מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
ההמצאות של לודה, סלטי שמיר
דיתה אברמן שמואלי, שירות מזון+ 
 
 

לודה לויטוס, פתח-תקוואית גאה, עלתה ארצה מרוסיה בשנת 1990 יחד עם בעלה וילדיה. לודה, בת 59, בעלת תואר שני בהנדסת מזון, החלה לעבוד במקצוע שנתיים לאחר שעלתה לארץ וכבר בשנת 95' החלה לעבוד בחברת 'סלטי שמיר' בתפקיד טכנולוגית ראשית, ומאז ועד היום היא עובדת בחברה בתפקיד הטכנולוגית הראשית ושומרת אמונים למקום העבודה.

• לודה, איך היית מתארת את המקצוע שלך בעשרים שנה האחרונות?
העבודה שלי מאד מאתגרת כל פעם מחדש, זו הסיבה שנשארתי בתחום קרוב ל-20 שנה. כל תהליכי פיתוח המוצרים בחברה, החל משלב הרעיונות ועד לשלב הטכנולוגיה והביצוע, עוברים דרכי, ואני מתרגשת בכל פעם מחדש כאשר סדרה נמצאת בשלבי פיתוח סופיים.

• מה את יכולה לספר על תפקיד של טכנולוג מזון?
טכנולוג מזון זה תפקיד מורכב ומאתגר במיוחד. טכנולוג מטפל בפיתוח תהליכיים טכנולוגיים מהשלב ההתחלתי ועד לתוצר של המוצר. ישנה אחריות גדולה על הטכנולוג שלוקח החלטות בנוגע לחומרי הגלם, טכנולוג מזון עובד מול ספקי מזון שונים ובנוסף, יש דרישות טכניות שאנו חייבים לספק לכל ספקי המזון. כמו כן, אנו אחראים על ניראות המוצרים, זמנים ובישולים.

• כיצד מחליטים איזה מוצר לייצר?
אנו חושבים בחברה אילו מוצרים אנו מעוניינים להוציא, מה חסר בשוק ומה יש למתחרים, שלנו אין. לפני שמחליטים על סדרת מוצרים חדשה, עורכים טעימות של המוצר. למשל לאחרונה עשינו סקר שוק למוצר בשם 'חציל סטייק'. את הטעימות עושים קודם כל במפעלי החברה ולאחר מכן יוצאים לסקר שוק בסופרים ורושמים את חוויית הטעם של העוברים ושבים.
• מהיכן מגיעים אליך הרעיונות לפיתוח המוצרים?
רעיונות מגיעים אלי כל הזמן, אם אני מתארחת אצל אנשים, אוכלת במסעדות, טועמת מוצרים או סלטים ייחודיים בנסיעות בחו"ל. אני מסתכלת על מוצרי המזון מעין תעשייתית, כל מוצר שנראה לי שניתן לפתח אני חושבת איך הוא יגיב לסביבה תעשייתית ומה ניתן לעשות איתו. בנוסף, הרעיונות גם מגיעים לאחר חשיבה עם צוות שיווק מקצועי ולפי מוצרים שחסרים בשוק. לאחר שמעלים רעיון, מתחילים בדרכי פעולה עד שנולד לו המוצר.

• לאיזה סדרת מוצרים את הכי מתחברת מכל הסדרות שפיתחת עד היום?
עד היום לקחתי חלק בפיתוח של למעלה מ-200 מוצרים, אני מתקשה לבחור מביניהם את המוצר האהוב עלי, מכיוון שבכולם השקעתי רבות.

• מה הכי חשוב לך במהלך שלבי הפיתוח?
חשוב לי לשים דגש על פיתוח מוצרים בריאים מחומרי גלם איכותיים. העולם הולך לכיוון של בריאות וחשוב שנלך עם הזרם. חשוב לי שיהיה כמה שפחות שימוש של נתרן, צבעי מאכל וחומרים משמרים במוצרי מזון. 

• מהם הקווים המנחים אותך בפיתוח סדרות המוצרים?
 "אני מעדיפה מוצרים בריאים עם כמה שפחות כימיקלים. בתור אם, רעיה וסבתא, אני תמיד חושבת לעצמי, האם הייתי נותנת לבני משפחתי לאכול מוצרי מזון מסוג זה. אני מאמינה במוצרי החברה אותם אני מפתחת ויודעת כי אין חומרים משמרים ומה שמנחה אותי זה מוצרים בריאים ככל הניתן".

• מהם האתגרים/הבעיות שצצים במהלך שלבי הפיתוח וכיצד מתמודדים איתם?
בדרך כלל הבעיות צצות לאחר שהמוצר מוכן. לאחר שלב הפיתוח המוצר עדיין נמצא בתהליך בדיקה של שינויי צבע, מרקם, צורה וטעם.

טרנד הבריאות כאמור, הגיע גם לישראל והמודעות לתחום הולכת וגוברת. רבים החלו לעשות את המעבר למזון צמחוני או טבעוני. גם משרד הבריאות דוגל ומעודד עסקים ויצרנים בתחום המזון להפחית כמויות של חומרים לא בריאים במזון.
לודה מספרת בגאווה על סדרת המוצרים החדשה שפתחו בחברה, סדרת סלטים 'טרי טרי'- ללא חומרים משמרים. המוצרים שבסדרה הם פרי יצירתי, הפיתוח ארך למעלה משנה והתהליך הארוך מצריך יידע רב בכימיה, ביולוגיה וגם בניהול, תעשייה ופיתוח תהליכים. לויטוס מציינת כי שיטת העבודה במפעל הושפעה מתהליך והמעבר למוצרים בריאים יותר. חברת סלטי שמיר מנסים לייצר סחורה שהיא בשיטת ייצור ביתי למרות שמדובר בתעשייה. למשל את החומוס מבשלים בסירים ואת הירקות קולים.

• אז מה האתגר הבא מבחינתך?
אני כל הזמן שועטת קדימה וחושבת כבר על המוצר הבא. על הפרק פיתוח מוצרי דגים ללא חומר משמר וגם רטבים ללא חומרים משמרים ועוד.


טכנולוג מזון*
חלק מהעיסוק בתחום המזון, כרוך ברצון התמידי להתפתח ולפתח . מדובר בתחום דינאמי הדורש מחד גיסא דאגה התנהלותית כפי הצורך האקטואלי ומאידך גיסא קידום מחשבתי עתידי פוזיטיבי.
כמובן, שעוד לפני השלב בו יש לבעלי ומנהלי העסק כבר שאיפות ותכנונים לעתיד, הם צריכים לוודא תחילה, שהדברים כפי שהם כרגע, מתנהלים בצורה הנכונה בכל האספקטים הקיימים (בהתאם לסוג העסק), בין היתר: פעילות קו הייצור, הקפדה על ההיגיינה, איכות המזון, אופן תפעול המטבח ועוד.
כך יוצא, שבתי עסק שונים העוסקים בתחום המזון ושוקלים לצאת בקו מוצרים חדש, לשפר מוצרים קיימים או לשדרג ולשכלל את ייצור המוצרים העכשווי שלהם בצורות כאלו ואחרות, ייעזרו ברוב המקרים באיש מקצוע שהוא טכנולוג מזון מוסמך ומנוסה ובאמצעות הכלים, הידע והניסיון שיש ברשותו, יתאפשר בידו לתכנן ולדאוג לישום התוכנית בפועל.
אז מיהו בעצם אותו טכנולוג מזון?
טכנולוג מזון הוא איש מקצוע בעל השכלה אקדמאית בתחום של טכנולוגיית מזון. בידיו של טכנולוג מזון יהיו הכלים והידע לערוך מחקר ופיתוח בתחום המזון, לבצע בקרת איכות על מפעלים ובתי עסק בתחום המזון, לחקור שיטות שונות אשר בכוחן לסייע לשיפור איכות המזון, לתכנן מפעל ומטבח ולייעץ בכל הנושא של בריאות ותברואה.
אם לסכם זאת, טכנולוג מזון הוא האיש אשר יודע כיצד לתכנן ולהתנהל בתחום המזון מהשלב שהוא עדיין בגדר חומר גלם, דרך תהליך הייצור וכל מה שכלול בו (איכות, היגיינה אחסון וכדומה) ועד לשלבי האריזה והגעת המזון לצרכן.
טכנולוג מזון – מתכון לניהול עסק בתחום המזון. טכנולוג מזון הוא הכתובת עבור כל סוגי העסקים בתחום המזון (מפעלים, מסעדות וכו'), המעוניינים בייעוץ ובסיוע מקצועי ומעמיק בתפעול נכון של העסק: בין אם זה, בצעדיו הראשוניים, החל מהשלב שהעסק הוא רק בגדר רעיון בין אם זה, בקיום בקרה ופיקוח אחר התנהלות העסק בכל המישורים כשהעסק כבר פועל ובין אם זה בהכנסת חידושים, מתכונים או מוצרי מזון חדשים.

* מתוך אתר ביופוד - בריאות ואיכות הסביבה, היגיינה וסניטציה-ניקיון ושיטות.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים