הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מהפכת הסימון התזונתי של משרד הבריאות
22/10/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

בימים אלה הגישה ועדת "האסדרה לקידום תזונה בריאה" את המלצותיה לשר הבריאות, יעקב ליצמן. יישום ההמלצות עתיד לבשר על מהפכה של ממש בסימון התזונתי, דבר שיוביל לשינוי גישה בקרב הצרכנים.
המהפכה בהרגלי צריכת המזון בשולחן הישראלי תגרור גם שינוי גדול בתעשית המזון.

ההמלצה הראשונה היא החלת פיקוח על תהליכי הייצור של חברות המזון, שבמסגרתו יידרשו כל תעשייניות המזון בישראל להפחית את השימוש במרכיבים מזיקים כמו מלח, סוכר ושומן טראנס.
מכיוון שכך, היצרנים יאלצו להפחית את כמות תוספי המזון שנחשבים כמזיקים לבריאות. יישום התכנית יחל על פי המתווה הנוכחי בינואר 2018, עם אפשרות להארכה של עד חצי שנה.
המטרה היא לאפשר ליצרנים לפתח מוצרים ידידותיים יותר , עם אפשרות לשפר מוצרים קיימים, תוך הפחתת הפגיעה בטעם מוצרי המזון.
ההמלצה השנייה היא שכל מוצרי המזון המתועשים יקוטלגו לפי שני מסלולים – אדום וירוק.
מוצרים המזיקים לבריאות, כגון מוצרי מזון עתירי סוכר, מלח ונתרן - יסומנו באדום. מנגד, מוצרי מזון שערכיהם התזונתיים ידידותיים לאדם ועומדים ברף שקבע משרד הבריאות, יסומנו בירוק.
התוצאה הסופית שמוצרים אלו יוגדרו כמוצרים בריאים.  המידע של  טבלת הערכים התזונתיים יובלט על גבי האריזה כדי למשוך תשומת לב.
מוצרים שמקוטלגים כ- "מזון בריא" יעברו בדיקה קפדנית, ואנשי מקצוע יקבעו אם הם באמת עומדים בקריטריונים המחמירים החדשים של משרד הבריאות. רק לאחר מכן ניתן יהיה לרשום אותם ככאלה

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים