מתכון דג ים אפוי במגוון סוגי עגבניות וצ'ילי בשני צבעים
מאת אבנר לסקין, שף הבית של bulthaup Culinary Academy
דג ים אפוי במגוון סוגי עגבניות וצ'ילי בשני צבעים
המצרכים:
250 גרם עגבניות שרי תמר חצויות.
250 גרם עגבניות שרי רגילות חצויות .
300 גרם עגבניות אשכולות גדולות חתוכות לפלחים.
250 גרם עגבניות מנומרות חתוכות לפלחים.
1 צ'ילי אדום קצוץ דק.
1 צ'ילי ירוק קצוץ דק.
4 שיני שום פרוסות גס.
4 כפות שמן זית .
מלח ופלפל גרוס
2 שני דג לברק שלמים .
אופן הכנה:
מסדרים את העגבניות בתבנית אפייה יחד עם שאר המצרכים מלבד הדגים .
מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות למשך 10-12 דקות .
העגבניות צריכות להיות בעלות גוון חום מעט חרוך בקצוות.
מוציאים את התבנית ומניחים בתוכה על גבי העגבניות את הדגים .
מתבלים את הדגים במלח ופלפל גרוס ומחזירים את התבנית לתנור .
לאחר כעשר דקות מוצאים את התבנית ובעזרת כף יוצקים את הנוזלים שבתבנית מעל לדגים .
מחזירים לתנור וחוזרים על הפעולה לאחר חמש דקות .
סך הזמן שהדגים צריכים להיות בתנור הוא כ- 25 דקות .
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה