מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
בשרים בשיקגו באילת
שרות מזון+ 
 
 

 "יש מעט מאד מסעדות המגישות בשר טוב באילת", שמענו מפי חברים ומכרים כאשר ביקשנו המלצה למסעדה בשרים איכותית.
ולמרות זאת, גונבה שמועה לאוזנינו כי במלון הילטון אילת מלכת שבא מסתתרת פנינה קולינארית המתמחה בבשרים – סטייק האוס אמיתי.
השמש היוקדת שוקעת לה לאיטה, הטמפרטורות עדיין גבוהות, נושקות ל- 40 מעלות, משב קר של מזגן הפועל בשיא עוצמתו מקבל את פנינו כאשר נכנסנו למסעדת "שיקגו" במלון.
מארחת חיננית קיבלה את פנינו והובילה אותנו לשלחן פינתי עם ספות ישיבה נוחות, הנותן תחושה של פרטיות.
לפני הכול ביקשנו מים קרים להשיב את נפשנו. יחד איתם הוגשה ג'בטה חמה, שמן זית ובלסמי, עם מבחר מטבלים. נחמד אבל לא מרגש.
הבעת ההפתעה שהופיעה על פנינו למראה כבד אווז צלוי המוגש על וופל בלגי עם רוטב שוקולד וולרונה, הפכה חיש לגרגורי הנאה ומצמוצי שפתיים לטעם האלוהי של השילוב המופלא הזה.
מולנו הגיעה מנת סלט שיקגו שהכילה בנוסף לחסות הפריכות, גם ירקות מוקפצים, שבבי בטטה מטוגנים ונתחי פרגית ברוטב מדהים בטעמו. מנה נוספת הייתה קארפצ'ו שנפרסה מפילה בקר טרי ונבזקה בשמן זית וחומץ בלסמי... הטריות "עשתה את העבודה".
התלבטנו מול מבחר היינות גדול של היקבים מהטובים בארץ ולבסוף בחרנו לשתות יין שרדונה מיקבי רמת הגולן ויין 'המערה' יקבי בנימינה... היו מעולים.
גיא, המלצר שלנו, אילתי שורשי, המליץ לנו על המנות העיקריות שהן עיקר גאוותה של המסעדה. המלצותיו הוכחו כמוצלחות ביותר.
טורנדו רוסיני – מדליוני פילה בקר טרי, צלויים באיטיות בגריל ומוגשים עם נתח כבד אווז ורוטב יין מרוכז עם שמן כמהין. למנה התלוו תפוחי אדמה צלויים, אפונה סינית מוקפצת, שרביטי אספרגוס לבן ושלל פטריות. השילוב של פילה הבקר הנימוך עם כבד האווז ברוטב המצוין גרמו לנו לבקש עוד ג'בטה כדי לטבול ברוטב.
החברים שאתנו, קיבלו נתח אנטריקוט במשקל 300 גרם, גם הוא מבשר טרי, שהיה משוייש כדבעי ולווה ברוטב עשבי תיבול וצ'יפס פריך. ונתח דג סלמון ורוד אפוי בתנור ועסיסי.
עם הקינוחים לא יכולנו להתמודד אך לבסוף התפשרנו על קינוח אחד לשלושתנו והוא קרם ברולה קוקוס שהשאיר בנו "טעם של עוד".
התחלנו לברר מי אחראי לארוחה נהדרת זו ולמנות המצוינות וכך נודע לנו שהשף הראשי של הילטון  מיקי ניר ביחד עם שף המסעדה איזי גלבוע, בנו מחדש את התפריט תוך יצירה של מטבח חי, בועט שעושה שימוש בחומרי הגלם העיליים ובונה מנות שיש בהן לצד המסורת והקלאסיקה, גם אמירה אישית.
התפריט התחדש והתרענן, מככבות בו מנות מודרניות לצד מנות קלסיות, המוכנות בשיטות בישול חדשניות השומרות על איכות הבשר.  בשר טרי מבקר שגדל בשטחי המרעה רחבי הידיים ברמת הגולן.
אלו אותם העגלים שרואים במשאיות החולפות בכבישים ומובילות מן הנמל באילת עגלים צעירים שזה עתה הגיעו מאוסטרליה , הישר אל כרי המרעה רחבי הידיים ברמת הגולן. משם הם שבים כנתחי בשר עיליים למסעדת "שיקגו", אשר תחת ידיהם האמונות של השפים במסעדת "שיקגו" מוגשים לסועדים במנות מדהימות בטעמן.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים