תחרות "אלופי הפויקה" והפנינג לכל המשפחה, התקיימו ביקב הרי גליל, בקיבוץ יראון, בחוה"מ סוכות, כשגולת הכותרת הייתה התחרות על התואר "אלופי הפויקה".
חלק ממדדי השיפוט הינם: טעם, מקוריות, יצירתיות, הגשה ונראות ועוד.
סיר הברזל הכבד, ה"פויקה" (poyke), הוא יבוא מדרום אפריקה, וגם לשם הוא הובא על ידי ה"פוטרקרס", עולי הרגל שהגיעו לאפריקה מאירופה והיו זקוקים לפתרון לבישול שטח ביבשת הפראית. הסיר המעוגל ובעל שלוש הרגליים, העשוי מברזל יצוק, מאפשר התפשטות אנרגיית החום בתוכו, באופן שווה ומתאים לבישול במדורה.
טיפים להכנת פויקה:
מיקום נוח ומתאים לבישול הפויקה.
גודל הסיר תלוי בכמות האנשים שיסעדו, לכן כדאי לדעת בדיוק מה כמות האנשים שיאכלו מהתבשיל.
לבחור נתחי בשר, כמובן רק בשר טרי, לפי זמן שבו מתכננים את הטיול והבישול.
להתאים את סוג הנתח לסוג התבשיל ולזמן הבישול: נתחים לבישול קצר: פילה, אנטריקוט, סינטה
ועוד. נתחים לבישול ארוך: נתח צ'אך, שפונדרה, זנב שור, כתף ועוד.
הבישול בפויקה במדורה שבה גחלים ולא אש גלויה. לאורך הבישול להוסיף גחלים לשמור על טמפרטורה אחידה.
להשתמש בעץ טבעי לגחלים, על מנת לא להשפיע על הטעמים של התבשיל.
מומלץ להתחיל להכין את הגחלים מיד כשמגיעים לשטח. זמן הבישול כשעתיים. במהלך הבישול לא כדאי לפתוח את המכסה של הסיר בכדי לא למעוך את המרכיבים.
כשהבשר מספיק רך ומוכן לאכילה, לא לחכות, כל דקת בישול נוספת, תבשל עוד יותר את התבשיל ותשנה את טעמו וצבעו.
במהלך תחרות "אלופי הפויקה", הילדים נהנו מפינות משחק מחומרים ממוחזרים.
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה