הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
טיפים חשובים לבצק שמרים
שירות מזון+ 
 
פעמים רבות אנשים שמנסים לאפות עוגה או מאפה מסוג אחר, מתלוננים שהם לא הצליחו להכין בצק משמרים ולכן התוצאה עלובה. דבר זה מוביל אותנו למסקנה שלמרות שרובינו יודעים מהו בצק ומהם שמרים, כדי להצליח ולעשות בצק, במיוחד שמרים, צריך לדעת איך.

שמרים – נעים להכיר
שמרים הם למעשה פטריה (חד תאית) שניזונה מעמילן ומסוכר. תוצר הלוואי של בעל חיים חד תאי זה הוא אלכוהול ופחמן דו חמצני. פטריה זו משמשת למטרות רבות, כמו למשל לייצור של כל מיני סוגי משקאות אלכוהוליים וכתוסף להתפחה. אותו בצק שמרים שמשמש את רובינו לאפייה הוא בצק שמרים רגיל באמצעותו אנו מכינים לחמים, פיצות, רוגלעך ועוד. בצק שמיועד לרידוד ונקרא בצק יסודי שמרים 20% הוא בצק שמכיל אחוי שומן גבוהים יותר ומשתמשים בו בעיקר בקונדיטוריה. בצק מסוג זה חייב להיות מותפח בהדרגה וזאת על ידי שלבים שנקראים 'קיפולים'.

בצק שמרים- על מה מדובר?
אם עברתם לאחרונה על ספר מתכונים שעיקרו עוגות ומאפים ונראה שלפחות שלושים אחוזים מהמתכונים מצריכים בצק שמרים, דבר שכולל מתכון לאותו מאפה טעים שאנשים רבים אוהבים, רוגלך עם קקאו שאת הריח השוקולדי שלו ניתן להריח ממרחקים, כנראה שהגיע הזמן ללמוד כיצד מכינים בצק שמרים. חשוב לקחת בחשבון שיש בצק 20 אחוזים שמשמש בעיקר קונדיטורים ובצק שמרים רגיל בו משתמשים להכנת לחמים, פיצה, רוגלעך ועוד. כיוון שיש להקפיד על התפחה מבוקרת של השמרים, חשוב ללמוד כיצד להכין את הבצק בצורה הטובה ביותר.

טיפים חשובים – בצק השמרים
אם החלטתם שאתם מעוניינים להכין מאפה זה או אחר מבצק שמרים כדאי לדעת את הדברים הבאים:
•    סוגים- חשוב לדעת שיש יותר מסוג אחד של בצק שמרים והבחירה בסוג המתאים לכם תעשה בהתאם לאותה מאפה אותו אתם מעוניינים להכין. שני הסוגים הם שמרים טריים ושמרים יבשים.
•    שוני- יש שוני משמעותי בין השמרים הטריים (החיים) לשמרים היבשים  שעברו תהליך מסוים והוסיפו להם כל מיני חומרים משמרים. ההבדל העיקרי ביניהם בא לידי ביטוי ביכולת ההתפחה.
•    "הנוסחה הסודית"- הנוסחה הסודית להצלחתו של אותו מאפה אותו אתם מעוניינים לאפות היא שילוב של שמרים טריים, לישה בטכניקת הקיפול שמובילה לבצק אחיד והתפתחה של הבצק עד שהוא מגיע לגובה כפול מהגודל המקורי שלו.

לסיכום, אם אתם מעוניינים ליהנות מאותו מאפה אותו אתם כל כך אוהבים, כל שתצטרכו הוא מתכון מנצח, לישה נכונה של בצק השמרים, שימוש במרכיבים איכותיים, כמו למשל קמח, סוכר, ביצה, סוכר וניל, שמן וקקאו וכמובן זמן אפייה של 20 דקות ב- 200 מעלות. חשוב לדעת שהכנת בצק השמרים לרוגעלך קלה למדי ואחד מהדברים החשובים הוא ללוש את הבצק עד שמקבלים עיסת בצק גמישה ורכה להכנת רוגעלך שוקולד או קינמון.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים