הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כיצד להפוך להיות שף?
שירות מזון+ 
 
 

לימודי קולינריה מאפשרים לכל אחד להתנסות בתחום האוכל. בקטגוריה של קורסים מקצועיים ניתן לבחור בין קורס טבחות, קורס קונדיטוריה וגם קורס למתקדמים או אפילו עיצוב ושזירת פרחים. אופציה אחרת מתאימה למתמחים וחובבים, כאשר כאן הדגש הוא על קורס שוקולטיירים, קורס אפיית לחמים וכמובן קורס בישול ואפיה.
מי שרוצה להיות שף צריך לזכור כי לפניו דרך ארוכה. הלימודים מספקים רק את הפלטפורמה ואחריהם יש לעבור תקופת התמחות. עם זאת, לימודים מן הסוג הזה מתאימים גם עבור הסבת אקדמאים או מי שכבר נמצא בקריירה מסוימת. הקורסים מועברים על ידי מומחים, טבחים, שפים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה והם משלבים בהצלחה בין ההיבט המעשי לבין ההיבט התיאורטי.
היכרות עם חומרי הגלם
אי אפשר להפוך לשף מבלי להכיר כל פרט קטן במגוון העצום של חומרי הגלם. מבחינת חובבי קולינריה ובישול, חומרי הגלם מייצגים את ארגז הכלים של העבודה. ככל שחומרי הגלם איכותיים יותר, כך צפויה גם הרמה של המנה לעלות. מיומנות והיכרות עם מגוון חומרי גלם היא חלק חיוני מתהליך ההכשרה של שפים וטבחים. מעבר לכך, חומרי הגלם משותפים גם עבור סטודנטים הנמצאים במסלול הכשרה של שפים וגם עבור טבחים חובבים.
המטרה העיקרית של היכרות עם חומרי הגלם היא להשתלב בקלות בשוק המסעדנות המודרני והמתפתח. אם בעבר ציפו הסועדים משף להביא לידי ביטוי רק את הידע המצומצם וההעדפות האישיות שלו, הרי שכיום הסטנדרטים עלו בצורה משמעותית. תכנית הלימודים המיועדת לשפים מאפשרת לסטודנטים לעבוד ללא תחליפים ועם חומרי גלם משובחים בלבד. כתוצאה מכך, ניתן להתנסות בבישול, אפיה, טיגון, או הקפצה עם בשר, דגים, פירות ים ועוד.
מה כולל מסלול ההתמחות?
כפי שהוזכר, על מנת להפוך לשף יש צורך בהתמחות ארוכה יחסית באחת ממסעדות הגורמה ובליווי שף צמוד. מסלולי התמחות ממוקדים לבחירת הטבח ואפשר לנצל אותם גם כדי לפתוח אפיקי קריירה נוספים. ההשתלמות היא בתחומים מהסוג של אפיית לחמים בתוך מסעדה, קצבות מסעדה, מטבח בריא, מטבח אסייתי וכדומה.
קורס בישול לשפים מתקיים בכיתות קטנות והוא מדגיש מאוד את היחס האישי. ללא תשומת לב לכל פרט קטן קשה לשדרג את הטבחים החובבים ולהפוך אותם לשפים מהשורה הראשונה. הפרטים הקטנים הם אלו שבסופו של דבר מבחינים בין טבח מקצועי ומיומן, לבין שף בעל השראה ופוטנציאל. מעבר לכך, הסועדים בעצמם יכולים לזהות את טביעת האצבע של שפים ולהעדיף אותם על פני אחרים.
לסיכום, כל שף מתחיל בלימודים בסיסיים המשלבים תיאוריה עם פרקטיקה ולאחר מכן עובר לשלב מעשי של התמחות. הלימודים מתאימים עבור גברים ונשים בכל הגילאים והם יכולים לעזור גם למי שמחפש אחר החלפת קריירה. את הקורסים אפשר לעבור במוסדות שונים ובליווי מרצים, מורים, מנחים וטבחים.
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים