הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
גנרלים בלי חיילים
אם נמשיל מסעדה למציאות צבאית, נראה את השף כגנרל ואת הטבחים כטוראים וסמלים. מתברר שיש היום הרבה יותר מידי "גנרלים", ופחות מידי חיילים זוטרים. הקפאת תקציבי המדינה לעזרה לבתי ספר מקצועיים שמכשירים טבחים – רק מחמירה את הבעיה.

איתי פרקש, שף
------------------
 

אם נמשיל מסעדה למציאות צבאית, נראה את השף כגנרל ואת הטבחים כטוראים וסמלים. היום יש לנו יותר מידי "גנרלים" ופחות מידי "טוראים". מעט מדי טבחים שאשכרה חולמים לקצוץ סלט ולטרוח מעל סירים לוהטים, ובסופו של יום – להתפרנס בכבוד. הצרכנים הישראלים אוכלים יותר בחוץ, מקומות בילוי והסעדה נפתחים מידי יום והנתונים הללו אינם מתורגמים לכוח אדם שעובד אלא לצורך שלא ניתן עליו מענה וזה צריך להדאיג את כולם.
ירידה בהכשרת טבחים
בחודש שעבר נערך מפגש של פורום המסעדנים שבו השתתפו מסעדנים , מלונאים, קניינים ואנשים מרכזיים בעולם הקולינריה. במרכז הכנס עמדה מצוקת המחסור בטבחים ובנוסף לכרוניקה שהופכת להיות בתחום הטבחות והקונדיטוריה בשל הירידה הדרסטית בתקציבי מדינה להכשרות מקצועיות בכלל ולימודי טבחות בפרט. הקפאת התקציבים לבתי ספר מקצועיים שעד היום ידעו לייצר טבחים עם רמת הכשרה בסיסית ושכר לימודם שולם ע"י משרד הכלכלה (התמ"ת). לפי נתונים שהתפרסמו בדו"חות חינוך מקצועי והכשרות בתחום המזון  בשנת 2002 הוכשרו כ-1822 טבחים ובשנת 2011 הוכשרו כ-630 טבחים בלבד.
בבעיה דומה נמצאים גם מנהלי מלונות, שירותי קייטרינג, ומוסדות העוסקים בהסעדה, כמו בתי חולים, בתי אבות, מוסדות חינוך, צה"ל ואולמות אירועים. גם הם מספרים על צעירים עם הכשרה של בית ספר לבישול ואחרי חודשיים-שלושה נוטשים כי לא היה להם אורך נשימה והתאכזבו מכך שלא התקדמו להיות סו שף והחלום להפוך באינסטנט לשף נגוז.
קורסים מעשיים
קיצ'ן סטודיו, בעלת ניסיון של יותר מ-10 שנים בהעברת קורסי בישול לבני נוער המוגדרים "בסיכון". אנחנו דואגים להעניק רמה מקצועית ראויה לעבודה מהיום הראשון, וכבר בזמן ההכשרה אנחנו משלבים כל  מיומנות שנרכשת (לדוגמא: ניקוי דג, קיצוץ ירקות, הכנת פסטה) בעבודה פרקטית במסעדה אמיתית, כי אנחנו מאמינים שכדי להיות טבח טוב ויעיל יש ללמוד גם מיומנויות כמו עבודת צוות, עמידה בזמנים ועוד.היום, להיות טבח מתחיל עם הכשרה בסיסית מקבל 27 ₪ שעה ולכך יש להוסיף שעות נוספות, פנסיה, חופשות וימי מחלה. טבח בעל ניסיון ישתכר 35-37 ₪ לשעה ובחישוב של שעות העבודה יוכל לפרנס את ביתו עם סכום שבין 6,500-8,000 ₪ נטו.
נערים המוגדרים "בסיכון" שההזדמנויות שלהם לעסוק במקצועות נדרשים בקהילה הולכת ופוחתת והם מקבלים הזדמנות, מעין צומת שיכולה לקחת אותם לכיוון של העולם המוכר להם או לכיוון חדש מלא באפשרויות לבנות את עצמם, להתקדם וללמוד להפוך מטוראים לסגנים ואחראים במטבח.
הכשרה הבסיסית ניתנת לצעירים בני 17-18 בתיאום ציפיות מול שף המסעדה/הסעדה מוסדית לפי הצרכים שהוגדרו מראש כך יוכלו ללמד בקורס את התפריטים המוגשים בעסק. משם מתחיל מסלול של איתור טבחים לפי מיקום גיאוגרפי, ראיון התאמה לעבודה במטבח  והחשוב מכל הכשרה וליווי תעסוקתי למשך 9 חודשים.
יתרונות השיטה
איתור טבחים והשלמת מצבת כוח האדם נמצא על סדר היום של שפים רבים שלא פעם ממלאים מקום של מנהלי מחלקות, סו שפים שנעדרים מסיבה זו או אחרת. ככלל בשוק העבודה הפרטי יש קושי לשמר את הפוטנציאל של הכוח המקצועי.
במסגרת ההדרכה בקורסים של קיצ'ן סטודיו יוכלו לשלב שפים של המסעדה שיזמה את הקורס והתמקדות בתפריטים ומאכלים מקובלים במקום שהזמין את ההכשרה. החזר ההשקעה למעסיק שמשלם 999 ₪ הוא 1,000 ₪ רווח חודשי נתון למעסיק בכל חודש וחודשו ובמשך 9 חודשי ליווי תעסוקתי לטבח.
המוצר של קיצ'ן סטודיו הוא מהפכני ונותן פיתרון ליציבות והתפקוד היומיומי של עסקי המזון. קורס מקצועי  המכשיר טבחים בקורס מקצועי בן חודשיים וחצי, עוד במהלך הקורס יכיר המעסיק את המועמדים שיגיעו לעבוד במטבח כחלק מהפרקטיקה וההסתגלות לתנאיי המטבח החם ללא עלות נוספת. מאחר והמסגרות הן בד"כ נוקשות ודינמיות יש לשמור על רמת מוטיבציה גבוהה והסתגלות לעבודה בקרב נערים המוגדרים ב"סיכון" שבאים מרקע לא קל ולא יכולים לשלם עבור לימודים שכר לימודים מלא, אבל רוצים לעבוד ולבנות לעצמם מציאות חדשה טובה יותר ובמשך הזמן יוכשרו לקורסים מתקדמים יותר.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים