הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
לקראת יום הסוכרת הבינלאומי: הפקת מתכוני אגסים
4/11/15
באדיבות יובל בר -נר נציג מועצת האגסים האמריקאיות

 
 


יובל בר-נר, "איש האגסים",
מגיש לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי:
שיחול ב-14/11
מתכונים עם אגסים אמריקאים!
מוקדש לאלה שרמת הסוכר בדמם גבוהה
וגם למי ששומרים על דיאטה

אגסים הם פירות טעימים מאד, אך לא רק- הם גם בריאים מאד.
באגס ממוצע של 178 גרם יש כ-100 קלוריות, 40 גרם של סיבים תזונתיים, שפע של ברזל, ויטמין C וויטמין K  ורק 17 גרם סוכר, כ-10% , רובו סוכר פירות המתעכל היטב. אין באגסים כמובן שומן או כולסטרול והם  נמצאים ברשימת הפירות המומלצים לאנשים בעלי רמות סוכר גבוהות ע"י ארגון הבריאות העולמי.

סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים, שקדים קלויים וגבינה כחולה

מצרכים ל-3 מנות:
1 ראש חסה ערבית , מופרד לעלים, שטוף ומיובש
50 גר' שקדים פרוסים וקלויים
50 גר' גבינה כחולה (כמו רוקפור)איכותית מפוררת
שני אגסי אנג'ו פרוסים לפרוסות דקות או גפרורים

לרוטב:
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
שן שום גדולה כתושה
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול
5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות
3 כפות שמן זית
3 כפות מים קרים
מעט מלח ופלפל לפי הצורך

אופן ההכנה:
1.    קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.
2.    שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
3.     יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי
4.    מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים. מגישים.






פיש אנד צ'יפס (צי'פס אגסים)

זהו מתכון מדליק המשמר את מתיקותו העדינה והמתוקה של האגס גם כשהוא מטוגן קלות. אגסי בוסק חלודים-חומים מאד מתאימים לצ'יפס כי הם שומרים על מרקמם גם כשהם מטוגנים בשמן חם מאד. הקורנפלור משמש כציפוי שמונע מהאגסים להיות ספוגים בשמן.
מצרכים ל-2 מנות:
200 גר' פילה דג ים לבן ללא עצמות (בקלה, אינטיאס, לוקוס או כל דג אחר בעל בשר מוצק)
50 גר' קורנפלור
ביצה אחת
100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
3 אגסי בוסק חתוכים לגפרורים עבים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
4 כפות מיונז דל קלוריות
1 שן שום קטנה כתושה
1 כף חומץ טבעי
1 כף קטשופ
מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1.מכינים את הרוטב- מערבבים את כל חומרי הרוטב. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הצורך.
2.מכינים את הצ'יפס - מערבבים במסננת את האגסים החתוכים עם כף וחצי קורנפלור עד ציפוי, מנפים את עודפי הקורנפלור. מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק חם מאד  שמגיע רק עד למחצית הסיר (כדי שלא יגלוש) למשך דקה או שתיים עד הזהבה.
3. מכינים את הדגים- חותכים את פילה הדג לאצבעות. מצפים כמו שניצל, בשלבים. קודם בקורנפלור, אחר כך ביצה טרופה עם כף מים ולבסוף באגוזי פקאן. מטגנים בשמן, במחבת עם שמן עד הזהבה.
4. מגישים את הדג עם הצ'יפס והרוטב.





רצועות סינטה צרובה על סלט ירוק, אגסים ופרמג'אנו – "טליאטה אלה רוקולה"
מצרכים ל-2 מנות:
 400  גר' בשר סינטה, נקי משומן ופרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
150 גר' עלים ירוקים שטופים ומיובשים
40 גר'  שבבי גבינת פרמג'אנו (עם קולפן ירקות)
2 אגסי אנג'ו בשלים פרוסים דק
מיץ מחצי לימון
שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסלט- שמים בקערה את העלים והאגסים. מתבלים בלימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית ומסדרים בצורה שטוחה על שתי צלחות.
2. מחממים היטב מחבת כבדה. מתבלים את הבשר במלח ופלפל משני הצדדים.
3. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומחכים שתעשן. מניחים את רצועות הסינטה וצורבים כ-10 שניות מכל צד. מורידים את הבשר מן המחבת היישר על סלט העלים. מפזרים מעל את שבבי הפרמג'אנו ומגישים.


סלט אגסים, נענע וקשיו על שלולית שוקולד חם
מצרכים ל-2 מנות:
2 אגסי אנג'ו בשלים חתוכים לגפרורים דקים
20 עלי נענע קרועים
30 גר' אגוזי קשיו קלויים מלוחים, קצוצים גס
מעט מיץ וקליפת לימון
שתי כפות "כמו סוכר" או ממתיק מלאכותי אחר
לרוטב:
100 גר' שוקולד מריר ללא סוכר-שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
 אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב- שמים את השוקולד בקערה. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד אחידות
2. בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי הסלט מלבד אגוזי הקשיו.
3. בצלחת עמוקה שופכים שלולית שוקולד ומשטחים מעט בעזרת כף.
4. מסדרים את הסלט על השוקולד. מפזרים מעל קשיו קצוץ. מגישים




סלמון בעישון ביתי חם עם סלסה אגסים ואבוקדו
חומרים ל-2 מנות:
2 נתחי פילה סלמון (עם עור ללא עצמות) במשקל 150 גר'  כל אחד
4 כפות עלי תה לחליטה כגון ארל גריי או תה ירוק (לא חליטת פירות)
5 כפות סוכר חום
1 כוכב אניס שבור
חופן גבעולי טימין או מעט עלי רוזמרין
לסלסה:
2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות קטנות
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מיץ וקליפה מלימון אחד קטן
כף רוטב טבסקו
שלוש כפות שמן זית טוב
חצי בצל סגול קטן קצוץ דק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1.    מכינים את המעשנת: בתחתית הווק מניחים שתי יריעות נייר אלומיניום ומשטחים לתחתית הווק. מפזרים מעל את הסוכר, עלי התה, כוכב אניס וטימין. מניחים את הרשת או סלסלות האידוי כך שישבו במרחק 15 ס"מ לפחות מתחתית הווק. משמנים קלות את הרשת ומניחים עליה את הדג כשהעור על הרשת. מתבלים את הדג במלח ופלפל. מדליקים אש בינונית מתחת לווק ומכסים היטב בנייר אלומיניום.
2.    מכינים את הסלסה: מערבבים בקערית את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
3.    לאחר 15 דקות לערך בודקים את הדג. מוודאים כי הוא שינה את צבעו לאטום והוא מבושל.(ניתן להציץ פנימה ולודא וניתן גם להגיש עשוי למחצה)



חזה עוף מכובס ואגסי אנג'ו על סלט ירוק
לחזה עוף טרי יש טעם טבעי נהדר שכבר שכחנו אותו. לפניכם מתכון מקורי שמשלב את חזה העוף בטעמיו המקוריים ואגסי אנג'ו אמריקאים.

חומרים ל-2 מנות

1 חזה עוף טרי
2 אגסי אנג'ו אדום או ירוק בשלים.

לסלט
1 לב חסה ערבית
1 מלפפון ירוק
כמה פלחי תפוז (רצוי מפולטים)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
2 כפות מיונז דל קלוריות
1 כפית רוטב ווסטצ'סטר
חופן גרעיני שומשום

אופן ההכנה

1.    שמים את חזה העוף בסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מחכים שתי דקות בדיוק, מכבים את האש ונותנים לחזה להתקרר בתוך המים.
2.    חוצים את האגס או פורסים לפרוסות וצולים קלות במחבת עם טיפת שמן או חמאה.
3.    מכינים סלט מהחסה, המלפפון והתפוז.
4.    שמים את המלח, הפלפל, המיונז רוטב ווסטצ'סטר ושמן זית בצנצנת. מנערים היטב ומתבלים את הסלט.
5.    כשחזה העוף קר, חותכים לפרוסות ובונים את המנה. סלט, עלין הבשר והאגס הצלוי. מקשטים בגרעיני שומשום.


פרגיות בתבליני קייג'ין עם סלט קולסלאו של אגסים
חומרים ל-2 מנות:
לפרגיות
400 גר' בשר פרגיות נקי משומן
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית אורגנו טחון
כפית שטוחה מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
כפית שום גבישי (אבקת שום)
מעט שמן קנולה
לסלט:
רבע כרוב ירוק פרוס דק
רבע כרוב סגול פרוס דק
גזר אחד מגורד גס על פומפיה
שני אגסי אנג'ו חתוכים לגפרורים (אפשר על מנדולינה)
חופן חמוציות מיובשות
כפית זרעי קימל קלויים
3כפות חומץ טבעי
1 כף ממתיק מלאכותי- "כמו סוכר"
4 כפות מיונז דל קלוריות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1.    מכינים את הסלט- בקערה מערבבים את כל החומרים עד שהרוטב מצפה את הירקות והאגסים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
2.    מחממים מחבת פסים (גריל) לחום בינוני.מערבבים  את התבלינים יחד ומתבלים בנדיבות את הפרגיות.משמנים את הפרגיות במעט שמן ומעבירים למחבת לצלייה יסודית משני הצדדים למשך 5 דקות לערך.
3.    מגישים בצלחת את הפרגיות עם סלט בצד

אגסי בוסק חלוד בשלולית שוקולד וקצפת
חומרים ל-2 מנות:
2 אגסי אנג'ו קלופים מבושלים קצרות
6 כפות ממתיק מלאכותי "כמו סוכר"
מים
50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
מיכל שמנת מתוקה
30 גר' בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים גס

אופן ההכנה:
1.    מבשלים את האגסים במים ממותקים בתחליף סוכר למשך כ-10 דקות.
2.    מרתיחים במיקרו מחצית מיכל השמנת וממיסים בו שוקולד ללא סוכר לקבלת גנאש.
3.    מקציפים את ייתרת השמנת עם מעט תחליף סוכר.
4.    מנילים את האגסים המבושלים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם את הגנאש החם ומקשטים בקצפת ובוטנים מלוחים.

תכירו את איש האגסים : יובל בר-נר , המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת באגסים. בנוסף הוציא יובל בר-נר לאור ספר מתכוני אגסים מקוריים, ומתכונן בימים אלו לצילומים של העונה החדשה. חיבתו והבנתו הרחבה בתחום האגסים משמשת את יובל בר-נר בתפקידו כנציג הרשמי של מועצת האגסים האמריקאית בישראל. מועצת האגסים הנו  גוף המרכז כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון ומהווה חלק ממשרד החקלאות האמריקאי. בישראל פועל בעיקר יובל מול יבואנים ורשתות שיווק וכן עומד בקשר הדוק עם משרד החקלאות הישראלי.


 
הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים