הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
יקב הרי גליל: השלג נתן את מנות הקור הטובות לגפני היין
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 
 

ביקב הרי גליל מברכים  על מזג האוויר הקר ופתיתי השלג הלבנים שירדו לאחרונה על הכרמים וציינו, כי מנות הקור יסייעו לענבי היין להיות ארומתיים וטעימים יותר.
גם הכורמים וגם הייננים מקווים כי ימשיך לרדת שלג על הרי הגליל, שייתן את מנות הקור הטובות לגפני היין בכרמים בגובה של 600-700 מטר מעל פני הים.
השלג, הטמפרטורות הנמוכות ומנות קור ברמה גבוהה, מאפשרים לענבים לפתח את הטעמים והריכוז הנפלאים, תוך שמירה על החמיצות וגם בציר מאוחר יחסית, ויתרמו לענבים יותר מובחרים בבציר האביבי הצפוי. למיקום הכרם השפעה טובה על איכות היין המופק מן הענבים הצומחים בו: הטמפרטורה, הרוח, הלחות והמינרלים בקרקע, משפיעים כולם על אופי היין. הפרמטרים החשובים לגידול ענבים מצוינים, לילות קרים בקיץ, וקור עז בחורף. בעיקר עקב ההתחממות הגלובלית צפוי כי כרמים רבים הממוקמים באזורים נמוכים יהפכו להיות חמים מדי לייצור יין איכותי, ולכן הכרמים והיקבים הממוקמים בגובה אידיאליים בשל מזג האוויר הקר בהם לאורך השנה.
מיכה ועדיה, יינן ראשי של יקב הרי גליל, ביראון אומר, כי אדמה עשירה ופורייה ושילוב של תנאי אקלים ייחודיים לגידול גפן, מאפשרים טיפוח ענבי יין איכותיים, כאשר השוני בין העונות יכול להוות חותם ייחודי לאופיו של הבציר באותה שנה. עוד אומר ועדיה, כי הכרמים מצויים כעת ב"תרדמת החורף שלהם". גפן זקוקה למנות קור בכדי להיכנס לתרדמת חורף. הגפנים כמו מתכנסות בתוכן, מורידות את כל חומרי המזון למערכת השורשים, העלים נושרים והן נרדמות לכל חודשי החורף. כאשר מזג האוויר מתחמם והאדמה יחד איתו, הגפן מקבלת מסר להתעורר ולשלוח את חומרי המזון האגורים בשורשי הגפן אל הפקעים המתעוררים, בדרכם להיות שריגי גפן שיניבו אשכולות ענבים.
ביקב הרי גליל אומרים, כי השלג והקור נותנים תקווה לשנה נפלאה והכרמים מקבלים את כמות הקור שהם צריכים.
ליקב הרי גליל שישה כרמים נטועים בהרי הגליל בגבהים של עד 700 מטר מעל פני הים ולכל כרם מאפיינים ייחודיים משלה. פסיפס הכרמים יוצר עשרות חלקות כרם שונות בכל בציר, שלכל אחת מהן תכונות ייחודיות משלה, המשפיעות על מאפייני היין המופק ממנה. כל הכרמים ייהנו מחורף קר בתקווה גם שימשיך לרדת שלג שיביא לעונת הבציר הבאה ענבים משובחים לתעשיית היין.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים