מנות מיוחדות, אחת מהמנות שעשיתי לאחרונה היא מנת קינוח קלאסית שהפכתי אותה למנה עכשווית  "שטרודל תפוחים". זו מנת השטרודל האוסטרי המוכרת שלקחתי ופירקתי אותה למרכביה ו'צלחתתי' אותה בדרכי שלי. 
 
אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
בהחלט אפשר להצליח.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
אני לא מאלו שמאמינים רק במזון בריא אלא שילוב של בריא טרי וטעים – שילוב מנצח לטעמי.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות
'בריאות'?
ניתן לבשל גם טעים ובריא עם שילוב של הרבה עשבים טריים, אגוזים. וכמו-כן, לדוגמא, חמאה במנות חלביות וחזה אווז מעושן במנות בשריות, במינונים נכונים שנותנים ערך מוסף למנות.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
בהחלט זה פותח בפנינו להכיר מנות חדשות ומעניינות, מרחיב את מגוון המנות בתפריטים ומאפשר לאורחים ליהנות מטעמים לא מוכרים וחדשים ולעיתים מנות שמזכירות את האוכל של אימא.
 
קולגות מוערכים בתחום, יש?
כן, שף דוד ביטון – שף מלון המלך דוד בירושלים, שף מוכשר וחבר.


מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
אין לי שף מועדף, יש בארץ שפים מוכשרים שעושים אוכל שונה, מעניין וחדש.
 
מהו סגנון הבישול שלך?

מנות רטרו מעודכנות וחדשניות.
 
מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
אוכל רחוב הודי מסקרן אותי מאוד...

מה אתה הכי אוהב לאכול?
מנות מורכבות שיש בהם שילובי טעמים ומרקמים מרגשים.

ומה לא אוהב?
לא טעמתי רגל קרושה, על-אף שאני מגיש את המנה במשך שנים רבות במלון...

מה הכי אוהב לבשל?

בשנים האחרונות מאוד אוהב להכין מנות מתוקות וקינוחים.

והכי שונא?
אין אוכל שאני שונא לבשל, יש אוכל שאני לא אוהב לאכול.

מהו החיסרון במקצוע?
שעות העבודה הרבות, העבודה בימי שבת וחג, שלצערי מרחיקות אותי מחיק משפחתי.  

מה הכי כיף במקצוע?

לחלום, לתכנן ולהרכיב מנות חדשות לאורחים שירגשו אותם ולקבל מהם בחזרה פידבקים חיוביים על הארוחה המוגשת. 
 
אם לא היית שף...
הייתי מתעסק במקצוע אומנותי, כמו פיסול, ציור.
 
מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
מצוין, מעלה את רמת המודעות והעניין של הציבור לאוכל ולנו הטבחים את הכבוד להיות במקצוע המדהים הזה שבחרנו .  


עם איזו תכנית אתה מתחבר?
"מטבחי הגיהינום" של גורדון רמזי.
 
ספר לי, מי אתה? השף והבנאדם...
אוהב מאוד אנשים טובים, אוהב את מה שאני עושה, נותן הרבה ממני למקצוע, ולצערי  במידה מסוימת על חשבון בני משפחתי היקרים, נהנה להאכיל אנשים ולשמח אותם, כי אוכל משמח אותנו!

עצה למתחילים בתחום?
לא לקפוץ מעל הפופיק, להתחיל מהיסוד ולהתקדם בבטחה ליעד המיוחל.

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
לא יודע, כנראה שארגיש שיכולת ההשפעה שלי על המטבח והאוכל ירדה.

משפט על הסועד הישראלי?
מציב רף גבוה כל יום מחדש.

לקוח שלא תשכח?
אירוע גדול בר-מצווה במלון, כל האולם הפך להיות ג'ונגל אחד גדול, ועוצב בסגנון "מלך האריות". זה היה אירוע יוצא דופן ומדהים.
 
איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
עוזר לבן שלי לנהל את הבית-קפה מסעדה שתהיה לו.

מה החלום שלך?

לפתוח מסעדת שף במלון.

משפט סיכום?
החיים יפים, עם אוכל טוב הם יפים יותר ומהנים.






הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים