הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הצוות סיני, האוכל ישראלי:
חטיבת הקייטרינג התעופתי של קבוצת ISS ישראל מאכילה את נוסעי חברת התעופה הסינית "היינאן איירליינס"
8/6/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 


בימים אלה החלה לפעול בישראל חברת התעופה הסינית "היינאן איירליינס" (Hainan Airlines), חברת התעופה הפרטית הגדולה ביותר בסין, הנמנית בין 7 חברות התעופה בעולם שזכו בדירוג המקסימאלי של 5 כוכבים . בחברה החליטו לחתום "הסכם קייטרינג תעופתי" עם חטיבת הקייטרינג התעופתי של קבוצת ISS ישראל מתאגיד ISS העולמי, ומיד לאחר מכן עמלו שפים מסין וישראל על יצירת תפריט סיני ותפריט בינלאומי המיועד לנוסעים הרעבים (בטיסות יוגשו ארוחות בוקר וערב). בשלב הראשוני מדובר על שלוש טיסות שבועיות בקו תל אביב-בייג'ינג (בימים ראשון, שלישי וחמישי), כאשר בעתיד ייתכנו טיסות נוספות. הטיסות יבוצעו במטוסים מדגם Airbus A330; בדגם זה ישנם 37 מושבים ב"מחלקת עסקים" ו-178 מושבי תייר. טיסה מסין לישראל אורכת כ- 9.5 שעות.

בין המנות המוצעות: רולדת תמנון בחומץ בלסמי, חזה ברווז על פנקייק בצל ירוק, שרימפס עם אפונת שלג ופלפלים, בקר מוקפץ עם במבו שוט ופטריות, אטריות ראמן עם עוף, קלמארי, ברוקולי ואגוזי קשיו, דייסת אורז עם עוף ופטריות, מרק ברווז סיני, מרק כרובית עם ערמונים ועוד. לשומרי הכשרות – ניתן כמובן לקבל מזון באותה רמה קולינרית על פי דין כשרות בד"ץ.

אבי הוכמן, מנכ"ל קבוצתISS  ישראל, ציין כי "אנו מספקים כיום קייטרינג איכותי ללמעלה מ-25 חברות תעופה בינלאומיות. במקרה הזה התפריטים הסיניים ספציפיים מאוד, ואני שמח לומר שהשכלנו להבין ולתת מענה מדויק לצרכי הלקוחות. שמחנו לראות כי נציגי היינאן איירליינס הבחינו במקצועיות ובמגע האנושי שלנו, ואני בטוח שמדובר בתחילתו של שיתוף פעולה רב שנים".

לדברי גבי גלזר, מנכ"ל חטיבת הקייטרינג התעופתי בקבוצת ISS ישראל, "עם החתימה על ההסכם קיבלנו מהשפים הסינים של חברת התעופה הנחיות ברורות לגבי אופן הכנת המנות הסיניות שיתאימו לחיך של הנוסעים הרבים, ביניהם אנשי העסקי הסיניים, המצפים לאיכות בלתי מתפשרת. התפריט השונה הצריך אותנו להיערכות מיוחדת: בניית מטבח המתאים לבישול סיני, הזמנת פרודוקטים בייבוא מיוחד שאינם מהווים חלק אינטגרלי מתפריטי חברות התעופה האחרות עימן אנו מורגלים לעבוד ועוד. אנו שמחים שענינו על הציפיות".
 

1. איך פיתחתם את המנות המיוחדות הללו?

עם החתימה על ההסכם עם חברת התעופה, קיבלנו מהשפים הסינים בבייג'ינג הנחיות ברורות לגבי האיכות הבלתי מתפשרת אותה מצפים לפגוש לקוחות החברה באוויר. החברה הסינית נמנית על אחת מ-7 חברות התעופה בעולם, שזכו בדירוג המקסימלי של 5 כוכבים, לכן ידענו שמוטלת עלינו מטלה חשובה ליצור תפריט שאינו "רק" מזין וטעים - אלא גם חדשני ויוצא דופן. כזה שינסה לרגש את הנוסע ויעשיר את חוויית הטיסה שלו. קיבלנו דוגמאות של תפריטים הקיימים כיום בחברת התעופה ליעדים אחרים שלהם, ובמקביל יצרנו קשר עם יועץ קולינארי סיני שחי בארץ. השפים שלנו, יחד עם היועץ הסיני, יצרו מנות חדשניות שנותנות טעימה גם למיטב האוכל הסיני המסורתי, אבל גם מתאימות לחיך המערבי.

 
2. איך זה הרגיש להכין מנות כל כך שונות מהמטבח הישראלי?

הכנה של מנות כאלה מצריכה מהשף ללמוד לא רק את טכניקת הבישול של האוכל, אלא גם להבין כיצד להפעיל צורת חשיבה חדשה על הקונספט של אוכל באופן כללי. בדרך זו הצלחנו ליצור את המנות המיוחדות. זה דורש מיומנות, יצירתיות, כישרון וניסיון, ושמחתי לראות שוב שלשפים שלנו יש את התכונות הללו.
 
3. איך היתה החוויה לעבוד עם היועץ הסיני?

הסברה הרווחת היא שהבישול הסיני דומה מאוד לתעשיית השעונים השוויצריים: הדיוק הוא שם המשחק. הדיוק מתבטא לא רק במרכיבים, בתבלינים ובמינונים, אלא גם בזמני הבישול ובטכניקה. רמת הדיוק קובעת את הצלחת המנה. אני גאה מאוד בשפים שלנו שהצליחו ליצור תפריט כל כך מוצלח וספציפי למטבח הסיני.
 
4. האם אתה מרגיש שיש לאוכל גם ״טוויסט״ ישראלי?

לא. השפים שמכינים את האוכל הם אמנם שפים ישראלים, אבל האוכל הוא סיני לחלוטין וכולל טעמים ומרכיבים סיניים יחודיים. הצלחנו ליצור מנות שמחד שומרות על המסורת והמטבח הסיני המסורתי, ומאידך - בעלות נופך מודרני בטכניקת הבישול ובאופן ההגשה. מנות כגון רולדת תמנון בחומץ בלסמי, שרימפס עם אפונת שלג ופלפלים, חזה ברווז על פנקייק ירוק, אטריות ראמן עם עוף, קלמארי, מרק ברווז סיני ונוספות - אלה מנות שלא נתקלים בהן בישראל ביום יום. עם זאת, היה חשוב לנו לפתח גם אלטרנטיבה מערבית עבור אותם נוסעים שיעדיפו כך – וכן גם אלטרנטיבה לשומרי הכשרות, להם יצרנו מנות כשרות באותה רמה קולינרית (כשרות בד"צ).
 
 
5. איך העובדה שהאוכל מוגש במטוס השפיעה על תכנון המנות?

כאשר בונים תפריטים בקייטרינג התעופתי, חשוב לזכור כי ישנם טעמים שנשארים זהים למה שאנו מכירים מהקרקע, ולעומתם טעמים ש"נעלמים" בגובה 35,000 רגל. חשוב לדעת לאיזה טעמים לכוון ולחזק אותם. כמו כן, בגלל שהאוכל מוגש במטוס, צריך להתייחס גם לנפח שלו – כי בסופו של דבר הוא צריך להתאים לכלים של חברת התעופה ולעגלות השירות של צוות האוויר שמגיש אותן. מדובר במגבלה עליה ניתן להתגבר רק באמצעות ידע וניסיון. בחטיבת הקייטרינג התעופתי שלנו אנו מספקים קייטרינג איכותי ללמעלה מ-25 חברות תעופה בינלאומיות, יותר מ-50 שנה ברציפות ולמדנו כיצד להפוך מגבלה זו ליתרון. במקרה הזה התפריטים הסיניים ספציפיים מאוד, ואני שמח לומר שהשכלנו להבין ולתת מענה מדויק לצרכי הלקוחות. שמחנו לראות כי נציגי "היינאן איירליינס" הבחינו במקצועיות ובמגע האנושי שלנו, ואני בטוח שמדובר בתחילתו של שיתוף פעולה רב שנים.





 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים