מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף קובי מזרחי, בעלים של חברת ICI - חברה לייעוץ קולינרי
שרות מזון+ 
 

חברת ICI קמה על רקע הדרישה הגוברת של השוק לספק סיוע מקצועי אמין לחברות הקייטרינג, למסעדות, למטבחים מוסדיים ולבתי קפה.
קובי מזרחי, הבעלים של החברה הוא שף מקצועי בעל תעודת מסוג 5 והכשרה בדרגת מאסטר בתחומי המטבח השונים, בעל רקורד של 30 שנים בעבודה במטבחים מוסדיים, מטבחי קצה ומסעדות. בעל רקורד עשיר; ניהול מטבחים של רשת בתי הארחה ברחבי הארץ. הקייטרינג שף 4U, שף הכנסת, שף טעם וצבע קייטרינג. שף קייטרינג בראף. שף אירועי הנשיא בירושלים. שף יועץ לפיתוח מוצרים חברת בלאדי. שף יועץ לאתר האוכל תפוז. בלוגר וותיק (אסופת מתכונים מהאתר), וכותב ב-"על השולחן", שף יועץ באתר "rest" למסעדנים. מלמד בישול במסגרות שונות. מרצה ומסמיך במסגרת הכשרת כ"א בשיתוף עם חברת אשנב אנשים בעלי לקויות לתחום המטבח. מרצה באוניברסיטה בנושא ניהול חברות קייטרינג ולוגיסטיקה בענף המזון. מרצה בסדנאות לבישול בתחום האפייה-הבשר-ומגוון קורסים מקצועיים.
שף קובי מזרחי, 56, נשוי +3.

ספר לנו איך הגעת לתחום?
הכשרה עיקרית תדמור סוג 5. בנוסף, המון השתלמויות בארץ ובחו"ל – הגעתי לתחום פשוט מאהבה. שף ראשי בית הארחה אנא עין גדי , שף ובעלים של שף4 U, שף ראשי טעם וצבע קייטרינג, שף ראשי קייטרינג בראף, שף ראשי אמברוזיה. היום, כאמור, שף ובעלים של חברה לייעוץ קולינרי. מייסד המכון הישראלי לקולינריה יישומית.

מה ההתמחות שלך?
אני מתמחה בלחמים – מטבח פיוזין – בשר – מטבח איטלקי.
מנת הדגל שלי?... יש לי אחת אהובה.  טימבל חצילים; עטיפות חציל במילוי ריזוטו ובשר טלה עם ירקות שורש וצנובר (ראה מתכון במסגרת).

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
אפשר, תלוי מה רוצים להשיג. מקצוענות= ידע + ניסיון + הבנה עמוקה של מכלול נושאים בתחום המזון. לא חייבת הכשרה בחו"ל אבל בהחלט רצוי.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לגמרי טרנד. כולם בעד, עד הצלחת האישית... לרוב זה גימיק. יש פריקים, אבל זה ממש בשוליים. יש מודעות, אבל זה נעצר שם. היישום זניח.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
אוכל טעים יכול להיות מאוד בריא. יש שיטות הכנה כמו צלייה ואפיה, המשביחות טעם של כל חומר גלם עיקרי. בריאות היא פועל יוצא של מגבלות הסועד. יש הרגישים לגלוטן – ויש הרגישים לבצל, ובכל זאת ישנן תוספות למכביר בריאות וטעימות להפליא. 

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
ריבוי טעמים יוצר גם בלבול רב. עניין זה לדעתי איננו קשור להתמקצעות. מקצוענות הינה הבנת תהליכים – הבנת חמרי גלם – עונות השנה – צורות בישול וכו' .

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
הבת שלי למדה קונדטוריה,  אבל פרשה והיא במסלול לימודי רפואה.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
כמובן. שף אמיר אילן, שף  צחי בוקששתר... יש כמה מקצוענים, ואפשר לרשום לא מעט.

מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
אני מאוד מעריך את השף שלום קדוש, גואל רובישון. אבל אין לי מודל לחיקוי, אני עובד עם האינטואיציות שלי...

מבשל גם בבית?
אני מבשל לרוב בבית. כמעט לגמרי את רוב הארוחות וכל סוף שבוע.

מהו סגנון הבישול שלך?
מינימליסטי, מאוד מדויק. שילוב חומרים, שיטות בישול בסיסיות, כמה שפחות לגעת בחומר.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
ירקות טריים – אוכל ביתי פשוט. לדוגמא: מרק שעועית ואורז לבן.

ומה לא אוהב?
לא אוהב אוכל גלותי: רגל קרושה, אוכל מבושל קר עם גלטינים... אוכל לא מזוהה...

מה הכי אוהב לבשל?
בישול כשמו כן הוא סוג של תהליך. קציצות ברוטב – במיה – קדרות בשר וירקות שורש.

והכי שונא?
אין דבר כזה שונא להכין...

מהו החיסרון במקצוע?
החיסרון הגדול...יש שניים: 1..אי אפשר להיות בינוני. 2. אין בו פרנסה כשכיר בגיל מתקדם.

מה הכי כיף במקצוע?
יצירה אין סופית.

מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
בא לי להקיא מתכניות חסרות השראה, פופוליסטיות – אליטיסטיות. בעיקר הם תכניות לפרסום מוצרי עבודה במטבח. רמה רדודה. שימוש בחמרי גלם יקרים, חינוך לפזרנות, ראוותנות...
 
עם איזו תכנית אתה מתחבר?
אהבתי את התכנית של צחי בוקששתר. פשוט, לעניין, מקצועי, ישים.

ספר לי, מי אתה?
שף מאוד יצירתי, מאוד ייצרי... בן אדם פשוט, לא מתנשא... חותר לקידום השלום, עוזר המון לזולת, הרבה פעולות התנדבות, בעל אופקים רחבים – מחזיק ברשיון טיס מסחרי – אוהב ספורט  - ניווט במדבר – טיפוס הרים...

עצה למתחילים בתחום?
אל תתחילו. לפני שתבינו לאן אתם באמת רוצים להגיע, לראות שיש לכם את הדרך, את האמצעים ואת הכישורים.
 
מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
לא חושב ש... אני נשאב לזה יותר בכל יום שעובר...

משפט על הסועד הישראלי?
עיניים גדולות.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
מקווה להדריך נוער בסיכון בתחום האוכל למען עתיד טוב יותר .

מה החלום שלך?
תחרות בישול בין מדינות המזרח התיכון, בכלל זה ישראל.

משפט סיכום?
שלא יגמר לעולם!

 

 


מהות העבודה שלנו מול הלקוחות

הצוות עובד בכל קשת הדרישות של התמיכה הנדרשת לניהול מטבחים.
תהליכי ייצור, יעילות והתייעלות.
חיסכון מוכח בעלויות הרכש, בעלויות היצור, בעלויות האנרגיה.
עיצוב מנות חדשות, שיפור מנות ישנות.
התאמת מנות ישנות לדרישות השוק, תקציב \איכות.
בניית תפריטים ומתכונים על בסיס עץ מוצר לפי יחידה.
ליווי צמוד בכל התהליך להקמת בית עסק חדש בתחום המזון. משלב התכנון ועד לשלב הריצה העצמאית.
לווי ייעוץ והדרכה של עסקים קיימים, לצורך הגדלת שיעור הרווח. הקטנת ההוצאות. שיפור מערכת השיווק.
הדרכת אנשי הצוות בכל קשת התחומים הרלוונטיים,ייצור, שיווק, בישול. שירות מול הלקוח.
לוגיסטיקה, רכש.
הוצאת ספר הדרכה ייעודי לכל לקוח.

 


מתכון של שף קובי מזרחי
טימבל חצילים
לפרוס דק פרוסות חציל עם הקליפה לאורך.
לתבל בתימין ומלח, לרסס בשמן.
לאפות בתנור חם על  -180 מעלות.
מבשלים סיר עם אורז לבן
במחבת מטגנים בצל יבש קצוץ.
מוסיפים בשר טחון, מתבלים במלח פלפל וכמון.
משחימים יחד ומוסיפים – תימין טרי – שום כתוש- עגבנייה מגוררת – כף רסק עגבניות - בצל ירוק מבשלים יחד עוד דקה.
מצננים את הכל.
מערבבים כמות שווה של הבשר עם האורז.
בתוך כלי מתאים לתנור ומשומן – מסדרים בחפיפה את החצילים.
ממלאים את התערובת של הבשר, מהדקים מעט וסוגרים עם שארית החציל.
מחזירים לתנור לשעה על 120 מעלות.
מניחים צלחת על הכלי והופכים.
------------------------------------------


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים