מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שף קשיש בן 52
שף רוני לוי
 
לאחר לבטים של כמה ימים ולילות רוצה להעלות סוגייה שאיני מסוגל לתת לה הסבר הגיוני;
לפני כחודש לערך סיימתי תקופת החלמה ארוכה מפציעה ביד, וניסיתי לחזור לשגרת העבודה. הגשתי לפחות 10 מועמדויות לתפקיד שף/מנהל מטבח ולמרבה פלא לא צלחתי אפילו אחד.
לכל מקום שהגשתי מועמדות היו לפחות עוד שלושה או ארבע מועמדים נוספים, אשר אף אחד מהם לא היה בעל דרגה ותואר שף, כולם ללא יוצא מהכלל - צעירים מגילי לפחות בדור. כל אלה שהועדפו על פני היו לבטח ללא הניסיון והוותק שלי (אני בן 52), ואף אחד מהם ללא שם גדול שהולך לפניו.
אינני יודע אם דרישת השכר שלהם הייתה נמוכה משלי, אבל הסכום שאני דרשתי היה סביר ביותר, ואפילו נמוך משאר חברי השפים במסעדות בני גילי.
תופעה זו לצערי מתרחשת, שכן כל טבח ותיק בשנות השלושים לחייו מכנה את עצמו 'שף', רובם אינם שולטים בידע ובמיומנות המקצועית לניהול מטבח וצוות, ולכן מסעדות נופלות כמו פטריות.
אני פונה ושואל בעלי עסקים ומסעדות: היכן האחריות שלכם המקצועית, ומדוע אתם נותנים לזה יד? האם כל מנת דג שמונחת על פירה עם עלי מיקרו ופס רוטב בצורת נייק נקראת עבורכם 'מנת שף'?
ולכל חבריי השפים, האם גיל 52 הוא הגיל שצריך לתלות את הסינר?
בבקשה מכם, אנא נסו להתייחס לסוגיה זו ברצינות ולחשוב ביחד איתי מה ואיך ניתן לתקן בכדי להחזיר את הרספקט לתואר שף, ואיך בעלי מקצוע כמוני יכולים לחזור ולעבוד בכבוד.
ואתם, בעלי המסעדות, מתי תבינו שאתם יורים לעצמכם ברגליים?

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים