מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף סאמר  ג'אברה, השף הראשי של כפר המכבייה
שירות מזון+ 
 
 
סאמר  ג'אברה, נשוי + 3, כפר המכבייה ברמת-גן, שף  ראשי.

איך הגעת לתחום?
התחלתי במחלקת תפעול אירועים לפני 25 שנה, לאחר מכן עברתי לעבוד במטבח כתלמיד, השתלבתי וסיימתי ללמוד טבחות  וחזרתי לכפר  המכבייה בתור טבח מתחיל. עם  השנים קודמתי  לסו-שף, שף תפעול ולבסוף שף ראשי.

מה ההתמחות שלך? מה אפשר להגדיר כמנת הדגל שלך?
תחום  ההתמחות שלי הינה כנסים ואירועים. כמובן גם ארוחות של אורחי המלון. בכל אירוע  ניתן לחדש  ולגוון  בטעמים  ומנות  שונות.   

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
ללא כל ספק שזה אפשרי. היום ישראל נחשבת מהמדינות המובילות בעולם בתחום הקולינרי.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
המודעות למזון  בריא תמיד הייתה קיימת, יחד עם זאת, עם השנים גדלו קבוצות הטבעונים והצמחונים, לכן לדעתי המודעות אינה טרנד חולף, אלא תמיד היה קיים רק בטון נמוך יותר.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
ניתן לבשל אוכל בריא  גם ללא התוספות  שנחשבות לא בריאות. ניתן לשלב  קטניות עם  עשבי תיבול טריים, ניתן לשלב פחמימות בריאות, תוספות עם ירקות חיים.
עם ידע ומקצוענות אפשר לבשל גם בריא וגם טעים.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
להיפך. זה דווקא מעשיר את הידע. לומדים אחד מהשני מאכלים ותבשילים ממגוון עדות ומדינות. העדות  הרבות  מוסיפות רבדים  אחרים בטעמים אשר מעשירים את הידע ואת  המנות בהתאם, ריבוי העדות מוסיף אתגרים מקצועיים.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
לצערי ולשמחתי - רק אני.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
חיים כהן ויונתן רושפלד. אני מעריך את השניים והם מהווים עבורי מודל לחיקוי.

מבשל גם בבית?
כמעט ולא...

מהו סגנון הבישול שלך?
ניתן  לומר שהסגנון הינו סגנון  ביתי; אוכל המבוסס על מאכלי עמים, כאשר אורחים  המגיעים למלון לאירוע - מכל  עדה שהיא - תמיד ימצאו משהו שמזכיר קצת את הבית...

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אוכל ביתי שאשתי מבשלת.

ומה לא אוהב?
רגל קרושה.

מה הכי אוהב לבשל?
אוכל  אסייתי, אוכל מגוון בטעמים החריפות ושילובים בין  חמוץ למתוק.

מהו החיסרון במקצוע?
שאתה מגיע הביתה  ולמשפחה כולם מצפים ממך שתבשל. אבל אחרי יום שלם במטבח תמיד מעדיפים לנוח.

מה הכי כיף במקצוע?
התגובות  החמות של האורחים והלקוחות מהאוכל.

מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
תכניות הבישול הרבות הינן לחובבנים. עבודת השף הינה עבודה מורכבת  מאוד, לא כל  אחד יכול להיות שף.
כיף מאוד לראות שאנשים מגשימים את חלומם ובאים  ומציגים מנות אשר גם  אני הייתי שמח להגיש ולהציג.
עם איזו תכנית אתה מתחבר?
מאסטר שף, משחקי  השף.

ספר לי, מי אתה? השף והבנאדם...
קשה להעיד על  עצמך... יש  שיתארו אותי כבחור רגיש וביישן, קפדן ופרפקציוניסט.
מבחינת שף - מסור לעבודה 24/7. אוהב שינויים, יצירתיות, אוהב לעבוד עם  הצוות בתוך המטבח, אוהב לדבר ולהתערבב עם  הלקוחות.
 בזמני  הפנוי אוהב לבלות עם המשפחה  והילדים.

עצה למתחילים בתחום?
לא לוותר, להתמיד  ולהשקיע  הצלחה תבוא בסוף.

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
בינתיים אין  סיבה...

משפט על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי מחפש לקבל שירות ותמורה למחיר שהוא שילם לארוחה / לאירוע / מנה  במסעדה.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
עדיין בענף המזון.

מה החלום שלך?
לפתוח מסעדת שף פרטית.

משפט סיכום?
זכיתי לעבוד במה שאני הכי אוהב לעשות במקום שבו גדלתי והתפתחתי מקצועית בתור  שף.




מתכון של שף סאמר  ג'אברה


חזה עוף במרינדת טריאקי, ותחמיץ רימונים על מצע סלט קינואה ופיצוחים

מצרכים

חזה עוף שלם ונקי
מצרכים לרוטב טריאקי
1 כוס רוטב סויה
1 כוס סוכר
1.5 כוסות מים
שורש גינגיר
שורש לימון גראס
פלפל צילי חריף
0.5 כוס תחמיץ רימונים מרוכז
מצרכים לסלט קינואה
250 גרם מושרים
מלח, לימון סחוט, תערובת פיצוחים לפי בחירה שמן זית, צרור נענע קצוץ
מערבבים הכול ביחד ומתבלים.

אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר גדול שהמים רותחים מוסיפים כף מלח.
ומבשלים את החזה עוף כעשר דקות, מוציאים מהמים ומייד מעברים למי קרח לעצור את הבישול.
לרוטב
שמים את כל החומרים ומבאים לרתיחה מבשלים כ 20 דקות ומנמיכים את הלהבה לעוד 20 דקות בישול, עד שהרוטב מתרכז ומקבל את הסמיכות הרצויה.

מחממים מחבת יוצקים מעט שמן צורבים את החזה עוף מכל הצדדים יוצקים עליו את הרוטב המוכן, מבשלים ביחד 3 דקות.

מסדרים את המנה בצלחת על מצע סלט קינואה ופיצוחים, מקשטים מטפטפים מעט מהרוטב על החזה עוף ומגישים.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים