הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף אבי שטייניץ, בעלים של חברה לייעוץ קולינארי
 שירות מזון+ 
 
 

אבי שטייניץ נשוי לאורלי אב לתאומים - רומי ויותם שרק התגייסו, מתגורר בתל אביב בעלים של חברה לייעוץ קולינארי .
 
איך הגעת לתחום? 
האמת שבמקרה. דודי, שהיה כבר  קונדיטור מנוסה במלון הילטון תל-אביב, סיפר לי כי הוא נוסע לראיון לקורס בישול ייחודי שפותחת חברת מלונות "דן". הצטרפתי אליו והתקבלתי (הוא, דרך-אגב, לא התקבל...). עברתי את הקורס שנמשך שנה, התחלתי לעבוד ברשת, ועזבתי לטובת עבודה בחו"ל – ב- davos  שוויץ. חזרתי לארץ ושוב הצטרפתי לרשת דן. התקדמתי במהירות להיות השף הראשי במלון דן תל אביב. לאחר מכן פתחתי את מלון דן אילת, על שלל המסעדות שלו, ולבסוף לסיום התקופה בדן כיהנתי כשף הראשי של מלון המלך דויד. 
מסעדת הטרסה בהרצלייה הייתה התחנה הבאה, ולאחריה פתחתי וניהלתי את מטבחי מרכז הכנסים "אווניו" במשך 6 שנים. 
חברת הייעוץ שלי עובדת במקביל כבר 15 שנה עם הלקוחות המובילים במשק בתחום ההסעדה והמזון, 
כעת בצוות ההקמה של "לאגו",  מרכז האירועים החדש בראשון לציון.
 
מה ההתמחות שלך? 
ההתמחות שלי היא לעשות בצורה הטובה ביותר כל דבר שאותו אני עושה במטבח.
 
אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל? 
השאלה מהי הצלחה? כמובן שאפשר להיות שף נפלא מבלי לצאת  מתחומי הארץ, ויש לך דוגמאות מצויינות  לכך, אולם  ללא ספק הההעשרה שלנו כטבחים בהסתובבות בעולם היא רבה ונחוצה.
  
האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
היא מגמה. בניגוד לטרנד חולף המגמה של אוכל בריא תשאר ואף תתחזק.
 
עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
אפשר וניתן  לבשל אוכל בריא טעים  מגוון ומעניין, כמובן שתלוי בטבח, בכשרונו והידע שלו בתחום.
 
זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
זה גורם לנו להיות יותר פתוחים לטעמים, לחומרי גלם ולטכניקות הכנה. להתמקצע - זו כבר פאזה אחרת של התחום, ולאקלקטיות אין בה שייכות.
 
עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
לא, לשמחתי...
 
קולגות מוערכים בתחום, יש?
יש רבים וטובים והרשימה ארוכה. לא כולם מוכרים ומפורסמים, ומטבע הדברים אין לי רצון לפגוע באף אחד שלא יוזכר בפירוט.
 
מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
מודלים לחיקוי זו מילה גדולה... אני חושב שמכל בעל מקצוע יש מה לקחת וללמוד מהמנוסים ובעלי השם וכן מהצעירים שבונים את עצמם בתחום.
 
מבשל גם בבית?
מעט מאוד. אורלי אשתי מבשלת מצויין, כך שבבית מעדיף להתפנק...
 
מהו סגנון הבישול שלך?
מטבע הדברים כמי שבא מהתחום המלונאי שבו אתה עוסק בכל תחומי המטבח נגעתי בהכל, אבל אם יש משהוא שקרוב אלי במיוחד הוא המטבח המקומי בפרט והים תיכוני ככלל, וכמובן גם תחום בשר.
 
מה אתה הכי אוהב לאכול?
גבינות. חולשה בעייתית...
 
ומה לא אוהב?
כוסמת.
 
מה הכי אוהב לבשל?
דגים.
 
והכי שונא?
אין כזה ...
 
מהו החיסרון במקצוע?
שעות הארוכות  ותנאי עבודה הפיזיים לא קלים,  וכנגזרת, חיי מדף קצרים יחסית לשפים  וטבחים.
 
מה הכי כיף במקצוע?
היצירה והתחדשות התמידית.
 
מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
 
אישית לא רואה.  אבל בגדול - דעתי שכל חשיפה טובה. קיימת אולם בעייה  חינוכית – גורמת לצעירים לחשוב שהמקצוע שלנו כמו כוכב נולד  - נחשפים ומצליחים בצורה מטאורית. להיות טבח טוב דורש זמן, התמדה, וכמובן כשרון בסיסי. ואסור לשכוח שכוכבי שביט נוסקים מהר ונופלים מהר עוד יותר.
   
עם איזו תכנית אתה מתחבר?
פחות בשעשועונים עתירי הדרמות,  והבכי  אוהב יותר תכניות טיולי אוכל, כדוגמת אנתוני בורדיין.
   
ספרי לי, מי אתה? השף והבנאדם.
יהללוך זרים ולא פיך... הכי חשוב בכל מצב ותפקיד  להיות בן אדם.
 
עצה למתחילים בתחום?
תשקיעו , תצמדו לטובים בתחום, תגנבו את המקצוע בעיניים ובידיים וכל דבר יגיע בעיתו.
 
 מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
יש עוד זמן... בעיקרון, שיגיעו הנכדים.
  
משפט על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי הוא מילה כוללת  מדי. במובן הקולינארי יש לנו את מדינת תל אביב, ובמקביל את שאר הארץ, שרמת החדשנות שם איטית יותר. ככלל, הסועד הישראלי התפתח מאוד, עם השנים נחשף, והוא הרפתקן ומוכן להעז ולנסות.
 
איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
במטבח.
 
מה החלום שלך?
בריאות... ושאוכל להמשיך וליסוע בעולם בעקבות האוכל.
 
משפט סיכום?
המקצוע שלנו לא תמיד קל ולא תמיד מתגמל, קשה לנהל בו חיי משפחה, וקשה לשרוד בו שנים. אולם למי שאוהב - הוא הכל...
 
 
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים