הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף ניר צוק
שרות מזון+ 
 
 

ניר צוק, 38, נשוי, בעלים של קורדליה וביסטרו נועה במתחם השף ניר צוק ביפו. מקים ומנהל הבזאר הקולינרי במתחם התחנה בירושלים.

איך הגעת לתחום?
מאז היותי נער אהבתי לבשל ולאפות. בגיל 13 וחצי, בעקבות ויכוח עם אבא על דמי כיס, התחלתי לעבוד ברשת שרי, והשאר היסטוריה.

מה ההתמחות שלך?
ההתמחות שלי ביצירת אוכל טרי, טבעי ואלגנטי, תוך יצירת משק אוטרקי במתחם המסעדות, שם הכול מיוצר מאפס – מהקינוחים, הגלידות והפרלינים, ועד הלחמים, הפסטות ועוד. אי אפשר להגדיר מנת דגל, כי זו משתנה בהתאם לחומרי הגלם מדי יום.

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
תמיד אפשר. ואפשר לומר שאלת המזל נעה בקרבתו של כל אחד על פי רצונה. אין ספק אבל, שהכשרה בחו"ל מרחיבה אופקים ומניבה רעיונות חדשים, המסייעים לדרך.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
אני אומר שמי שהתרגל לאכול טרי ובריא לא יכול לחזור אחורה.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
כל מה שטרי ועשוי מחומרי גלם טובים שאינם מעובדים, ושנצרך באופן מדויק והגיוני, הוא בריא.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
העובדה שאנו מדינה מרובת טעמים, ניחוחות ועדות מסייעת לנו לגיוון, יצירתיות ולהיות פתוחי מחשבה.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
כן. אחי הגדול מייצר גבינות ויין ומגדל טלאים לבשר. האח הבא אחריו מגדל פירות אקזוטיים. אח נוסף מחזיק את חוות צוק, מעדנייה, אטליז ומסעדה בתל אביב. חוץ מזה, סבא רבא (סבו של אבא) היה בעל בית מרזח ביערות פולין.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
יש רשימה ארוכה. ביניהם: יורם ניתן, אבי שטייניץ, שגב משה, רפי כהן, אביב משה, חיים כהן, ועוד רבים וטובים שקצרה היריעה מלמנות את שמם.


מודל לחיקוי?
אני מאוד מעריך את האימפריה של אלן דוקאס וההתנהלות המרתקת שלה.

מבשל גם בבית?
נדיר שזה קורה. ביתי קרוב למקום עבודתי, כך שאני נמצא רוב היום בעבודה.

מהו סגנון הבישול שלך?
מחובר למטבח הצרפתי ים תיכוני עם ניחוחות וטעמים קלילים.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אוכל של בית – מרק עוף, כבד קצוץ וביצת עין.

ומה לא אוהב?
אין דבר כזה.

מה הכי אוהב לבשל?
דגים וירקות בעיקר.

והכי שונא?
מתכונים שמצריכים משקל.

מהו החיסרון במקצוע?
העדר חיים פרטיים עקב שעות עבודה מטורפות.

מה הכי כיף במקצוע?
חדוות היצירה, האדרנלין, והיכולת לשמח אנשים דרך הבטן.


מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
דבר מבורך. כך המודעות של האנשים לאוכל משובח הולכת וגדלה.


עם איזו תכנית אתה מתחבר?
לא צופה בטלוויזיה 20 שנה.

ספר לי, מי אתה, השף והבנאדם.
כמו שאומרים בפייסבוק: "איטס קומפליקייטד" J.

עצה למתחילים בתחום?
סבלנות, סבלנות, סבלנות. חקרנות, חקרנות, חקרנות.

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
כנראה כשארגיש שמשעמם לי. אבל אני דואג לזה שלא ישעמם לי וכל הזמן חושב על דברים חדשים.

משפט על הסועד הישראלי?
תובעני, נהנתן, שמח.


איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
מקווה שבמטבח, קולף בצלים, שותה יין טוב, מדבר וחושב אוכל.

מה החלום שלך?
מלון-מסעדה על שפת אגם/ים.

משפט סיכום?
הטובים מנצחים.
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים