הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
סכנה ממשית לענף המסעדנות
"ענף המסעדנות נמצא בסכנה ממשית ויקרוס אם לא ייעשו שינויים מיידיים", כך הכריז שי ברמן- מנכ"ל איגוד המסעדות, בפתיחת כנס החירום שנערך בחודש שעבר.

יערית טרבלסי
צילומים: יפית כליפה
 

רגע לפני הבחירות כינס איגוד המסעדות, הברים ובתי הקפה כנס חירום בנוכחות נציגים בולטים מהמגזר הפוליטי ומיטב המסעדנים, שמטרתו להציג את מצבו העגום של הענף ואת הדיסוננס בין התדמית ה"נוצצת" לבין מלחמת ההישרדות היומיומית, במיוחד לאחר מבצע צוק איתן.
בין הנוכחים היו גם רון חולדאי- ראש עיריית תל אביב, פרופסור מנואל טרכטנברג ממפלגת 'המחנה הציוני', חבר הכנסת מיקי לוי ממפלגת 'יש עתיד', אמיר הלוי -מנכ"ל משרד התיירות, השף חיים כהן, השף אסף גרניט, רותי ברודו, עפרה גנור, שחר סגל, רן שמואלי ועוד.
קצת עובדות
ענף המסעדנות בישראל מגלגל כ-22 מיליארד שקל בשנה, מונה כ-9,000 עסקים קטנים, מעסיק כ-150,000 איש ומהווה למעלה מ- 10% מסך העסקים הקטנים במשק. אך רק כ-20% מכלל עסקי המסעדנות בישראל שורדים בתום 5 השנים הראשונות לפתיחתם!
הכתב הכלכלי מתן חודורוב שערך את סקירת מצב הענף, ציין גם את האתגרים העיקריים עימם מתמודד הענף: צורך בתזרים מזומנים גדול, תלות במצב הביטחוני, בעיות בקבלת אשראי מהבנקים, חוקי עבודה נוקשים, בירוקרטיה מסורבלת, מדיניות אכיפה לא פרופורציונאלית, חוק המסתננים, חוק ההסדרים, חוק סגירת העסקים בשבתות ועוד.

נזקי מבצע 'צוק איתן'

מבצע צוק איתן שהתקיים בקיץ האחרון השפיע רבות על כל המשק הישראלי, ובייחוד על עסקי המסעדנות. "במהלך מבצע צוק איתן הדיר הקהל את רגליו מהמסעדות, בתי הקפה והברים", אמר חודורוב. "עם הפסקת האש הראשונה גדשו הצרכנים את המקומות האלו והוכיחו שישיבה במסעדה היא צורך תרבותי. עם זאת, ענף המסעדנות הוא הראשון שנפגע קשה בעקבות אירועים ביטחוניים וישיבה במסעדה היא הראשונה שמצומצמת כשבאופק עתיד כלכלי לא בטוח וסכנה קרבה לימי מיתון".
"מעבר ל'תרבות המסעדות', ישנה חשיבות רבה לענף גם בתחום התיירותי", אמר מר אמיר הלוי- מנכ"ל משרד התיירות. "בכל העולם מושך אליו עולם הקולינריה תיירים רבים מידי שנה ועל המסעדנים לדרוש מהמדינה חבילות סיוע והטבות, בדומה לאלו שמקבלים המלונאים".
בדבריו סקר את הפעולות בהן יש לנקוט על מנת לקבל הטבות, פיצויים והקלות לאחר מלחמות או מבצעים צבאיים וביקש מהאיגוד ומהנוכחים להתחיל להיערך ולהכין את הקרקע לקראת העתיד לבוא: "למשרד התיירות חשוב שתעמדו על הרגליים גם לאחר תקופות כאלו ותצליחו לשרוד ולפרוח", סיכם.
חוקים ובירוקרטיה
כאמור, חלק מהאתגרים הרבים עימם מתמודד הענף קשורים בקשר ישיר להתנהלות הבירוקרטית, לחוקים הנוקשים ולקנסות הכבדים המוטלים על מי שמפר אותם, כאשר שני הנושאים הטעונים ביותר שעלו הם האיסור על העסקת עובדים זרים וחוק השבת.
לשאלת ההיגיון והתועלת של חוק העובדים הזרים, ענה חבר הכנסת מיקי לוי ממפלגת 'יש עתיד' כי לדעתו החוק הזה מוטעה וציין כי התנגד אליו לאורך כל הדרך. "מעבר לעובדה כי ישראלים לא מעוניינים לבצע את עבודות הניקיון ושטיפת הכלים, יש בחוק הזה גם חוסר הגיון בטחוני- אם הם לא יעבדו הם יפשעו על מנת לשרוד וכל עוד הם כאן עלינו לתת להם אפשרות לעבוד ולמנוע את הפשיעה", אמר.
גם פרופסור מנואל טרכטנברג ממפלגת 'המחנה הציוני' התייחס בדבריו לסוגיה הזו: "את בעיית הפליטים צריכה המדינה לעצור בגבולות ולא לגלגל את האחריות על בעלי העסקים".
הנושא הטעון השני שהועלה על סדר היום היה חוק השבת והקנסות המוטלים על עסקים הפתוחים בשבת. "כיצד ייתכן שהמדינה מונעת מעסקי המסעדנות לעבוד בשבת ובחג, כאשר ידוע כי מועדים אלו מהווים את עיקר ההכנסה שלהם?", שאל מתן חודורוב.
לשאלתו ענה פרופ' טרכטנברג שאכן מדובר בעניין מורכב ורגיש פוליטית ואמר כי "הגיעה השעה לכך שנתרגל כולנו לעובדה שמדינת ישראל מורכבת מהרבה מאוד מגזרים ואף אחד מהם לא הולך להעלם מהמפה. החוכמה היא למצוא את הדרכים לחיות יחד ולכבד זה את צרכיו של זה".
גם על הנושא הכלכלי ניסו לענות חבר הכנסת מיקי לוי ופרופסור מנואל טרכטנברג, תוך שהם מציינים מהלכים שנעשו ומצהירים על מהלכים שברצונם לעשות בכנסת החדשה. "אנחנו אמנם לא נמצאים כעת במצב של מיתון", סיכם  פרופ' טרכטנברג, "אך אם לא יהיו כאן שינויים מהותיים בכל התחומים, כולל בתחום המדיני-ביטחוני- נמצא את עצמנו במיתון תוך זמן קצר מאוד".
הפאנלים
במהלך הכנס התקיימו שני פאנלים בהנחייתה של העיתונאית גלי וולצוקי, שניסו להעניק טיפים להצלחה בתחום בארץ ומחוצה לה.
הפאנל הראשון נערך בהשתתפות רותי ברודו ואורן שנבל מקבוצת R2M שבבעלותה מספר מסעדות משגשגות ביותר בתל אביב כמו הבראסרי, דליקטסן, הוטל מונטיפיורי, הקופי בר ועוד. במהלך הפאנל סיפרו רותי ואורן על התפתחות הקבוצה, על הדרך בה הם מקבלים החלטות, על הקשיים ועל הלבטים האינסופיים: "היה לנו מזל גדול שהתחלנו לפני שנים", אמרה רותי ברודו מבעלי הקבוצה. "אם היינו צריכים להתמודד היום עם כל הקשיים והבירוקרטיה, לא היינו מגיעים לאן שהגענו".
הפאנל המסכם של הכנס עסק במגמת פתיחת מסעדות ישראליות בחו"ל ובו התארחו שחר סגל, אסף גרניט, חיים כהן, יענקל'ה שיין ורן שמואלי- כולם שפים ומסעדנים מהמובילים בישראל שהצליחו לפרוץ את גבולות המדינה ולנסוק גם בחו"ל.
בפאנל הועלו ההבדלים בין ניהול עסק מסעדנות בישראל לעומת מדינות אירופה וארצות הברית, תוך התייחסות להטבות המס שמקבלים מסעדנים בחו"ל, ליתרון שיש למסעדנים ישראלים על פני מסעדנים ברחבי העולם, להיערכות המיוחדת שדורשת פתיחת מסעדה בחו"ל ולדברים שחשוב לדעת. "אנו חיים במציאות אכזרית שיוצרת קולינריה מופלאה שהעולם מחפש לחקות", אמר שחר סגל, "הקושי שלנו הוא גם היתרון שלנו על פני המסעדנים בעולם".
אך למרות התנאים הטובים, הנתונים המרשימים וההבטחה הגדולה בחוץ, הבטיחו יושבי הפאנל כי ישראל היא הבית: "באופן חד משמעי לא מדובר בהגירה ובבריחת מוחות", הרגיע השף חיים כהן, "אלא בייצוא שבסופו של דבר מביא תועלת לישראל".

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים