מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
חשיבותו של ציוד נירוסטה למסעדות
שרות מזון+ 
 
 

למען פעילות הרמונית, יעילה ובטוחה במטבח המסעדה, אחד השלבים הראשונים והחשובים ביותר בתכנון מטבח למסעדה הוא בחירת הכלים והציוד שישמש אתכם. אז איך עושים את זה נכון? טוב ששאלתם!

באדיבות סופר נירוסטה

מטבחים במסעדות הם מקום שוקק וסוער. המנות חייבות להיות מוכנות במהירות, הציוד חייב לאפשר פעילות יעילה היוצרת הרמוניה בין כל צוות המטבח, וביחד עם זאת לאפשר שמירה על הסדר, הניקיון וההיגיינה. לכן, כאשר שוקלים לפתוח מסעדה חשוב לזכור שמנות טובות ואיכותיות הן בהחלט בסיס טוב לקיומה, אך לא פחות חשוב לשבת, לתכנן, לאבזר ולסדר את אזור המטבח.
מטבחים של מסעדות אמורים לייצר, בסופו של דבר, כמויות עצומות של מנות מדי יום ביומו. מסעדות מסוימות אף עובדות מסביב לשעון ונדרשות לספק מנות לאינספור סועדים, אשר פוקדים את המקום 24 שעות ביממה. כל מסעדה זקוקה לציוד ייעודי למטבחים, המותאם לאופי העבודה של מסעדות ולמנות הרבות שהם צריכים לספק לסועדים, וכל זאת מבלי לפגוע באיכות המנות, ביכולת התפוקה ו/או ברמת הבטיחות וההיגיינה של המקום.

יתרונותיו של ציוד נירוסטה

ציוד מנירוסטה למטבח צריך להיות חלק בלתי נפרד מתכנון כל מסעדה באשר היא, מאחר ויש לו כל כך הרבה יתרונות: הוא עשוי מפלדת אל-חלד חזקה, אשר עמידה במיוחד בפני שריטות ופגיעות. כלים מנירוסטה כמו סירים ומחבתות, מאפשרים להכין מטעמים במהירות ובקלות, מאחר והפלדה הזו מתחממת תוך זמן קצר, ועם זאת הם אינם מתעוותים או משנים את צורתם. בנוסף, הכלים שומרים על טריות המנות, ועל הטמפרטורה שלהם.
היתרון החשוב ביותר הוא שמאוד קל לנקות את כל המוצרים, ולשמור עליהם נקיים ומבריקים. למעשה, לפי המלצת משרד הבריאות, כדאי לשלב אותם בעבודה במטבח, כיוון שחיידקים וזיהומים אחרים אינם מסוגלים להיתפס בהם, וכך נשמרת רמת התברואה הגבוהה.

תכנון והקמת מטבח למסעדה

מסעדות רבות עושות שימוש במוצרי נירוסטה שונים בזכות על היתרונות שהזכרנו. כיום, מרבית מעצבי פנים המתמחים בתכנון מטבחים, משלבים משטחי עבודה המשמשים את הצוות להכנת המנות. כמו כן, בכל מטבח ישנם כיריים לבישול ולטיגון, תנורי אפייה, ארונות אחסון, מדפים וכלים שונים המאפשרים לצוות לעבוד ביעילות ובמהירות, ועדיין לשמור על מטבח נקי ומסודר.
כיורי נירוסטה הינם בגדר חובה לכל מטבח מסעדה. הם ידועים בעמידותם בפני חלודה, קל לנקות אותם והם אינם נפגעים כאשר בהם כשמניחים בתוכם את כל המטבח השונים. במטבחים רבים קיימת אפשרות להתקין תעלות ניקוז, אשר אליהן מתנקזים המים מעמדות השטיפה וכן שאריות מזון ופסולת מעמדות הכנת המנות. כל אלה נסחפים היישר לתוך הביוב. תעלות אלה גם משמשות כאמצעי בטיחות, כיוון שהן נועדו למנוע סכנת החלקה והתחשמלות. בנוסף, הן מאפשרות לצוות לסיים את יום העבודה במהירות, כשכל מה שנותר לו לעשות הוא פשוט לגרוף את המים והפסולת שהצטברו במהלך העבודה, היישר אל התעלות.
מנדפים הם אלמנט חשוב נוסף שיש להתקין במטבחי מסעדות – מעין ארובות שמטרתן לשאוב ולינוק את ריחות הבישול, האפייה והטיגון, על מנת לאפשר סביבת עבודה נעימה לצוות המטבח וכן למנוע מהריחות להגיע אל מתחם האירוח. קולט אדים גם הוא מוצר שלא כדאי לוותר עליו, כיוון שגם הוא מסייע בסילוק שמנים, תוצרי שריפה, עשן ואדים.

תכנון מטבחים חכם

מתכנן מטבחים יכול לסייע לכם רבות בהליך תכנון המטבח. הוא יתאים את ציוד המטבח בהתאם לצורכיכם הייחודיים, תוך התחשבות באופי הפעילות במטבח, בכמות העובדים שבצוות וכן הלאה. כיום ישנם מוצרים, כלים ומכשירים בשלל גדלים ומידות, והמבחר העשיר עשוי להיות לעתים מבלבל. לצורך ניצול מקסימלי של השטח שעומד לרשותכם, חשוב להיעזר באיש מקצוע, המתמחה בתחום. כך תוכלו גם ליהנות מארגון חכם של המטבח, וגם לעמוד בתקני האיכות והבטיחות, למען שלומם ובטיחותם של עובדי המטבח ואנשי הצוות.
במידה ויש לכם כבר שף למסעדה חשוב מאוד לשתף אותו בהליך התכנון והעיצוב, על מנת המטבח יהיה כמה שיותר פונקציונלי וישרת את צוות העובדים של המקום על הצד הטוב ביותר. כמו כן, אם גיבשתם כבר תפריט, חשוב להתבונן בו במהלך הפגישות, כדי להבין איזה ציוד הוא הכרחי עבורכם, ועל מה ניתן לוותר. כך לא תחרגו מהתקציב שלכם. זכרו שעליכם גם לקחת בחשבון שטחים המיועדים לאחסון עבור חלק מהמכשירים ומהכלים שישמשו אתכם, וכן אחסון חומרי גלם לטווח הארוך.
מטבחי מסעדות זקוקים לדלפק הגשה, שעליו יהיה ניתן להניח את הכלים החמים, מבלי לפגוע בו או בכלים. חשוב שיהיה מתקנים נקיים, נוחים ונגישים לאחסון סכו"ם, כוסות וצלחות, אך לא פחות חשוב זה שתהיינה עגלות שירות, שיאפשרו פינוי מהיר של כל כלי ההגשה בקלי-קלות. אלמנט חשוב נוסף הוא ארונות מיוחדים, שמטרתם לשמור על החום של המנות, עד לרגע הגשתן לכל הסועדים בכל שולחן ושולחן.
כאשר המסעדה מתחילה לארח סועדים, ואט-אט הופכת למקום בעל שם ומוניטין, שצריך להזמין אליו מקומות, ייתכן ותגלו שהצרכים שלכם מתעדכנים ומשתנים. מדובר בהחלט בשינוי לגיטימי, הנובע מהצלחתה המסחררת של המסעדה שפתחתם, ואלה בהחלט חדשות טובות. בכל מקרה, כדאי שלא תקבלו החלטות לבד. אל תחששו להתייעץ עם צוות העובדים, עם השף ועם מתכנן מטבחים, על פי מידת הצורך. ייתכן ותוכלו למכור חלק מהציוד שלכם ולקנות ציוד אחר שישמש אתכם, ייתכן ותצטרכו להגדיל את השטח של המסעדה, אך חשוב לזכור שזה רק שלב בדרך שלכם אל ההצלחה.

לסיכום – מה היה לנו?

תכנון מטבח במסעדה הינו חיוני ביותר. המטבח חייב להיות פונקציולי ולשמש את צורכיהם היומיומיים של אנשי הצוות, אך עם זאת עליו גם לספק מענה לצרכים שונים, למען בטיחותם של עובדי המטבח ולמען בריאותם של הסועדים. ציוד מנירוסטה הוא הפתרון הטוב ביותר לצרכים אלו.

המאמר נכתב באדיבות סופר נירוסטה המספקת ציוד למסעדות
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים