הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הושק פרויקט פיילוט "דור המשך" ברפת הישראלית
דיתה אברמן שמואלי, שירות מזון+ 
 
 


פיילוט חדש ביזמת התאחדות מגדלי הבקר לחלב, לטיפוח ההון האנושי והכשרת דור ההמשך ברפת הישראלית, יצא לדרך הבוקר (יום ג' 25.11), בטקס חגיגי בכפר הנוער החקלאי מאיר שפיה. הפרויקט יחל לפעול בשלושה בתי ספר חקלאיים: מאיר שפיה, בן שמן ומקווה ישראל. מודל הפרויקט הינו בהיקף 52 שעות לימוד מקצועי, כאשר בסיומו יוענק לכל תלמיד שיסיים בהצלחה "תעודת רפתן" מטעם משרד הקליטה, מנהל החינוך ההתיישבותי במשרד החינוך, משרד החקלאות, התאחדות מגדלי בקר לחלב ומועצת החלב. המטרה הינה ליצור הכרות קרובה יותר לבני הנוער, לענף הרפת והחלב ולהישגים בתחום המדע והטכנולוגיה המתקיימים כיום בניהול הרפת המתקדמת, הישגים וההצלחות של ישראל בתחום זה  בכל העולם.
במסגרת הפרויקט יגיעו מומחים ממחלקת ההדרכה של התאחדות מגדלי הבקר לחלב להרצאות תיאורטיות ופעילות מעשית בבתי הספר ויסייעו בהכשרת הנוער לעבודה עתידית ברפת. כמו כן ישולבו בשעות הלימוד שיעורים שיועברו על ידי רופאים, חוקרים ומומחים מן השורה הראשונה בתחום הווטרינריה, החליבה וההזרעה. התלמידים גם יצאו לסיורים מעשיים, בהם יוכלו לחוות את עולם הרפת בכללותו, יכירו את מגוון הטכנולוגיות המתקדמות הנמצאות בשימוש ברפת הישראלית ויחשפו למהפכת הרפתות הירוקות, העושות שימוש בזבל האורגני ברפת לדישון שדות, ייצור קומפוסט וייצור אנרגיה.
נסטיה קירזנר (½16), תלמידת כתה י' בכפר הנוער מאיר שפיה העובדת ברפת ותיקח חלק בפרויקט דור ההמשך מספרת, כי הפרויקט החדש מעניין מאוד ומעניק לנערים והנערות המשתתפים בו מוטיבציה להתקדם ולהצליח. "אני מאוד אוהבת  את העבודה ברפת, מנהל הרפת נותן לנו אחריות רבה בתפעול הרפת וטיפול בפרות, זה בונה לנו בטחון עצמי ומלמד אותנו לעבוד בחריצות, לשתף פעולה אחד עם השני ולהתייחס בכבוד לאחרים ולפרות. כיום אני בשנה שניה ברפת וכבר מנהלת חליבות בעצמי, בודקת את הפרות, החלב והמכשירים. הפרויקט החדש יאפשר לי ולתלמידים נוספים הזדמנות להתמקצע ולעסוק בעתיד בתחום שאותו אנחנו אוהבים. אני בהחלט רואה עצמי בעתיד במקצוע בענף הרפת. מעבר לנושאים המקצועיים ברפת, אנו לומדים כאן שיעור חשוב לחיים" אומרת קירזנר.

אביתר דותן, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב, שהתרגש מאוד באירוע אמר, כי הפרויקט החשוב, יחבר בין הידע המתקדם הנמצא בהתאחדות מגדלי הבקר לחלב לבין הדור הצעיר, ובעזרת ההדרכה והחשיפה לענף הרפת, יעודד השתלבות עתידית ברפת הישראלית. "בסיוע מועצת החלב ובשיתוף עם משרדי החקלאות, החינוך והקליטה ולאחר דיונים וסיכומים עם גורמים במנהל לחינוך התיישבותי ובבתי הספר החקלאיים, החלטנו להשיק את הפיילוט "דור ההמשך בענף הרפת", מתוך הנחת העבודה, כי ישנו דור הולך ופוחת של צעירים המעוניינים להשתלב בתחום החקלאות ככלל והרפת בפרט, וכי קיים צורך בהכשרת דור המשך לעבודה ברפת. מדובר בפרויקט חשוב מאין כמוהו שנועד להבטיח את עתיד ענף החלב בישראל ובטחון אספקת החלב לתושבי המדינה בעתיד" אומר דותן.

עוד מוסיף דותן, כי דרוש שינוי תפיסתי ומערכתי על מנת לשנות את המצב הקיים, בו קיימת בעיה לקיומו של דור המשך למקצועות החקלאות, החיוניים להמשך ייצור מזון בישראל, ושמירה על שטחי הלאום באזורי הפריפריה "חלק חשוב בפרויקט החדש, הינו יצירת מודעות לעולם הרפת גם באמצעות הסברה למנהלי בתי הספר החקלאיים. בבתי הספר קיים הבסיס הטוב ביותר לטיפוח ההון האנושי מאחר וכבר נמצאים שם תלמידים מקבוצות שונות של תלמידים כולל נעל"ה, עולים חדשים ועוד, אשר החלו התמחות בתחום הרפת. השקעה חינוכית בבתי הספר החקלאיים באמצעות שעות הדרכה של מיטב המדריכים של התאחדות מגדלי הבקר חיונית ליצירת דור המשך ברפת הישראלית. במסגרת שעות ההדרכה שבפיילוט החדש תינתן גם הסברה על חשיבות המשך פעילות הענף כמפעל חקלאי לייצור מזון וכן על אפשרויות הקידום בענף, שכיום הוא ענף מתקדם והיי-טקי אשר מהווה דוגמא לתעשיית החלב בכל רחבי העולם" ציין דותן.
על פי נתוני התאחדות מגדלי בקר לחלב ומועצת החלב מונה עדר החלב הישראלי כ- 130,000 פרות אשר תייצרנה עד סוף שנת 2014 כ- 1,425 מיליון ליטר חלב (כמות חלב הגבוהה בכ- 50 מיליון ליטר משנת 2013). מתוך מכסת חלב זו כ-1% מיוצר ב-13 בתי ספר חקלאיים בארץ. השנה גם קבלו בתי הספר החקלאיים עוד מיליון ליטר מכסת חלב. הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב, חלבון ושומן חלב וייצור החלב בישראל עומד על 11,416 ליטר בממוצע לפרה, חלב זה מכיל 3.36% חלבון ו- 3.82% שומן בממוצע. הפרה הישראלית עברה אף את הפרה ההולנדית והאמריקאית (ייצור החלב בארה"ב עומד על כ- 10,080 ליטר לפרה בשנה ובאירופה המערבית על 8,000 ליטר לפרה לשנה).

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים