מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
אלו הם חיי השף
50 טעמים של בישול, או: מה עליך לצפות כאשר הנך בוחר להיות שף...? תובנות מניסיון אישי

שף מיקי ניר*
--------------
* מיקי ניר, שף ראשי בהילטון אילת, מלכת שבא
 
 


אז לֶמה עליך לצפות כאשר הנך בוחר להיות שף...?

1. תמיד יהיו לך חתכים בידיים וסימני כוויות בזרועות.
2. תחטוף שפשפות כתוצאה מתערובת של חום, זיעה וחיכוך מתמיד. תמיד תתגרד או תחפש משחות פלא נגד זה.
3. הרגליים שלך ובעיקר כפות הרגליים יסבלו מכאב מתמיד ורק תמתין לרגע בו תוכל להרימן או לזכות באיזה פוט-מסג'.
4. הגב יכאב לך באופן תמידי.
5. הידיים יהיו תמיד יבשות כתוצאה משטיפה מרובה עם דטרגנטים (זוגתך תסבול מכך).
6. אתה עלול לרזות באופן חשוד או להעלות במשקל באופן מרשים.
7. יותר לא תפגוש אנשים ממסגרות חברתיות אחרות, משום שהמעגל החברתי שלך הולך ומצטמצם.
8. תגלה שקשה לך לפתח מערכות יחסים מורכבות כי הזמן הפנוי שלך לעצמך הולך ונעלם.
9. תאבד את כישוריך החברתיים.
10. חוש הומור שלך יהפוך לפוליטיקלי קורקט ומקובל מבחינה חברתית ולא עוד אמיתי וישיר.
11. תתחיל לקלל ולנבל את פיך כ"סבל בנמל" ואפילו לא תחוש בכך.
12. אתה הופך להיות אובססיבי וכל נושא שיחה אתך חוזר להיות בנושא אוכל.
13. אתה עומד להרוויח שכר נמוך בהרבה ממה שבאמת מגיע לך (לדעתך) ולאורך שנים תחוש מקופח.
14. לא תהייה שזוף יותר כי מאור הניאונים במטבח לא משתזפים.
15. לא תהייה מפורסם מספיק ותמיד תחוש שמישהו אחר התפרסם על חשבונך.
16. אתה עשוי/עלול לפתח הרגלים חדשים, בין אם זה יהיה קפה, סיגריות, אלכוהול, הימורים, חשיש, קוקאין, או אפילו התמכרות לרד-בול.
17. אתה חי במצב תמידי של חוסר שינה ועייפות כרונית, ללא הגבלת זמן.
18. אינך יודע מהו סדר היום שלך מראש וסביר להניח שלא תוכל לשנותו לכן תמיד תבקש מחבריך לתכנן את לוח הזמנים.
19. תהפוך לטיפוס מתוח שכל דבר קטן מוציא אותו משלוותו.
20. אתה "נדלק מהר" והופך להיות פגיע ופוגע.
21. המודעות שלך לחוסר יעילות והגיון אצל אחרים, תגדל ואילו הסובלנות שלך לכך, תרד באופן ישיר.
22. אתה עומד לבלות חלק גדול מחייך כלוא בחללים סגורים, עם אוורור מאולץ, טמפרטורות גבוהות, המון רעש, לחות, ללא אור טבעי וללא חלונות, עם קבוצה קטנה של אנשים שיהפכו להיות חלק גדול מהמעגל החברתי שלך לאורך היום.
23. אתה עומד לעבוד שעות ארוכות ומייגעות שלא חלמת שאי פעם תהייה מסוגל לכך.
24. הנך עומד לבלות את רוב שעות בהן אתה ער, על רגליך ומשווע לשבת מספר דקות כדי לתת לעצמך מנוחה.
25. ימי העבודה "הקצרים" שלך יהיו ארוכים יותר מכל ימי העבודה של האנשים הנורמאליים.
26. תפסיק להכין ארוחות גורמה בבית. תהייה עייף מידי לכך או שבע מבישולים.
27. בטוח שתתחיל לחטוף אוכל, או לחיות מסנדוויצ'ים ולאו דווקא לשבת בנחת לארוחות סדירות.
28. תהייה נתון לסחטנות רגשית. הן מצד עובדיך והן מצד מנהליך.
29. בסופו של דבר תבלה יותר בעבודה מאשר בבית ועובדיך יכירו אותך טוב יותר מאשר משפחתך.
30. אתה תפגוש אנשים ותיצור קשרים עם טיפוסים שקודם לכן לא היית חושב לתקשר איתם כלל.
31. תחוש רדוף ובמצב תמידי של מתח.
32. אף פעם לא יהיה לך תחליף (כך תרגיש) ותמיד יצפו ממך לתת 110% מיכולותיך.
33. תמיד תהייה מותש פיזית ומנטאלית.
34. לא תעז לקחת חופשת מחלה ואפילו עם שפעת קשה תגיע לעבודה.
35. תידרש להעמיד את מקום העבודה שלך לפני כל דבר אחר בחייך.
36. אל תצפה למחמאות עבור עבודתך אבל תתכונן להרבה בקורת.
37. יצפו ממך להתייחס לממונים עליך כאל אדונים מוחלטים, לעולם לא לענות חזרה, לא לפתח נושאי שיחה, לא להראות עצמאות יתר או סרבנות, אפילו שאתה יודע שהנך צודק מקצועית.
38. יהיה קשה לך לראות שף קולגה מצליח ולפרגן לו.
39. אשתך/אמא שלך תפסיק לבשל לך, כי תחוש נבוכה וגם, לא תוזמן לארוחות אצל חברים.
40. יצפו ממך לבשל לארוחות משפחתיות גדולות כגון פסח (כל שנה), למזלך אתה עשוי/עלול לעבוד בחגים.
41. אתה תעבוד בחגים: ראש השנה, סוכות, חנוכה, פסח, שבועות ועוד. בכל פעם שאחרים מבלים אתה תעבוד!
42. אתה תעבוד שנים רבות בתפקידים זוטרים עד שיתאפשר לך לעלות לדרג בכיר יותר ולתת הוראות.
43. ככל שהמלון/המסעדה בה תעבוד יהיו מוצלחים יותר, כך שעות העבודה יהיו מרובות יותר, יותר לחץ, יותר אורח חיים לא בריא, תחרותיות, פחות אוכל ופחות שעות שינה.
44. באופן עקבי תעשה טעויות, ובכל פעם שתעשה טעות, מישהו יבחין בכך וייתן לך להבין את אפסיותך וחוסר הכישרון שלך.
45. אם הנך אישה, תצפי להיות מושא להטרדה מינית הן בהערות סקסיסטיות, מבטים רומזים ואפילו במילים בוטות ובמגעים לא נעימים. במידה ותגיבי את עשויה "לחטוף" את המשפט: "מה את עושה במטבח לכי חפשי..."
46. אף אחד מחבריך ובני משפחתך לא יבין במה אתה מעורב בעבודה שלך ולעולם לא תצליח לגרום להם להבין.
47. אתה תבזבז הון עצום על ציוד, ספרי בישול, תאכל במסעדות ידועות ותמיד תחוש בחסרון כיס למה שעוד היית רוצה לרכוש.
48. תפתח אובססיה נוראית לסכינים ותצבור אוסף ענק שלהם שלא לצורך.
49. תצטרך להיות סבלני ובפעם המי יודע כמה?! להסביר לטבחיך תהליכי עבודה נכונים.
50. תנסה לא להתפשר ולהציג את יכולותיך למרות שלקוחותיך מעדיפים אוכל אחר.
 

אבל...
אם אתה הטיפוס הנכון, תברך בכל יום את מזלך שבחרת במקצוע הזה ועשית את ההחלטה הנכונה להיות שף.
אתה תאהב את המקצוע שלך גם שתתקרב לגיל פרישה, כאשר כולם כבר "מורידים הילוך", אתה עדיין מבלה 12-14 שעות בעבודה ומתרגש בכל פעם מחדש על ארוחה מוצלחת שעשית.
אורח הניגש בסוף הארוחה, כולו אסיר תודה על החוויה שגרמת לו לעבור בהכנת מזנון מהמם, מעורר אצלך את התחושה שבחרת במקצוע הנכון.
התאם עצמך לסביבתך אך תמיד היה בעל חשיבה שונה ומיוחדת. אל תוותר על ה"אני" שלך, למד מניסיונם של אחרים אבל אל תקבל הכול כמובן מאליו. שאל שאלות וחפש תשובות שיספקו את הרמה המקצועית שלך.

האם הייתי בוחר שנית במקצוע השף?... כן!!!


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים