הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
ממטבחה של עירית
שיחה אישית עם עירית ראג'פורקר, הבעלים של חברת 'עירית תכנון מערכות מזון', על מטבח, עיצוב ומה שביניהם.
שרון פרנצי
 

מטבח מעוצב ומתוכנן בקפידה, כזה שיהיה אסתטי ומזמין, ובו בעת פרקטי ונוח לשימוש הוא חלומם של כל מסעדה ועסק בתחום המזון. החל מהמקרר ועד לידית הקטנה, האסתטיקה והפרקטיות מקבלים חשיבות עליונה כאשר המטבח חשוף לעיני הלקוח וגם כאשר הוא נמצא מאחורי הקלעים של העסק. אחרי הכל, מדובר בלא אחר מאשר הלב הפועם של העסק, המקום בו הכול רוחש ו"גולש".
אם תשאלו את עירית ראג'פורקר, הבעלים של חברת 'עירית תכנון מערכות מזון', על מטבח, עיצוב ומה שביניהם, תופתעו לגלות שמדובר בתשוקה אמיתית למקצוע. ראג'פורקר, בת 36, התחילה את דרכה בתחום לפני 16 שנים, כשהייתה בת 20. "לאחר שסיימתי תואר הנדסאית אדריכלות בשנת 1997, חיפשתי משרד אדריכלי לעבוד בו כשרטטת על מנת לצבור ניסיון", היא מספרת, "הגעתי לחברת 'נחשון-תכנון מערכות מזון', שם עבדתי תחילה כשרטטת 3 שנים ובתום שלוש השנים עברתי למשרד של לאון רוזמן, שם עבדתי עוד 4 שנים כמנהלת פרויקטים. לאחר מכן, עבדתי גם כן כמנהלת פרויקטים בחברות המוכרות ציוד למטבחים ואז עשיתי שנה נוספת אצל לאון ושנה נוספת בנחשון, עד שהרגשתי שלמדתי היטב את התחום לעומק ובסבלנות, מצד המתכננים ומצד הספקים. רק אז הרגשתי שאני יכולה לתת מענה טוב ללקוחות שיהיו לי והחלטתי בשנת 2009 לפתוח משרד משלי."
כיום 'עירית תכנון מערכות מזון' הינו משרד המתמחה בתכנון וייעוץ למטבח המוסדי וחבר ב-FCSI, ארגון בינלאומי לתכנון וייעוץ מערכות מזון, ועל כן מתעדכן באופן שוטף בחדשות הענף. המשרד עוסק בתכנון, ניהול וליווי מאות עסקי מזון מאז שהוקם, החל משלב התכנון ועד לשלב הביצוע. נוסף לאלה, מטפל באישורי משרד הבריאות ומעניק פיקוח וליווי צמוד בפרויקטים של מסעדות, בתי קפה, קייטרינג, אולמות אירועים, מאפיות, קונדיטוריות, מוסדות חינוך, ישיבות וכו'.
"השירות הינו אישי עבור כל לקוח, תוך שימת דגש לצרכיו", מבהירה עירית, "בשיטת עבודה אישית אני מאמינה שהלקוח יקבל שירות טוב יותר".

כיצד התפתח העסק מאז ועד היום?
בתחילה אני הייתי המזכירה, השרטטת, המתכננת ומנהלת הפרויקטים. ישבתי במשרד קטן של מטר על מטר בירושלים. התחלתי עם מספר לקוחות קטן שמהר מאוד גדל. השם שלי התפרסם מפה לאוזן בגלל השרות המקצועי, האדיב והמהיר שנתתי ללקוחותיי ואז עברתי למשרד גדול יותר בפתח תקווה עם מזכירה ושרטט. שם מספר הלקוחות גדל עוד יותר, אז הוספתי לצוות מנהל חשבונות ושרטטת נוספת. היום המשרד ממוקם בזיכרון יעקב, עקב מעבר מקום מגורים.

איך את מסכמת את השנה האחרונה?
השנה הייתה מעולה. הרבה פרויקטים יפים ומעניינים.

עד כמה התחרות בתחום שלך גדולה?
יש תחרות, אבל גם יש מספיק עבודה לכולם, ולי כבר יש לקוחות קבועים שאוהבים לעבוד איתי.

מה הייחודיות שלך בעסק, לעומת אחרים?
אני לא רוצה לדבר על אחרים, אני אדבר עלי. אני מתייחסת לכל לקוח שמגיע אלי כאילו אני הולכת לתכנן את העסק שלי, אני מתכננת ונותנת שרות כמו שאני הייתי רוצה לקבל. זה מתחיל מתכנון נכון שמתאים לצרכים של הלקוח ולתקנות משרד הבריאות וממשיך בכל האישורים של משרד הבריאות, תוך שימת דגש על חיסכון כמה שניתן בהוצאות מיותרות.

עד כמה את גמישה ביחס לדרישות השוק?
אני בהחלט ערה ועדכנית לגבי התפתחויות בתחום זה, אני מבקרת באולמות תצוגה של ספקי ציוד בארץ ובחו"ל ונוכחת בקביעות בתערוכות חשובות בארץ ובעולם, ובמיוחד התערוכה המרכזית במילאנו שמתקיימת כל שנתיים והתקיימה גם ב-2013. בביקור באולמות תצוגה ותערוכות אלה אני נחשפת לשינויים ועדכונים בעולם המסעדנות והמזון, כולל ציודים חדשים עם טכנולוגיות חדישות שיכולים לחסוך זמן וכסף ללקוחותיי. במידה והציוד והחידושים אליהם נחשפתי רלוונטיים ללקוח אני דואגת להציע לו אותם, אך כמובן שבסופו של דבר ההחלטה הסופית היא של הלקוח.

מהם הקווים העיקריים המנחים אותך בעסק? האם איכות המוצר? האם השיווק?
כל פרויקט שאני עובדת עליו מתחיל בפגישה אישית באתר הפרויקט וזאת על מנת ללמוד ולהכיר את השטח. עד כמה שהלקוח יתאר או ישלח תמונות במייל - זה לא מספיק, אין טוב יותר ממראה עיניים. אני קשובה היטב לצרכיו ולדרישותיו, מכיוון שהוא זה שנשאר לעבוד במטבח וחשוב לי שיהיה לו נוח ונעים. כמו כן, אני שמה דגש רב לדרישות משרד הבריאות ומשם אני יוצאת לתכנון. אני מאמינה שלקוח מרוצה (ויש רבים כאלה) הם המשווקים הכי טובים שלי.

עד כמה המצב הכלכלי הנוכחי (חוסר ודאות) משפיע על החברה שלך?
אין ספק שכמו כל תחום בארץ, גם תחום המזון היה במיתון, הרי זאת השקעה לא קטנה לפתוח עסק מזון. יחד עם זאת, לא היה קיפאון מוחלט, תמיד הייתה עבודה ופרויקטים מעניינים ויפים.

האם את צופה מיתון? האם את נערכת לכך? איך?
לדעתי המצב משתפר ואני מטפלת ביותר ויותר פרויקטים מעניינים בתחום.

מה את מאחל לעצמך/לעסק לשנה הקרובה?
אף פעם לא איחלתי לעצמי, בדרך כלל מאחלים לי. אני אאחל שיישאר מצליח ומשגשג עם לקוחות מרוצים ומפרגנים כמו שיש לי היום.

איך היית רוצה לראות את העסק בעוד 5-10 שנים?
משרד בוטיק כמו שהוא היום - אני, שתי שרטטות ומנהל משרד. משרד שנותן יחס אישי וביתי ללקוח. לא הייתי רוצה להיות משרד גדול עם צוות גדול ואז הלקוח נבלע בפנים.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים