הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מתכון מנצח: חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה
לרגל העונה הקרירה מציג השף צ'רלי פדידה, המנצח על מטבחה של מסעדת השף היוקרתית  Olive Leaf במלון "שרתון" בתל אביב, מנת גורמה שהופכת את הסעודה לחגיגה: חצי עוף מטוגן עם אספרגוס, קרם סלרי וירקות העונה

 
 


חצי עוף מטוגן עם ירקות  העונה
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים ל-2 מנות
 2 כרעיים + 2 חזה עוף
 1 שומר
 1 גזר
 1 גמבה אדומה
 1 גמבה צהובה
 4 גבעולי אספרגוס
 1 עגבנייה
 1 ענף רוזמרין
אופן ההכנה
  הכנת קרם הסלרי מקלפים את ראשי הסלרי, מבשלים אותם במים עם מלח עד שמתרככים,  טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.  מתבלים לפי הטעם ושמים  בצד.
 הכנת עוף מטוגן מחממים  במחבת את השמן,  מוסיפים את שיני השום ואת הרוזמרין, מטגנים את העוף משני הצדדים עד לקבלת ציפוי פריך בצבע זהב. מסיימים את הבישול בתנור, בחום של 200 מעלות, במשך 20 דקות (תלוי בגודל העוף) על מנת לדעת שהעוף מבושל,  דוקרים אותו בסכין: אם לא יוצאים נוזלים, העוף מבושל מספיק. שמים בצד.
 הכנת האספרגוס חולטים את האספרגוס במים רותחים במשך כדקה או שתיים (הוא עדיין צריך להיות פריך).
 טיגון הירקות חותכים את הירקות לצורות שונות.  מחממים  במחבת את השמן, מטגנים את הירקות במשך כ2-3 דקות, מתבלים במלח ופלפל.
 הרכבת המנה פורסים את חזה העוף. על גבי הצלחת, שמים ככף קרם הסלרי. מסדרים מעל את הירקות ואת העוף.  מגישים עם סלט עלי בייבי בצד.
 הכנת הרוטב לסלט  מערבבים כפית חרדל עם מיץ מחצי לימון ו2 כפות שמן זית.  מתבלים במלח ופלפל.
טיפים להכנה \\ באדיבות השף צ'רלי פדידה
1. שלוש (3) הוא המספר האידיאלי:  תמיד כדאי לשים בצלחת 3 מרכיבים שונים, מאשר 2 או 4.
2. שלבו מרכיבים בצבעים שונים:  אדום, לבן, ירוק... מנות חד-גוניות נראות פחות טוב.
3. חישבו על נוחיותם של הסועדים בבחירת הכלים: לקוקטייל בעמידה נגיש מאכלים חתוכים קטן יותר, על מנת  שאורחים יוכלו לאכול ביד אחת, כאשר השנייה מחזיקה את הצלחת או את השתייה.

 

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים