מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
השגריר של מקסיקו
לפיתה העיראקית של המקסיקנים קוראים טורטייה... מאיפה זה בא ולאן זה הולך? הצעות לגילגול מהיר וטעים.


באדיבות א.א.מטעמים הכי טעים*
-----------------
*משווקת סלט אבוקדוס (גואקמולי) של "מטעמים"
 
 

מקור השם טורטייה  (torta), עוגה עגולה פשוטה, או בספרדית tortilla, לחם עגול. הנציגות המקסיקנית הכי מרשימה בארץ שייכת לטורטייה.
יש בה כל מה שמתאים לנו, היא מהירה וקלה להכנה, זמינה בכל סופר (ניתן למצוא במקפיא). לפיתה העיראקית של המקסיקנים קוראים טורטייה. כמו הפיתה העיראקית או הפיתה הדרוזית, הטורטייה היא התחלה של המון הרכבים - מניחים באמצע ומגלגלים תוך כדי הידוק עדין. להבדיל מהפיתות למיניהן, את הטורטייה של מקסיקו לא אופים אלא מכינים במחבת או תחת מכבש מיוחד, ואפשר גם על אבנים חמות. הטורטייה המסורתית החלה את דרכה בתור לחם על בסיס קמח תירס ששמו "מאסה". הקמח הופק מקלחי תירס שהופרדו מהגרגירים ונטחנו דק דק.

* * *

בימים אלו, כשהטורטייה כבר עשתה "עליה" בארץ, אפשר למצוא את הגברת המתגלגלת בסגנונות רבים ומגוונים, על בסיס קמח לבן, אשר קיים גם בטעמים תרד או עגבנייה. מקמח מלא ומקמח תירס, ללא גלוטן.
הטורטייה מגיעה לגני אירועים, בתי מלון, אולמות שמחה ובתי קפה במצב טרי קפוא. באירועים משתמשים בטורטייה לבר קבלת פנים או כמנה ראשונה במגוון רב של מילויים.
בכל בית, אנו מחזיקים מוצרים במקפיא, כי נוח לנו "לשלוף" ולחמם. הטורטייה היא מאחד המצרכים שהם חובה במקפיא, מכיוון שהיא בסיס טעים, קל ונוח לשימוש, הבצק הדקיק הזה מוכן לקבל לתוכו כל מלית וכל תוספת שתבחרו. אצל הילדים היא מתקבלת בשמחה, אולי כי יותר נוח להם להחזיק מנה מגולגלת בידיים הקטנות שלהם.
הטורטיות הטעימות והנפוצות ביותר הן מקמח לבן מפני שהן מחזיקות מעמד זמן רב יותר וקל לגלגל אותן, ניתן למלא אותן בכל דבר אך תמיד מומלץ להתחיל בסלט אבוקדוס מקסיקני קלאסי הנקרא גואקמולי.

* * *

הנה כמה רעיונות פשוטים וטעימים שאפשר להכין לארוחת ערב , או אפילו לקחת לעבודה או לבית הספר כארוחת בוקר נחמדה שתכניס קצת גיוון ועניין לכריך הסטנדרטי.

טורטייה בריאות:
 
קחו טורטייה, חממו על פלטה כדקה מכל כיוון, מירחו ביד נדיבה סלט אבוקדוס (גואקמולי), הוסיפו גבינה לבנה 5%, ביצה קשה, עגבנייה, מלפפון, בצל ירוק ורוקט. גלגלו לסיגר והנה לפניכם רול בריאות.

רול טורטייה חזה עוף על האש:

חממו טורטייה על פלטה כדקה מכל כיוון, מירחו סלט אבוקדוס (גואקמולי), מיונז, הניחו עלה חסה, רצועות חזה עוף על האש, רוטב שום ופטרוזיליה, מלפפון חמוץ ובצל פריך, גלגלו ובתיאבון.

רול טורטייה עם קבב בטחינה:

חממו טורטייה על פלטה כדקה מכל כיוון, מירחו סלט אבוקדוס (גואקמולי), הוסיפו 4 קבבוני טלה במילוי טחינה, רוטב סלסה, מלפפון, עגבניות ובצל.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים