מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
העובדים מתבקשים לחדר האוכל
 

נכון שזה לא זול, נכון שזה לא מתאים לכול עסק. אבל מדוע בכל-זאת משתלם למעסיק לממן את ארוחת הצהריים של העובדים?


רוחמה סנדלר*
----------------
 *סמנכ"לית תפעול בשפע, חברת ההסעדה הגדולה בישראל

 
 
בעידן של גזרות כלכליות הנוחתות מדי שבוע על ציבור העובדים, אחת ההוצאות הלא מדוברות, המכבידות במיוחד על יוקר המחיה, היא ההוצאה על ארוחת צהריים.
בשעת הצהריים עובדים רבים בוחרים לצאת לסעוד במסעדות באזור או להזמין מנת צהריים ממסעדות אלה למשרד. אופציה זו יקרה מאוד לעובד (25-35 ₪ לארוחה, שהם כ-580-700 בסיכום  חודשי) אבל גם למעסיק, המשלם עליה, פעמים רבות,  המחיר גבוה הרבה יותר.

חיסכון בזמן עבודה

על פי מחקרים רבים מתחום תזונה והשפעתה על התפוקה בעבודה, ארוחת צהריים כבדה, עשירה בשומנים ופחמימות, (כגון פיתה עם שניצל וצ'יפס, המהווה, פעמים רבות, אופציה זולה ומהירה של ארוחת צהריים),  יכולה לגרום לעובד לבזבז כשעה וחצי מיום העבודה לצורך התאוששות, עד שיחזור לעבוד באופן מלא. מדובר באיבוד חודשי של 34.5 שעות עבודה (כ-18.5%) לעובד.
אם היה המעסיק בוחר לספק לעובדיו את ארוחת צהריים, באמצעות מימון הנחות למסעדות באזור, או להקים חדר אוכל בארגון, היה יכול לחסוך משמעותית בזמן העבודה המבוזבז: בארוחה כזו, יכול היה המעסיק לבחור את התפריט התזונתי המוגש לעובדים באמצעות בחירת המסעדות להן יספק את ההנחה, שתפריטן מתאים לצרכיו, או אפילו לשלוט בהרכב המנות, בחדר האוכל בארגון. 
חדר אוכל פנים ארגוני אף חוסך משמעותית בזמן עבודה המתבזבז על הגעה למסעדות באזור.  חברת ההסעדה מפוקחת באופן צמוד על ידי משרד הבריאות, ולכן יחסכו גם ימי ההיעדרויות הפוטנציאליים של עובדים הבוחרים לסעוד במסעדות זולות באזור, המגישות מזון שאינו איכותי. 
גם האופציה הזולה, כביכול, במסגרתה מכינים העובדים את הארוחה בבית העסק או מביאים את מנת הצהריים מביתם, אינה זולה למעסיק בפועל. גם כאן מדובר בזמן עבודה המבוזבז על הכנת הארוחה וחוסר שליטת המעסיק ברכיביה.

חיזוק הקשרים הא-פורמליים בין העובדים

במהלך ארוחת צהריים, נוצר בין העובדים תהליך חיובי של סינרגיה וחיזוק הקשרים הבינאישיים. תחושת הקרבה הנוצרת, מסייעת לעובדים להעלות סוגיות מיום העבודה, ואלו נפתרות פעמים רבות במהלך הארוחה, במהלך המפגש הא-פורמלי.


תרומה לרווחת העובד וסיוע בתפיסת המיצוב הפנים ארגונית של העסק

מעסיק המממן את ארוחת הצהריים של צוות העובדים, מגביר את מידת האטרקטיביות הפנים ארגונית בקרב העובדים וכן החוץ ארגונית בקרב עובדים פוטנציאליים בשוק העבודה:
העובדים בדרגות הנמוכות בארגון, נהנים מן החיסכון הכלכלי המשמעותי בסבסוד הארוחות, בעוד  העובדים בדרגות הגבוהות  בארגון נהנים גם מן החיסכון בזמן וניצולו באופן יעיל יותר לעומת הכנת ארוחות בבית או יציאה החוצה לרכוש ארוחה.


פלטפורמת פרסום וחיזוק הקשר של העובדים לארגון

יתרון נוסף ומשמעותי, הקיים במידה והמעסיק בוחר להקים חדר אוכל בבית העסק, הוא יכולתו להעביר את המסרים של הארגון במתחם:
המעסיק יכול לבחור למשל, להתחבר למגמות תזונתיות עכשוויות בשוק, כגון תפריט בריאותי או יום ללא בשר, וכך להעביר מסר חיובי לעובדים, של דאגה לרווחתם הבריאותית.
נראות חדר האוכל ואופן הגשת המנות יכולים להפוך את המתחם לחווייתי עבור העובד.
המעסיק  יכול להשתמש בחדר האוכל גם לצורך אירועים פנים ארגוניים, כגון הרמת כוסית בחגים, שיסייעו בידו לחזק את הזיקה של העובדים לארגון.

זה משתלם

לסיכום, החיסכון הראשוני של המעסיק, שבוחר לא לממן את ארוחת הצהריים לעובדים, יכול למנוע ממנו, כמו גם מן הארגון את התגמול הצפוי מן העובדים, הגבוה, פעמים רבות, מן ההשקעה.

 

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים