הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
קולינריה חכמה
אם אתם בעלי עסק קולינרי, או חושבים לפתוח כזה- כדאי שתכירו את היועץ הקולינרי, שף קובי מזרחי, שילווה אתכם כל הדרך אל ההצלחה

יערית טרבלסי
 
 
עולם הקולינריה בישראל גועש ובשנים האחרונות מוקמים חדשות לבקרים, עסקי מזון ומסעדנות העולים בכמותם על צרכי השוק. כדי להצליח, לא מספיק לפתוח מסעדה מעוצבת ולעשות לה יחסי ציבור טובים. הצלחה של מסעדה, קייטרינג, גן אירועים ודומיהם תלויה קודם כל בתכנון נכון של קונספט קולינרי - תכנון התפריט, המטבח, והציוד הנדרש

"מי שמתכן להקים עסק מסעדנות, צריך להיות חכם .בעל ידע ומחקר ,ולהבין מה השוק צריך". אומר קובי מזרחי- שף מאסטר, יועץ קולינרי, הבעלים של 'המכון הישראלי לקולינאריה יישומית – ICI' ונשיא איגוד השפים הבינלאומי V-C-F-C.
"עסקי מזון רבים נסגרים בעיקר בשל תכנון לקוי והוצאות מיותרות ולכן חשוב שיהיה מי שיכוון וינחה את בעלי העסקים כבר מהשלב הראשוני".

קובי מזרחי הוא שף מאסטר בהכשרתו (שף סוג 5), שופט בתחרויות מקצועיות בינלאומיות מטעם איגוד השפים הבינלאומי ואף נבחר על ידי ה-BBC כאחד מ־7 השפים המשפיעים על הקולינריה העולמית ב־2013.
במשך שנים התמחה  השף קובי מזרחי ,במטבחים שונים ברמה הגבוהה ביותר ברחבי העולם; הקים וליווה מאות עסקים פעילים בתחום המזון ברחבי הארץ, שרובם הגדול פעיל עד היום; שימש כשף ראשי של אירועי בית הנשיא; שימש כשף ראשי של חברות קייטרינג מובילות; ניהל את ההקמות הקולינריות המורכבות בישראל כדוגמת שבוע האופרה במצדה, שסעדה כ־8000 אנשים מידי ערב; ניהל וליווה את כל המערך הקולינרי בביקורם בישראל של בוב דילן ולאונרד כהן. באירועי ראווה של 5000 משתתפים .
כיום משמש קובי מזרחי כשף פרזנטור של מדינת ישראל ברחבי העולם; מלווה בעלי מסעדות וחברות קייטרינג; מפתח מוצרי מזון כגון סלטים, ממרחים, מטבלים, מוצרי בשר מוכנים לחברות בשר מובילות ועוד; שף ראשי של גני אירועים בארץ; יועץ קולינרי של מסעדות וגני אירועים בכל הארץ; שף פרזנטור של חברת 'קירוסקאי"; שף פרזנטור של חברת 'תומר יבואני מזון'; מקים מסעדות באירופה- יוון, גיאורגיה, איטליה ואלבניה; ועוד.

תרומה לחברה
לפני כ־7 שנים ייסד מזרחי את 'איגוד השפים הבינלאומי VCFC', המונה כ־100 חברים וכולל בתוכו גם את 'איחוד השפים בישראל', מתוך מטרה לעזור לילדים במצוקה בארץ ובעולם. באיגוד חברים שפים מתנדבים שמגיעים אחת לשבוע לבתי מחסה, בתי יתומים ומקומות בהם נמצאים ילדים. שם הם מעבירים לילדים סדנאות ועורכים אירועים חגיגיים, כשאחד האירועים הגדולים היה האירוע התנדבותי ל 1500 ילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם, מטעם עמותת 'זיכרון מנחם'.

ליווי וייעוץ קולינרי
במקביל הקים את 'המכון הישראלי לקולינאריה יישומית – ICI', המעניק שירותי הקמה וליווי למטבחים החל משלב תכנון התפריט, תכנון המטבח, הציוד הנדרש, הטכנולוגיות והקונספט הקולינרי ועד לביצוע הדרכות מדוקדקות לצוותי המטבח על הציוד והמנות.
לדבריו, "ב'מכון הישראלי לקולינאריה יישומית – ICI' פועל מנגנון משומן עם צוות אנשים מקצועי, שיודע לתכנן את התפריט, עלות המנה ועלות כח האדם ההכרחי עוד לפני שהוקמה המסעדה ורק אחר כך, לתכנן את המטבח כך שיהיה חסכוני, פרקטי וחכם.
המוטו שלנו הוא לתכנן מערכות מטבח עובדות ומבשלות ברמה הגבוהה ביותר, תוך התאמה מדוייקת של המטבח והציוד לתפריט וחסכון כספי רב למשקיעים".
בנוסף קיימת בחברה מערכת משולבת, המעניקה שירותי סיוע לעסקי קולינריה שנקלעו לקשיים. בעזרת הצוות מקבל העסק כלים להתמודדות עם המצב אליו נקלע, הכוונה וייעוץ לצמצום ההוצאות וליווי ביציאה לדרך חדשה. "לקחנו על עצמנו את העזרה לעסקי קולינריה שנקלעו לקשיים, מתוך כוונה טהורה לעזור ומתוך ידיעה שיכולותיהם הכלכליות נמוכות אפילו בשביל לשלם לנו", אומר השף מזרחי.
בין הצלחותיו הרבות ניתן למנות את מסעדת ''Bariba/Beng's בקריית עתידים בתל אביב, אליה נקרא רגע לפני הפתיחה ובזכות שינוי כל המבנה והתפריט שעשה ברגע האחרון, משרתת היום המסעדה כ־1000 איש במהלך שעות הצהריים ומציעה להם ארוחה ברמה גבוהה ובמחיר מוזל; רשת 'קצפת' ירושלים; רשת 'קפה דניה' ירושלים; מסעדת הקונפסט 'Love, bar & music' באשקלון, המציעה אוכל עממי ברמה גבוה ובמחירים נוחים ונותנת במה לזמרים צעירים לאורך כל שעות היום; מסעדת 'ארטישוק' שבמושב גיאה בעוטף עזה, אותה הוא מלווה ללא תשלום; אולם האירועים 'אודאון' שחווה משבר בשל התנהלות הקייטרינג הקודם והיום ממותג בין אולמות האירועים הטובים בישראל; רשת "סופר פיצה" של רשת שופרסל,  שם היה ועודנו היועץ הקולינארי והאחראי על פיתוח הקונספט, פיתוח התפריט, פיתוח הבצק הייחודי, הרטבים והסלטים ועוד.

טלטלת 2014
שנת 2014 לא היתה שנה קלה לתחום הקולינריה בישראל.
מצד אחד נשמר הסטטוס של 2013 מבחינת חידושים ושינויים קולינריים . לעומת זאת חלה התפתחות אדירה בענף ייצור הפסטות ובענף הפיתוחים החלקאיים, הנחשבים לחדשניים והמתקדמים בעולם. העולם רוחש כבוד גדול לקולינריה הישראלית ולדברי השף קובי מזרחי , השפים הישראלים מוכשרים מאוד ביחס לעולם, בעלי יכולות אישיות גבוהות ותעוזה.
מצד שני, המצב הכלכלי הלא יציב ומבצע צוק איתן השפיע מאוד על התחום כולו.
"בעקבות מבצע צוק איתן נקלעו עסקים רבים לקשיים, ייעצנו להם ללא תשלום והיום אני גאה לראות שהם נעמדו על הרגליים ומצליחים אפילו יותר מבעבר", מספר השף מזרחי. "אך המצב הכלכלי גרם גם לכך שעסקים שליווינו בידיעה שנקבל את התשלום לאחר הפתיחה, נמכרו או נסגרו מבעוד מועד וגרמו גם לנו להפסד כלכלי".
המצב הזה לא מרתיע את השף קובי מזרחי וצוות 'המכון הישראלי לקולינריה יישומית ' שממשיכים לעבוד ולתת אמון לעסקים שונים מתוך הבנת הצורך של בעל העסק והרצון להגיש עזרה.

אני מאמין
כבעל מקצוע בעל ותק עצום, מקפיד השף קובי מזרחי על היושר האישי שלו כלפי בעל העסק. "אני בוחר עם מי לעבוד. יש לי מספיק נסיון כדי זהות האם לאדם שעומד מולי יש את היכולות להצליח בעסקי הקולינריה ואני מקפיד לומר את האמת, גם למי שלא מתאימים בעיניי",      הוא אומר.
הקו האדום מבחינתו הם עסקים ללא רשיון, עסקים שלא מתוכננים להיות בעלי רשיון ועסקים שלא עומדים ביעדי החוק הישראלי. "השנה סירבתי לעבוד לפחות עם 4 גני אירועים שאין להם רשיון. עבודה על פי החוק בישראל נועדה להגן תברואתית על הלקוח ולא משום סיבה אחרת, ולכן אני מקפיד על זה מאוד ולא מוותר בעניין זה".

מה הלאה?
מזרחי צופה כי ההשפעות הגיאו־פוליטיות והכלכליות בעולם ישפיעו גם על מה שקורה בישראל. הוא מעריך שכמות המסעדות הקטנות תפחת והטרנד יהיה של מסעדות גדולות המגישות ארוחות במחיר סביר ובאיכות טובה בעלות מחזור עסקים גדול לקהלים ממוקדים . מגמה נוספת שהוא מזהה היא הקמה של עסקים בתחום האוכל הארוז, הגולמי והמוכן להכנת ארוחות בבית, במחירים מוזלים והוא עצמו מלווה  הקמת רשת כזו בימים אלו.  הרשת תציע לגו של חמרי גלם איכותי + מתכון להכנה עצמית במחיר שווה לכל נפש ולכל משפחה. תוך כוונה לצמצם את הוצאות המזות העודף בבית .
"המגמה הבולטת ביותר שתשפיע גם על הצרכנים וגם על חברות הקייטרינג, היא אכילה איכותית בזול", הוא אומר. "הצרכנים ילמדו איך להכין ארוחות טובות למשפחה במינימום הוצאות , וחברות הקייטרינג ילמדו לייצר ארוחה טובה בריאה וזולה "

לשנת 2015 מאחל השף מזרחי לעצמו שתהיה פחות עבודה לאיגוד השפים הוולונטרי V-C-F-C ; שהעבודה תהיה פוריה , ויותר בעלי עסקים שהוא מלווה יצליחו; שיהיו לחברה המקצועית והמובילה בזכות ולא בחסד; שיצליחו לעזור לעסקים רבים לצאת מהמצב הקשה אליו נקלעו  , והוא בעיקר מקווה שאת ההכרה שקיבל בעולם , יקבל גם בארץ. "יש לי יכולת ורזומה מוכחים, רעיונות יצירתיים ,אוכל חדשני, יכולת פיתוח מוצרים  , ואת העובדה שאני מוביל בישראל את טרנד הבישול האיכותי בזול".

אם תשאלו אותו איפה הוא יהיה בעוד 10 שנים, הוא יגיד לכם שאז הוא יעסוק רק בפילנטרופיה, יעזור לשפים צעירים בישראל, יסייע לפתח את הקולינריה בישראל וימשיך לייצג את ישראל בכבוד כשף פרזנטור בעולם.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים