הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
פסטיבל דלעת במסעדת Olive Leaf במלון שרתון 
באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף" 
 
 

 
מסעדת השף היוקרתית Olive Leaf, במלון שרתון ת"א, מכריזה על שיתוף פעולה טעים עם החקלאי משה תלם מרשפון, ויוצאת בפסטיבל דלעת, לכבוד ה-Halloween.  הפסטיבל יתקיים ב-26.10-7.11 ובמהלכו  יוגשו בלובי המלון ובמסעדה תפריט ספיישל לאורחים, עם שלל מנות המשלבות סוגים שונים של דלעת.
מתכוני הדלעת באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף"
רביולי פתוח של דפי דלעת, בשר טלה קצוץ ותבלינים ים תיכוניים
החומרים:
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 5*5 ס"מ, כשכל קובייה פרוסה באמצעות מנדולינה לפרוסות בעובי של 2.5 מ"מ 
למילוי הרביולי:
300 גרם בשר טלה קצוץ דק 
50 גרם שומן טלה או כבש 
1 בצל בינוני קצוץ דק 
1 שן שום קצוצה 
¾ כפית כמון 
½ כפית פפריקה מתוקה 
½ כפית פלפל שחור טחון 
1 כף צנוברים
מלח לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
1מערבבים בקערה גדולה  את כל חומרי המילוי ולשים עם הידיים, כדי שכל הטעמים יתמזגו בבשר.  
2. מחממים מחבת כבדה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבשר המתובל תוך כדי ערבוב, באמצעות מטרפה, למשך כ-5 דקות, או עד שהבשר מפורר ושינה את צבעו.
מעבירים את הבשר למסננת, לניקוז הנוזלים. 
3. מרתיחים סיר עם מי מלח וחולטים את דפי הדלעת הדקיקים, שפרסנו במנדולינה, למשך כ-3 שניות.
4. על צלחת הגשה מניחים 3 דפי דלעת, ומעל כל דף שמים כף בשר מטוגן. מכסים שוב עם עוד 3 דפי דלעת, ומגישים מיד.  
מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים
 
חומרים ל-4 מנות:
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 שן שום קצוצה
300 גרם דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים
קורט קינמון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות גרעיני דלעת
אופן הכנת המרק:
 
1. בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
2. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
3. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
4. בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך.
5. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.
 
אופן הכנת גרעיני הדלעת:
 
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות. 
2. מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כ-5 דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.
 
סביצ'ה לברק עם עגבניות, כוסברה וזיתי טאסוס, מוגש עם צ'יפס דלעת פריך
חומרים ל-2 מנות:
לסביצ'ה:
2 פילה לברק נקיים מאדרות, עור ושומן, חתוכים לרצועות של ½ ס"מ
½ עגבניה בשלה, קלופה ונקייה מליבה, חתוכה לרצועות דקות 
20 עלי כוסברה מופרדים מגבעולים
½ בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות
6 זיתי טאסוס מגולענים וחתוכים ל-3 חלקים שווים
1 כפית פלפל חריף קצוץ
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
דלורית חצוייה
לצ'יפס דלעת:
200 גרם דלעת לצורך צ'יפס דלעת
מכינים את הסביצ'ה:
1. מעבירים את כל חומרי הסביצ'ה לקערת ערבוב, מתבלים, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
2. מעבירים את הסביצ'ה לתוך חצי דלורית 
מכינים את צ'יפס הדלעת:
3. חותכים בעזרת מנדולינה רצועות ארוכות של  דלעת, בעובי 2 מ"מ.
4. מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות, ומטגנים בתוכו את הרצועות, עד שמתקבל צבע צהוב ויפה.
5. מעבירים לנייר סופג.
6. מקשטים את המנה בצ'יפס דלעת.
 
פטוצ'יני דלעת ברוטב שמנת קלאסי
חומרים ל-2 מנות:
לפטוצ'יני דלעת:
250 גרם דלעת
לרוטב:
1 כף שמן זית
30 גרם חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/3 כוס יין לבן
350 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
אופן הכנת הרוטב:
1. מחממים במחבת את שמן הזית והחמאה. מוסיפים בצל קצוץ ושן שום, ומאדים כ-3 דקות על להבה בינונית.
2. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים כוס יין לבן, ומצמצמים את היין לחצי מהכמות.
3. מוסיפים שמנת מתוקה, ומביאים את השמנת לרתיחה. מנמיכים להבה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 
4. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים גבינת פרמז'ן מגוררת.
אופן הכנת פטוצ'יני דלעת:
5. חותכים את הדלעת בעזרת מנדולינה, לעובי של 2.5 מ"מ, ויוצרים "דפים".
6. חותכים את הדפים לאורכם לרצועות בעובי של 1 ס"מ.
7. מבשלים את רצועות הדלעת כדקה ברוטב השמנת, ומגישים מייד, עם הרוטב. 
 
 
 
 
קרפצ'ו דלעת וספגטי דלעת בתיבול עדין של חומץ תפוחים וחמוציות מיובשות
 
חומרים ל-2 מנות:
לספגטי דלעת:
250 גרם דלעת
10 חמוציות מיובשות
1 גבעול בצל ירוק חתוך אלכסוני
½ בצל סגול חתוך לרצועות דקות
4 כפות חומץ תפוחים
½ כפית סוכר לבן
מעט מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן תירס
6 אגוזי פקאן סיני גרוסים
לקרפצ'ו דלעת:
200 גרם נתח דלעת
1 כפית סוכר חום לקירמול הדלעת
מעט פלפל שחור לניגוד טעמים
 
אופן הכנת ספגטי דלעת:
1. חותכים את הדלעת באמצעות קולפן ז'וליינים מיוחד, החותך את הדלעת לרצועות דקיקות, ממש כמו ספגטי. 
2. מעבירים את רצועות הדלעת לקערת ערבוב, מתבלים בסוכר, מלח, פלפל, חומץ תפוחים, שמן תירס, בצל ירוק, בצל סגול וחמוציות מיובשות. 
3. מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
 
אופן הכנת קרפצ'ו דלעת מקורמל:
4. בעזרת קולפן או מנדולינה חותכים פרוסות דלעת לעובי של 2.5 מ"מ. 
5. קורצים דסקיות בעזרת מקרצת משוננת.
6. מסדרים את הדסקיות סביב צלחת ההגשה, וזורים סוכר חום. 
7. מדליקים ברנר, ושורפים את הסוכר החום, ממש כמו קרם ברולה. מניחים מעל את ספגטי הדלעת המתובל.
 
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים