מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
איתור ועקיבה של מוצרים באמצעות סימון האריזות 
שרות מזון+ 
 
 
בחמש עשרה השנים האחרונות חל מהפך שלם בכל נושא זיהוי מוצרים הנמצאים בשרשרת האספקה. הזיהוי חייב את יצרני המוצרים ,המשווקים ואנשי הלוגיסטיקה  לסמן את האריזות בסימונים מסוגים שונים על מנת לדעת "מהיכן באת, ולאן אתה  הולך?"
מה המשמעות של שני המושגים:
Traceability   עיקוב לאחור.   
Trackability ניטור  קדימה.
מונח ה-traceability,  או עקיבות הוא המוכר יותר בעולם המזון – הרצון לאתר את מקור המזון נבע כתוצאה ממקרים רבים בעבר שבהם הגיעה תוצרת מזון לקויה ליעד ונבצר היה לזהות את מקורה.
זכורים בוודאי המקרים של הופעת ריחות לא אופייניים  במוצרי מזון שונים, שלקח זמן רב עד שאותר המקור ואותרה הסיבה.
הרגישות הרבה למרכיבי המזון לזמני הייצור, למקורות חומרי הגלם ולתהליך הייצור עצמו, יצרו תקינה והנחייה  מאוד מורכבת  שהייזום שלה, אינו מבוסס רק על תקנים לאומיים ורב לאומיים אלא על דרישות ספציפיות של רשתות השיווק כאשר לעיתים הן מתחרות בינן לבין עצמן מי יוציא הנחיות יותר "דרקוניות" לנושא זה.
היום ניתן לומר כי בחלק ניכר מאוד ממוצרי המזון ניתן לאתר את המקור, זמן הייצור ואפילו המשמרת ושם האורז. במוצרי חקלאות אפשר להגיע לרמת המגדל, השדה והחלקה  ולבדוק את מערך הריסוסים והטיפולים של כל מוצר ומוצר.
במוצרי רפואה ותרופות מעוגן כל נושא העקיבות ומספרי האצווה בחוקים מאוד נוקשים – הרבה בגלל הסיכון הבריאותי  התוצאתי  והמידי הכרוך בשימוש לא נכון  בתרופה.
עד לאיזו רמה מגיע פעולת העקיבה? בדרך כלל אנו יכולים לזהות את המקור על פי הסימון  על גבי האריזה הקמעונית.(זאת האריזה המגיעה עד לצרכן הסופי).
לעיתים רבות הסימון על גבי האריזה אינו מוכר לקונה והוא כולל בתוכו סדרה של מספרים הכוללים את תאריך הייצור, תאריך האריזה, שעת האריזה, אתר הייצור, מספר סדרת הייצור ועוד נתונים.
חשוב להדגיש כי אין בסימון העקיבות קשר מוחלט לתאריך ה"פג תוקף", או "תאריך אחרון לשיווק", המסומן על גבי האריזה ועליו נדון בהזדמנות אחרת.
תהליך המעקב קדימה track ability, הינו תהליך שבו נקבעת המטרה הלוגיסטית שיווקית ע"ג המוצר לפני עזיבתו את המפעל, למשל: למי המוצר מיועד? באיזה אזור? לאיזו רמת אריזה נדרש המוצר?
ההיקשים הנובעים מסימון זה, שלעיתים הוא מופיע רק על אריזת המשלוח או על מעטפת המשטח, קשורים ביעד הצפוי, בטמפרטורה הנדרשת למוצר למשלוח, ליעד הנתון, לשיטת האריזה, לשיטת הקבלה וכו'.
הבעייתיות בעיקוב קדימה נובעת משתי סיבות עיקריות:
1. חלק גדול מהיצרנים, משווקים  וגורמי הלוגיסטיקה  אינם מעוניינים שגורם שלישי יוכל לדעת לאן התוצרת משווקת? ולכן הם נוקטים פעילות של קידוד פרטני וייחודי למערכות שלהם (על מנת להסתיר ואפילו להטעות).
2. אין עדיין הסכמה מלאה על תקנון אחיד של הסימון הלוגיסטי  של ה-track.

מערכת הקידוד הבינלאומית ה-GS1 פיתחה קודי סימון במוגדרים על ידי הברקודים השונים במדבקות שעל גבי האריזות.
חלק גדול מהרשתות והגורמים הלוגיסטיים אימצו דרישות אלו (GTIN וכו'), אך הנושא עדיין אינו סגור.
אגב, בניטור האריזות /סחורות  הפרטי אנו רואים את היכולת לזהות מיקומן של חבילות כתהליך פשוט ויומיומי אם אנו מבצעים את המשלוח באמצעות אחת מחברות השילוח כגון DHL  UPS FEDEX TNT ועוד.
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים