הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
חיידק טוב, חיידק רע
24/03/16
שירות מזון+

 

חוסר מודעות לנזקים של אנטיביוטיקה בטווח הארוך עלולה לגרום להריגת חיידקים טובים ששומרים על הגוף. חשוב לאזן את הטיפול התרופתי עם חיידקים פרוביוטיים, שיש להם אפקט חיובי במניעה ובטיפול במצבים פתולוגיים רבים

כולנו רגילים לקנות את האנטיביוטיקה שנרשמת לנו על ידי רופאי המשפחה כדי להתמודד עם מחלות עונתיות. יחד עם זאת, אנחנו לא תמיד מודעים למגרעות שלה. סביר להניח שבטווח הקצר נרגיש טוב יותר והאנטיביוטיקה תעזור לנו להתאושש ולחזור לשגרה, אבל יש עוד הרבה השלכות שליליות בטווח הארוך. אנטיביוטיקה הורגת גם חיידקים טובים ששומרים עלינו. אנחנו מחויבים להחזיר את החיידקים האלה לגוף והדרך לעשות את זה היא לאזן אנטיביוטיקה עם פרוביוטיקה ו-ויטימנים.
האנטיביוטיקה התגלתה בתחילת המאה ה-20 וכיום קיימות למעלה מ-10,000 תרכובות אנטיביוטיות. תעשיית ייצור האנטיביוטיקה היא בין הרווחיות בעולם ומגלגלת לפי הערכות מיליארדי דולרים בשנה. נקודת המפנה חלה בשנת 1928, אז גילה כימאי בשם אלכסנדר פלמינג שניתן לעצור את התפתחותם של חיידקים באמצעות פטריית פניצילין. הגילוי הזה הביא לפיתוח האנטיביוטיקה המודרנית הראשונה מסוג פניצילין, לסוגים רבים אחרים של אנטיביוטיקות וכל השאר היסטוריה.

מה החסרונות של מחסור בחיידקים טובים?

חיידקים טובים וידידותיים אחראיים על ייצור ויטמינים וחומרים נחוצים אחרים. אוכלוסיית חיידקי המעי היא המוכרת והחשובה ביותר, בין היתר בגלל שהיא כוללת כמה קבוצות. העיקריות הן ביפידובקטריום, אנטרובקטר ואצידופילוס. קל יותר להתייחס לכל החיידקים הללו בתור פרוביוטיים (מעודדי חיים) והם ניזונים מסיבים ומחומרים שמצויים במזונות מומלצים כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים.
מחסור בחיידקים טובים מעודד תגובות אלרגיות. הוא מעלה את הסיכוי להתקפי דלקות מעי וגורם פטריות בנרתיק עבור נשים בטווח רחב של גילאים. חיידקים טובים גם חשובים למניעת זיהומי מעי ושלשולים, לכן מחסור שלהם מגדיל את משך הטיפול במחלה ומקצין תופעות נלוות. מעבר לכך, היעדר חיידקים טובים נמצא באחוזים גבוהים אצל אנשים שסובלים ממחלות קרוהן או קוליטיס.
צריכה קבועה של מזונות המעודדים התפתחות של חיידקים טובים מומלצת בכל גיל. הבעיה מתחילה עם טיפול אנטיביוטי לא מאוזן, שמשמיד מושבות שלמות של חיידקים מן הסוג הזה. מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני הטיפול ולאזן אותו עם תכשירים מתאימים. יש להביא בחשבון גם את הגורמים האובייקטיביים שמביאים להקטנת אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי: חומרי שימור כימיים בתעשיית המזון, אורח חיים סטרילי מדי ושימוש רב באנטיביוטיקה בתעשיית העופות וכמעטפת חיצונית להגנה על מזונות מסוימים.

התרומה של חיידקים פרוביוטיים

לחיידק יש יחסי ציבור רעים ולכן הוא מעלה קונוטציות שליליות. אבל כפי שאפשר לראות, יש גם חיידקים טובים ואפילו חיוניים לבריאותנו. ההגדרה של חיידקים פרוביוטיים לדוגמא מתייחסת לחיידק שמצוי באופן טבעי במעי האדם. הוא בעל יכולת הישרדות בתנאי מערכת העיכול, בעל יכולת היצמדות למוקוזת המעי ותאי האפיתל וכמובן בטוח לחלוטין לשימוש. יש הוכחות מדעיות לתועלת הבריאותית של חיידק פרוביוטי והוא משפיע לטובה על זרימת הדם למערכת העיכול ועל מתח נפשי.
התרומה של חיידקים פרוביוטיים או צריכת ויטמינים משתנה בין אדם לאדם. ההשפעה תלויה במספר גורמים שכדאי להכיר. ראשית, מידת האיזון הקיימת בפלורת המעי של האדם המקבל את הטיפול היא פקטור משמעותי באפקטיביות שלו. לכך יש להוסיף את סוג החיידק וזן החיידק הניתן במסגרת הטיפול עצמו. שנית, מספר החיידקים הניתנים בטיפול ומשך הזמן יכולים לקבוע את ההשפעה על הגוף. לבסוף, נוכחות סיבים פרה-ביוטיים תורמים לשגשוג של חיידקים ידידותיים ומעלים משמעותית את התרומה של הויטמינים לגוף.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים