מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
טרנד האוכל האסיאתי
באדיבות אסם נסטלה פרופשיונל
 

 
כבר זמן מה שבארה"ב, טרנד האוכל האסיאתי האקזוטי ובו האוכל הקוריאני, הוויאטנמי, היפני והתאילנדי, עוקף בסיבוב את כל המתחרים. האמריקאים והאירופאים הולכים ומעמיקים את חיבתם לקולינריה האסיאתית על שלל רבדיה. כך, בתקופה האחרונה נכנסות לתמונה הגסטרונומית האיזאקאיות היפניות- בר יפני מסורתי המשלב משקאות אלכוהוליים עם מנות קטנות ומגוונות. הפעם עם זאת, האמריקאים כבר ממש לא אוכלים רק סושי. באיזאקאיות נחשפים הסועדים לעולם חדש של הקולינריה היפנית המסורתית וזוכים לטעום מגוון רחב של מאכלים יפניים חדשים לחיך המערבי, שמעבר להתאמתם לדרישה הנוכחית לאוכל אסיאתי אקזוטי וחדש, גם מיישרים קו עם המגמה העולמית למנות קטנות יותר במסעדות, שמשלבות שתיית אלכוהול מרובה.

בנוסף, אם עד עתה היה מרבית האוכל האסיאתי המתוחכם והלא מוכר, מנוקז בעיקר במסעדות עילית מוקפדות שלא כל קהל הסועדים נחשף אליהן, עתה נכנס האוכל הזה גם אל נישת הפאסט פוד בארה"ב. אמנם האמריקאים עדיין עסוקים בלאכול המבורגרים ובוריטוס כמזון מהיר יומיומי, אך כעת חודרת הנישה האסיאתית גם לתחום האוכל הזה באמריקה ומבססת את עצמה כאלטרנטיבה בריאה, שומנית פחות ומרעננת יותר.
 
גם אצלנו

בישראל, עד לאחרונה, שהה האוכל האסיאתי בעיקר בפאתי הקולינריה המקומית. הוא תמיד נכח כאן בהבזקים, עם ניסיונות להחדיר לארץ את האוכל הסיני למשל- שטעמיו החריפים אמנם מתאימים להלך הרוח הישראלי אך לא מורכבותו ושיטות הבישול בו שמתרכזות בעיקר בטיגון; האוכל התאילנדי שעד עתה זכה לייצוג נאות ואותנטי רק במסעדה אחת, הלא היא "בית תאילנדי" וכעת התפרס גם למסעדת "טייגר לילי" החדשה בתל אביב ומתחיל לתפוס כאן תאוצה; והאוכל היפני שהתאקלם בארץ חלקית בשנים האחרונות, בעיקר בגזרת הסושי.
 
כעת, ניתן להכריז כי הטרנד האסיאתי המתקדם נמצא גם אצלנו בשיאו. הוא אמנם טרם הגיע לאותה רמת התפרסות כמו בארה"ב אך מסעדות אסיאתיות מגוונות בהחלט צצות בזו אחר זו במרכז הארץ ומשם ממשיכות להתפרס לפריפריה. כך האנוי הוויאטנמית שנפתחה לפני מספר חודשים בתל אביב, טאיזו המדוברת של השף יובל בן נריה שמציגה מטבח פן אסיאתי המשלב את חוויותיו של השף מטיולים קולינריים בסין, וויאטנם, הודו, תאילנד ומדינות אסיאתיות נוספות, מסעדת אנג סו הסינגפורית של האחים ירזין שמשלבת השפעות ממדינות אסיאתיות רבות וכך גם במסעדת טומפולופומפו, אשר יפתח בקרוב השף אבי קונפורטי ותציג מטבח גריל קוריאני.

ולא רק במסעדות אסיאתיות לחלוטין עסקינן. האוכל האסיאתי נכנס גם אל מסעדות השף ומתבסס בתפריטים לצד מנות איטלקיות או צרפתיות קלאסיות. כך, במסעדת ARIA החדשה למשל, ניתן למצוא מנת דג הימאצ'י יפנית בתיבול אסיאתי, לצד מנה כמו רביולי ארטישוק בעבודת יד, או במסעדת פיצרוי החדשה שמול חוף גורדון בתל אביב, מערבים את הרכיבים האסיאתיים במנות שאינן אסיאתיות באופן מובהק- לדוגמה מנת מקרוני סרטנים ובה פטריות שינוקי ושימאג'י, מיסו, צ'ילי וג'ינג'ר. כעת, הסועד אפילו לא חייב להגיע למסעדה אסיאתית על מנת לאכול אוכל אסיאתי טוב וראוי והקולינריה האסיאתית משתלבת במסעדות לצד האוכל האיטלקי הפופולארי או האוכל הים תיכוני, שמאפיין את האזור.    

מהמסעדות למטבח הביתי
מהמסעדות הרבות, מפעפעת המגמה האסיאתית גם אל בתי המלון, גני האירועים, הקייטרינגים וכמובן המטבחים הביתיים של הישראלים. אם בעבר למשל, ניתן היה למצוא מוצרים כמו רוטב סויה, צ'ילי מתוק, או מחית קארי, רק במספר מקומות ספציפיים ומצומצמים בהיקפם ברחבי הארץ, כעת, אנחנו נחשפים אליהם יותר ויותר, בהתאם לביקוש העולה של הבשלנים ואנשי המקצוע. השוק הישראלי מבקש אליו עוד ועוד מוצרים חדשים כגון אבקות קארי בחריפות שונה, שמן דגים ממגוון סוגים, אטריות שעועית ללא גלוטן ועוד. אלה ניתנים כיום להשגה באופן פשוט בהרבה וההיצע והמגוון שלהם ברשתות השיווק ובחנויות עולה.
הפתיחות הישראלית הזאת לטעמים האסיאתיים הרעננים והמגמה של מסעדות אסיאתיות ובישול ביתי אסיאתי נובעים כולם מהכיוון הכללי שהשוק הקולינרי בארץ הולך אליו- מטבח בריא וטבעי יותר. המטבחים האסיאתיים ידועים כמטבחים ששמים דגש על ירקות רבים, מכילים מוצרים טריים מהטבע ומשתלבים היטב עם מגמת הצמחונות, הטבעונות והאוכל הבריא שמשתלטות על העולם. הרצון הגובר לאוכל טבעי מחומרי גלם ומוצרים איכותיים שמיוצרים בשיטות מסורתיות, דוחקים הצידה מוצרים אסיאתיים ששווקו עד כה בארץ והיו באיכות נמוכה ומפנים את המדפים לרטבים, תבלינים וחומרי גלם בריאים ואיכותיים יותר, אותם מבקש הצרכן הישראלי. היות שהאוכל האסיאתי הוא רב גוני, עשיר וטעים במיוחד, הוא מאפשר בחירה בבריאות, ללא הדיסוננס הטבעי שמועלה- כי אוכל בריא מגיע על חשבון הטעם, על פי רוב. לכן, הבחירה בו הופכת לפשוטה ופופולארית יותר בעתיד הקרוב נראה כיצד היא תמשיך ותשפיע הן על המסעדות והן על הבשלנים הביתיים.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים