מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
מאכלים מזינים עם אניס שאסור לכם לפספס

צמחי תבלין מסוג אניס יכולים לשמש בסיס מצוין למתכונים בריאים ומזינים. הנה כמה הצעות למאכלים שכדאי להכניס למטבח הביתי
אניס הוא צמח תבלין ששייך למשפחת הסוככיים וגדל במזרח אגן הים התיכון ובדרום מערב אסיה. הנתונים הללו הפכו אותו לחלק בלתי נפרד מהמטבח הביתי של משפחות רבות גם בישראל, אך האמת היא שהוא גם מזוהה עם הרפואה הקדומה והטבעונית. בנוסף, נהוג להשתמש בו כדי להכין ולבשל משקאות כמו ערק, אוזו ואבסינת. תמצית מרוכזת של הצמח משמשת לייצור ממתקי ליקריץ ויש המון ילדים שגדלו עליהם בכל רחבי העולם.
חשוב לציין את היתרון של אניס כבסיס למאכלים מזינים וטעימים במיוחד. הנה למשל 3 מתכונים שפשוט אסור לפספס:
1. כבד עוף ברימונים
את ארוחת הצהריים הבאה שלכם תקדישו לכבד עוף ברימונים ואניס. המרכיבים הנדרשים הם 200 גרם כבד עוף, מיץ לימון, פלפל לבן, ענף קטן של טרגון, 3 כוכבי אניס מושרים ברבע כוס מים רותחים שמן זית לטיגון, רבע כוס מיץ רימון, כף סילאן וכפית פרנו.
מייבשים את הכבדים לפני שמכניסים אותם לקערה, ומשרים במיץ לימון ופלפל לבן כ-20 דקות בלבד. לאחר מכן מטגנים את הכבדים בשמן זית, מסירים מהאש ומוסיפים למחבת את שאר הרכיבים. מבשלים תוך גירוד התחתית עם כף עץ ומוסיפים את הכבדים והפרנו. מעבירים לצלחת עם גרגירי הרימונים ומגישים לילדים ולמשפחה.
2. מרק קרם עגבניות
מנת ביניים מצוינת לכל שעות היום יכולה להיות מרק קרם עגבניות בפרנו. קודם כל, אתם צריכים שיהיו לכם 2 ק"ג עגבניות בשלות ומקולפות, בצל, 2 יחידות כרישה, 3 גזרים חתוכים גס, חצי שורש סלרי, 1 שורש פטרוזיליה, עלי בזיליקום, 80 גרם חמאה, 1 כף קמח, 1 ליטר ציר ירקות, 1 כף של סוכר, שליש כוס פרנו ו-1 שמנת מתוקה.
ממיסים את החמאה במחבת, מטגנים את הבצל והכרישה ומוסיפים את הירקות והבזיליקום למשך 2 דקות טיגון. מפזרים את הקמח, מערבבים ומסירים את העגבניות והנוזלים עד שמביאים לרתיחה. מתבלים את הכל ומבשלים במשך 40 דקות. מרסקים את המרק למחית, מחזירים לסיר, מתקנים תיבול ומוסיפים לסיום את השמנת והפרנו עד לרתיחה אחרונה.
3. סטייק סלמון
רוצים להפתיע בני זוג? רכזו 4 יחידות סטייק סלמון, 4 כרישות, 2 בצלים כוס יין לבן, שליש כוס ערק, שליש שמנת מתוקה, שמיר וחמאה. טגנו את הבצל וחתכו את הכרישה לקוביות של 1 ס"מ. הוסיפו לסיר, תבלו במלח ופלפל וטגנו עוד 10 דקות.
עבור הרוטב תצטרכו לקלוף בצל אחד, לקצוץ לקוביות ולטגן במעט שמן זית. הוסיפו יין לבן וערק והביאו לרתיחה. הציתו את האלכוהול בגפרור, צמצמו את הרוטב וצרבו במקביל את הסלמון עם מעט שמן זית. 
כנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים