הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
למדו כיצד לגדל לבד את המזון שלכם בבית
כמו חקלאים מנוסים
21/09/15
שירות מזון+ 

 
מזון ביתי יכול לספק לכם את כל הויטמינים הנדרשים לגוף וגם לחסוך בהוצאות של אלפי שקלים בשנה. בנוסף, תמיד תוכלו לשאוב השראה מחקלאים מנוסים שכבר עושים זאת במדינות אחרות בעולם
מודעות צרכנית גבוהה באה לידי ביטוי בין היתר גם ביכולת לבחור איזה מזון יגיע לצלחת שלנו. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא גידול ביתי של מגוון חומרי גלם וסוגי מזונות. החזון הוא עידוד גידול מזון בעיר וגם שילוב של גינות מאכל בעלות תוצר איכותי. חקלאות עירונית היא פשוטה מכפי שנהוג לחשוב, כל עוד שומרים על כללי המפתח ומשתמשים בשיטות הנכונות.
מה אפשר לגדל ואיזה חומרים דרושים לנו?
כדי ללמוד איך לגדל לבד את המזון שלכם תצטרכו להתחיל מהבסיס. בחרו צמחים שגדלים מהר ולא דורשים הרבה עבודה או השקייה. תנו עדיפות לעגבניות שרי שצומחות במהירות ושלבו חסה רומית או מסולסלת. מומלץ גם לתת הזדמנות אמיתית לפלפלים שלא דורשים מרחב או מקום פנוי. את המנה הראשונה תוכלו לגדל לבד על בסיס עלים ירוקים כמו מנגולד, עלי בייבי, רוקט, כרוב ירוק, מלפפונים וסלרי. עם זאת, חקלאים מנוסים יודעים שעדיף לוותר על קולורבי בגלל התנאים שהוא דורש וגם על סוגים שונים של צנוניות המחייבות שטח, גידול וטיפול צמוד.
אתם חייבים לקנות קומפוסט טוב שמעניק חסינות לצמח וגם מונע הופעת מזיקים. שמרו על המגמה האורגנית בעזרת חליטת רוזמרין להדברה, אך זכרו שלא חייבים להשתמש במרפסת כדי לגדל לבד את המזון. רצוי לעשות זאת בבית ובמקום שבו יש שמש וצל לכמה שעות במהלך היום. בחרו מלכתחילה צמחים שלא צריכים הרבה שמש, או התקינו נורת פלורסנט מסולסלת ישירות מעל מצעי השתילה. בעלי מרפסת שירות ישמחו לנצל את המקום הפנוי מעל מכונת הכביסה ולהשתמש בה בתור פלטפורמה נוחה ונגישה.
החומרים הדרושים עבור גידול מזון ביתי ובסיסי יעלו לכם בממוצע 100-500 ש"ח. בגינה הקהילתית הקרובה לביתכם ישמחו לספק לכם קומפוסט בחינם, אך תצטרכו לשאת בהוצאות על אדמה, קערות, חוטים דקים, פטיש, מסמרים וכמובן שקיות זרעים של הירקות האהובים עליכם. את שאר הדברים תוכלו לאסוף בחינם: משטחי עץ וקרשים דקים ובדי יוטה או שקי אורז משומשים.
הולנד: לומדים מהטובים ביותר
מי שרוצה לשאוב השראה מחקלאים עם ניסיון אמיתי יכול להזמין טיסות לאמסטרדם ולצאת לטיול בשעות העצומים של הולנד. לא רבים יודעים את זה, אך ההולנדים נמצאים במקום השלישי בעולם בייצוא חקלאי. רק בארצות הברית ובצרפת מייצאים יותר מוצרי חקלאות והמיכון החקלאי במדינה מעסיק כמעט 4% משוק העבודה. החקלאות מספקת את רוב צרכי המזון של המדינה והייצוא הוא של העודפים.
המאפיין הבולט של גידולים חקלאיים בהולנד הוא השקעה בתהליך ההכנה. כל חקלאי הולנדי יודע שכדי להפוך זרעים קטנים לצמחים גדולים, חשוב לטפח אותם במנבטה. בישראל מעדיפים לפעמים לדלג על השלב הזה כדי לחסוך זמן, אך זו טעות חמורה. אם תסעו להולנד תוכלו לראות כיצד בכל שטח חקלאי ממקמים זרע אחד בכל תא ורק לאחר מכן מכסים בשכבת אדמה נוספת.
בשלב השני מערבבים ההולנדים שמגדלים מזון בבית כמות גדולה של 1/3 קומפוסט עם 2/3 אדמה. הם לא משתמשים בחומרים מלאכותיים ובעזרת רפסודות עץ בונים את מצעי השתילה. בסוף מעבירים את השתילים מהמנבטה למצעי השתילה ומשקים פעם ביום או לפי הצורך. כדי להשאיר את האדמה בארץ לחה תצטרכו להשקות 3-4 פעמים בשבוע לפחות.
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים