מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף מירי זורגר
מירי זורגר שפית, קונדיטורית ויועצת קולינרית, בעלת קייטרינג בוטיק המשרת
אירועים עסקיים, שמחות משפחתיות והרמות כוסית של בני העשירון העליון.
שירות מזון+ 
 


מירי זורגר שפית, קונדיטורית ויועצת קולינרית עוסקת בבישול ובאפייה מקצועית מאז שנת 1999. במהלך השנים התמקצעה מירי בלימודים בעשרות קורסים וסדנאות בתחום בישול הגורמה והמתוקים – אהבתה הגדולה.  מירי בעלת קייטרינג הבוטיק 'מירי זורגר'  המשרת אירועים עסקיים, שמחות משפחתיות והרמות כוסית של בני העשירון העליון. היא מעניקה ייעוץ קולינרי לבעלי קייטרינג ואולמות ומעבירה סדנאות לשפים ולקונדיטורים.

מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
כבר בגיל   10 עזרתי לאימא שלי במטבח. לא חשבתי שאתעסק במקצוע הזה, למדתי עיצוב אופנה בשנקר ולקח לי 15 שנה להבין שהמטבח זה האהבה שלי ושאני יכולה לשלב את העיצוב עם הבישול והאפייה, וכך נצרו המנות שלי שהן בעצם תכשיטים קולינאריים...
איך הקריירה שלך התגלגלה?
בגיל 36, כאם לארבעה ילדים, למדתי עיצוב אופנה בשנקר בסיום הקורס עברתי תאונת דרכים קשה שהגבילה את ההתניידות שלי למשך שנתיים ואילצה אותי לוותר על רעיון העיצוב ולנסות תחום חדש - בישול. השתלמתי אצל הקונדיטור הנס ברטלה (אהבתי את הגישה הדקדקנית שלו ואימצתי אותה) ובבית הספר לבישול גורמה בלואה ובסלון השוקולד בפאריס. זמן מה לאחר מכן, בעלי פתח מתחם אירועים ואני החלטתי לקחת על עצמי את הצד הקולינרי – הייתה זו פריצת דרך של ממש. אירועים במגזר החרדי נראו אז אותו דבר - סלטים, סוג של מאפה כמנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח קבוע - עוגת שוקולד עם רוטב קנוי. אמרתי לעצמי 'לא עוד' - נעשה עוגה בעצמנו, ונעבוד עם חומרים טובים. הכנתי קרפצ'יו דג - מה שנתפש אז כמהפכני. גם בעשבי תיבול טריים לא נהגו להשתמש.
מה ההתמחות שלך?
ההתמחות שלי היא הכנה מנות גורמה גלאט כשר, ההקפדה על הכשרות המהודרת מאפשרת לי להשתמש בחומרי גלם איכותיים יותר נקיים יותר. אני מכירה את התפיסה שאוכל כשר הו פחות טעים, המנות שלי הן ההוכחה שניתן להגיש מנות כשרות טעימת במיוחד.
מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
מנת  הקרפלעך שלי שהפכתי ממנה שגרתית ומסורתית למנת גורמה מפתיעה וטעימה. אני מציעה קרפלעך במילוים שונים פרגיות חתוכות דוקסל, כבד קצוץ, ואפילו במילוים מתוקים -ריבת תות ריבת שזיפים - וגם בצק הקרפעלך על פי מתכון שלי שהפך את ההכנה לקלה יותר מהירה וטעימה.
אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
אם רוצים להגיש מנות מעודכנות ולהיות שפים מהשורה הראשונה הוביל טרנדים ולחדש ההכשרה בחו"ל מתבקשת .
האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
המודעות למזון בריא הייתה תמיד, רק שהיום יש יותר התחשבות בחולים במחלות מעיים למיניהם כמו צליאק וכו.. ההתחשבות באנשים אלה היא חובה.
עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
אפשרי בהחלט השילוב, ניתן להחליף טיגון באפיה ובטוסטר, נתן להשתמש  בחומרי גלם טריים ולא באבקות תבלינים למיניהם.
עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
הבת שלי נדבקה בחיידק המטבח ומתחילה את דרכה לצידי.
קולגות מוערכים בתחום, יש?
בהחלט השף מאיר אדוני, השף יוסי שטרית.
..מודל לחיקוי?
השף המועדף עלי הוא פראן אדריאן, בחור מוכשר ואדם עם נשמה גדולה, מבחינתי הוא מודל לחיקו הממציא את עצמו כל יום מחדש.

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
חומרי הגלם שעדין לא השתמשתי איתם הם לא כשרים ולכן לא יכולה לבשל, אבל גם לא הייתי רוצה.
מה את הכי אוהבת לאכול?
אני הכי אוהבת לאכול בגט צרפתי עם חמאה ואנשובי... והמון בצל ירוק... בכלל מעדיפה חלבי על בשרי.
מה לא אוהבת?
אני לא אוהבת מנגו... וקינמון.
מהו החיסרון במקצוע?
עמידה של שעות על הרגלים.
מה הכי כיף במקצוע?
היצירתיות והנתינה.
אם לא היית שף...
הייתי מעצבת אופנה.
מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
זו תופעה חיובית מאד לא כל התכניות איכותיות. לי אישית מאד חשוב שהמתכונים יהיו ברי ביצוע לכל אחד ואמינות במתכונים.
עם איזו תכנית את מתחברת?
אני אוהבת את קרין גורן אני מאמינה לה ..אהבתי את משחקי השף המנות היו ברמה גבוהה.
ספרי לי, מי את?
שפית חרדית עם שליחת לקידוש השם להראות לעולם שהגורמה מגיע מהאוכל הכשר.
עצה למתחילים בתחום?
לקחת נשימה ארוכה , להיות בו רק אם אתה אוהב ..מקצוע מתגמל.
איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
ב"ה במקום חדש לעסק שעוד יגדל ויתפתח וסבת לעוד נכדים מתוקים כמו שיש לי.
משפט סיכום?
מחכה ומצפה לבשל את סעודת המשיח...






   מתכון

קוקטייל פטריות מוקפצות על מחית תפוחי אדמה

מצרכים
1 סלסילת פטריות שמפיניון.
1 סלסילת פטריות פורטובלו.
1 סלסילת פטריות ירדן.
1 סלסילת פטריות שיטאקה.
3 בצלים.
2 שיני שום כתושות.
6  בצלים ירוקים.
100 גרם פסטרמה שווארמה.
3 כפות רוטב סויה, מלח.
פלפל שחור גרוס טרי.
למחית תפוחי האדמה
4 תפוחי אדמה.
1 בצל.
30 גרם מרגרינה.
לקישוט
1 כוס עירית חתוכה.
אופן ההכנה
קוצצים את כל סוגי הפטריות גס. קוצצים את הבצלים לקוביות. קוצצים את הפסטרמה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ. מטגנים את כל סוגי הפריות בנפרד ומעבירים לכלי. מטגנים את הפסטרמה ואת הבצלים, כל אחד בנפרד עד להשחמה. מעבירים את כל החומרים לאחר טיגון. מתבלים וממשיכים לטגן למשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים.
המחית
מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפה. לאחר הבישול  מורידים את הקליפה קוצצים את הבצל  ומטגנים עד להזהבה. מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, המרגרינה המלח והפלפל ומערבבים. מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, המרגרינה המלח והפלפל ומערבבים.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים