מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
המדריך לרכישת פירות וירקות

כיצד לזהות פירות וירקות איכותיים?  צרכנים שבוחרים פירות וירקות על מדפי הירקן או ברשת השיווק עושים זאת לרוב על פי מראה עיניים, שעלול לעיתים להטעות. בחודשי הקיץ באופן מיוחד יש חשיבות לבחירה נכונה של פירות וירקות כדי להימנע מאכזבות והשלכה לאשפה בטרם עת.
 
המומחים של "עין יהב"*
--------------------------------
*מדריך חקלאי עין יהב נגיש לצפייה גם בטלפונים בעת הקניות בקישור: http://on.fb.me/1gx10rW


 
 


פלפל
כדאי לבחור את המבריקים.
צורה:
- יש לוודא סימטריה בכל חלקיו, כך שהאורך יהיה זהה בכל הכיוונים.
צבע:
- הקליפה צריכה לשמור על צבע מלא, בלי סימנים.
- רצוי לבחור את הפלפלים בעלי הגוון המבריק ביותר.
למילוי:
- פלפל אדום עם קליפה קשה ומבריקה יתאים למילוי.
לאחר הקניה:
- אחסנו את הפלפל בשקית ניילון עם חירור גדול, כשבתוך השקית נייר מגבת.
 
ענבים
אל תשטפו את הענבים לפני האחסון במקרר ענבים.
צורה:
-  בחרו באשכול לא צפוף, הגפן משקיע יותר משאבים על כמות ענבים קטנה יותר.
- הענבים צריכים להיות שמנמנים ומחוברים היטב לגזע.
צבע:
- הגוונים צריכים להיות מאוזנים - הענבים הירוקים עם גוון צהבהב בתחתית והענבים הסגולים צריכים להיות בצבע סגול חזק.
- ככל שהצבע עמוק יותר כך הענב בשל יותר דבר שמעיד על רמת חמצון גבוהה.
לאחר הקניה:
- אל תשטפו את הענבים, אחסנו אותם במקרר (אפשר גם במקפיא).
 
תפוח
 להימנע מאחסון יחד עם ירקות ופירות אחרים.
צורה:
-  בחרו תפוח ללא שקעים רכים או פגמים. ככל שהתפוח נראה יותר יפה, כך הוא יותר טעים
צבע:
- יש לוודא שאין על התפוח כתמים.
מגע:
- לחצו על התפוח ובחרו את התפוחים הקשים ביותר.
לאחר הקניה:
- לאחסן במקרר, ולהימנע מלאחסן את תפוחי העץ יחד עם ירקות ופירות אחרים. התפוח פולט גזים הגורם לריקבון.
 
חסה
יש לוודא שהעלים אינם מושחרים בקצוות.
צורה:
- הימנעו מחסה עם עלים בודדים הדבוקים לשקית, או עלים שהשחירו בקצוות.
צבע:
- העלים צריכים להיות בצבעים אחידים, יש לשים לב לקצוות ולוודא שהם לא מושחרים.
משקל:
- עדיף לבחור חסה קטנה וכבדה, בדרך כלל זה מעיד על עלים צעירים וטריים.
לאחר הקניה:
- יש לאחסן בחלק הקר ביותר במקרר, רצוי בתוך שקית מחוררת שבתוכה נייר מגבת.
 
חציל
עדיפות לבעלי קליפה מבריקה וחלקה.
 צורה:
-  יש לבחור בחצילים ישרים וארוכים.
- קוצים קטנים וזקורים בעלה הירק באזור החניטה מעידים על טריות
צבע:
- הקליפה צריכה להיות מבריקה וחלקה, נוטה לשחור ובלי שריטות.
משקל:
- על החציל להיות קל משקל אחרת קיים חשש שהוא מכיל מיץ מריר.
מגע:
- כאשר ממששים אותו עליו להרגיש גמיש אך לא רך.
- על הקליפה להיות חלקה, מתוחה וללא פגמים.
למילוי:
- יש לבחור קליפה תהיה כמה שיותר כהה מה שמסמל על עמידותה.
לאחר הקניה:
- לאחסן במקרר במקום לא הכי קר, בתוך שקית מחוררת, עדיף בתא לא צפוף.
 
 
עגבניות אשכול
כבדות יהיו עסיסיות יותר.

צורה:
- לבדוק את שדרת האשכול שהיא ירוקה וטרייה.
- אם העגבנייה נושרת בקלות מהאשכול זה מעיד על פרק זמן גדול יחסית שעבר מהקטיף.
צבע:
- עגבניות אדומות הן בשלות ולכן עדיף שחלק מהעגבניות שנרכוש יהיו בהירות ויבשילו בהדרגה.
משקל:
- עסיסיות העגבנייה קשורה במשקלה, עגבניות כבדות בהשוואה לגודלן יהיו גם עסיסיות יותר.
ריח:
- ריח הטריות של העגבנייה מזכיר ניחוח אדמה; אם בלחיצה עדינה העגבנייה לא מפיצה ריח היא לא טרייה.
לאחר הקניה:
- הסירו את עלי הגביע שעלולים להירקב בימים שלאחר הרכישה - ויפגמו בעגבניות עצמן. אחסנו במקרר.
 
מלפפון
קליפה בהירה עדיפה.
צורה:
- מומלץ שיחזיק בקצה פרח נבול, אך לא יבש. אם הפרח נשר סימון שהמלפפון בן כמה ימים.
- מלפפון צריך להיות ישר ולא עקום כמו בננה.
- המלפפונים הקטנים הם פחות מרים ולכן מומלץ להעדיף אותם על הגדולים.
צבע:
- קליפה כהה מסמלת על בשלות, לכן בחרו במלפפונים בעלי קליפה בהירה יחסית אך לא צהובה.
מגע:
- הקפידו שלמלפפון לא יהיו קצוות רכים.
לאחר הקניה:
- אחסנו במקרר, רצוי מעל נייר מגבת.
 
בצל טרי
יש לבדוק שאין לו הרבה שכבות של קליפות שנשרו.
צורה:
- יש לבדוק ששורשיו טריים ולא הספיקו להתייבש.
- הקפידו לבדוק שאין לו הרבה שכבות של קליפות שנשרו.
- על הבצל להיות שלם, נוקשה, חלק וללא גבעול המרמז על בשלות יתר.
- בצל מלוכלך לאו דווקא מעיד על איכותו.
לאחר הקניה:
- לאחסן במקום קריר ויבש (לא חייב במקרר).
 
בצל ירוק
עלים ירוקים מכילים יותר סיבים תזונתיים.
צורה:
- כדאי לבחור בעלים הקצרים יותר כי הארוכים לעיתים קשים לחיתוך.
צבע:
- ככל שהעלים ירוקים יותר כך הם מכילים יותר ערכים תזונתיים.
מגע:
- על העלים להיות מתוחים ושפשוף העלים זה בזה אמור להשמיע קול חריקה.
לאחר הקניה:
- לאחסן במקרר בתוך שקית ניילון מחוררת.
 
 
קישוא
בדקו שהחלק התחתון רחב מהעליון.
צורה:
- הקפידו שהחלק התחתון יהיה רחב מהעליון.
למילוי:
- קישואים המתאימים למילוי הם קשים יותר ובעלי קליפה עבה.
משקל:
- רצוי לבחור את הקישואים הכבדים.
לאחר הקניה:
- לאחסן במקרר.
 
 
אבטיח
כדאי לתופף ולבחור את האבטיח בעל הקול החלול.
צורה:
- בדקו שגבעול האבטיח לא נבול. זה מעיד על בשלות יתר.
צבע:
- כתם צהוב אחד זה בסדר, מעיד על בשלות. יותר מאחד כבר מעיד על בשלות יתר
משקל:
- "שיטת התיפוף" תמיד טובה. תופפו ובדקו שהאבטיח מחזיר צליל חלול המעיד על בשלות ומתיקות, אך שימו לב שצליל חלול מדי יכול להעיד על אבטיח "זקן".
לאחר הקניה:
- לאחסן במקרר, ניתן גם לחתוך לקוביות ולאחסן בתוך קופסה אטומה.
 
מלון
 ריח ארומטי ופרחוני? מצוין.
צורה:
- רצוי לבדוק שיש לפרי עוקץ ולא קומל.
צבע:
- על קליפתו של המלון להיות ללא כתמים או פגמים.
משקל:
- מלון איכותי בדרך כלל יהיה כבד ומלא יחסית לגודלו.
ריח:
- ארומטי ופרחוני.
 מגע:
- לחצו על קצהו של המלון - אם הוא רך מדי, סימן שעבר זמנו.
לאחר הקניה:
לאחסן במקרר, הדבר יאריך את חיי הפרי ויעצים את הארומות.
 
אספרגוס
הימנעו מאספרגוסים רכים.
צורה:
- מומלץ לבחור באספרגוס ישר, מתוח, ובעל פרחים סגורים (לא פורחים).
- חנית הגבעול צריכה להיות פריכה ולא להישבר (נסו לכפוף אותה ולבדוק).
צבע:
- רצוי לבחור באספרגוס בהיר ככל הניתן
מגע:
- בחרו גבעולים שקשים למגע. הימנעו מאספרגוסים רכים, קמלים או פגומים.
- בדקו שגבעולי האספרגוס משמיעים צליל של חריקה בחיכוכם זה בזה.
לאחר הקניה:
אחסנו במקרר עם נייר מגבת לח. עדיף שהירק עומד זקוף עם מעט מים (כמו פרח).
 

 
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים