מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
אוכל בצבעים והשפעתם על הבחירות שלנו
אילת נדיב, דיאטנית קלינית רשת סטודיו C

 
 

לצבעים השפעה רבה על החיים ועל הטבע. ההשפעה של הצבע גדולה מכפי שאי-פעם העליתם על דעתכם. הצבע ממלא תפקיד חשוב בעולם החי. הוא מהדר את נוצותיהם של המחזרים, ומצניע את הזקוקים להסוואה. בעולם הצומח הוא מושך בגוונים מסוימים ודוחה בגוונים אחרים. בקרב בני האדם ממלא הצבע תפקיד חשוב גם כן. הצבע משקף את מצבנו הנפשי ואת מצב רוחנו, ואף יכול לשפרו במידת הצורך.

לצבע משמעויות רבות: משמעות סמלית, משמעות מיסטית והקשרים פסיכולוגיים. צבעים מסוימים יכולים לגרום לתגובות נפשיות חיוביות או לעשות בדיוק ההפך. הצבע יכול אף לגרום לתגובות פיזיולוגיות של הגוף. צבע מסוים יכול להוריד את לחץ הדם ואילו צבע אחר יכול להעלות את הדופק.

כל אדם נולד עם נטייה טבעית לצבעים מסוימים, אך כשאנו גדלים אנו מאבדים חלק מתחושת הצבע האישית אבל עדיין נשארת בנו רגישות לאותם צבעים שנכונים לנו ואתם אנו חיים בהרמוניה.

בעקרון, הצבעים מחולקים לצבעים חמים וקרים. הצבעים החמים הם הצבעים האדומים, הצהובים והכתומים כי הם מעוררים, משדרים מתח, אקטיביות, עליזות, חום ומשדרים פתיחות. לעומתם, הצבעים הקרים, המכונים "הצבעים המתרחקים" הם ירוק וסגול, המרגיעים ומשרים אווירה של שלווה ונינוחות.

הצבע הוא הדבר הראשון הבולט לעין שמבחינים בו. כל צבע שאנו רואים, לובשים או מכניסים לפה אומר עלינו משהו. במטבח או בחדר האוכל, טוב לשים אלמנטים כתומים. מאחר ואנחנו אוכלים "דרך העיניים", צבע כתום מעודד את מערכת העיכול לפעול כי הוא משפיע על בלוטות הטעם. אוכל דהוי או חסר צבע לא יעורר אצלנו תיאבון. לעומת זאת, אוכל כתום ימריץ אותנו. מאכלים אדומים יעוררו אצלנו את החשק המיני וזו הסיבה שתעשיית המזון שמה דגש רב על צביעת המזון שלנו. יש קשר ברור בין צבעי המזונות בטבע לבין משמעותם וערכם התזונתי, הדבר עובד על כל החושים שלנו. מהטבע ומה שקורה מסביבנו למדנו, כי שימוש בצבעים השונים יכול להגביר את צריכת המזון כיוון שידוע לכולנו כי העין אוכלת לפני הקיבה.

מחקרים הוכיחו שכאשר האוכל מוצא חן בעיננו מערכת העיכול מתחילה להפריש יותר רוק ומפעילה את מיצי הקיבה. למעשה, כל דבר שימצא חן בעיני העיניים יגיע אל הפה וכדי לשמור על המזון שיאכל ע"י אוכלוסייה רחבה משתמשים בצבעים מלאכותיים. כל פיגמנט קשור למרכיב כימי שונה בצומח, זה עובד על החושים שלנו, מזונות כחולים כמו ענבים סגולים, אוכמניות, חצילים או סלק מרגיעים ונותנים תחושה של טיהור ושביעות רצון ואותם כדאי לאכול לפני השינה.

הצבעים החיים של פרות וירקות עשויים להיות הדרך של הטבע למשוך אותנו אליהם כך שנקבל את היתרונות של החומרים המזינים העוצמתיים שהם מספקים לנו. בירקות ובפרות יש עשרות מרכיבים פעילים בעלי חשיבות בריאותית. חומרים אלה מכונים בשם הכללי פיטוכימיקלים. חלקם הם פיגמנטים שנותנים לפרות, לירקות ולצמחים את צבעם. הפיטוכימיקלים משמשים כנוגדי חמצון ומונעים התפתחותם של מחלות.

הצבע הוא שפתו של היקום. גתה אמר על הצבע כצורה שבה הטבע מציג את עצמו לראווה. הצבעים בכללותם הם מזון לנשמה. צבעיו של האדם קובעים את דרגת התפתחותו, מחשבותיו ורגשותיו, והם מהווים את האורה וההילה הייחודית שלו.

ארוחה צבעונית היא לא רק תאווה לעיניים אלא גם ברכה תזונתית לגוף ולנפש. הפרות והירקות טומנים בחובם ערך נוסף בהתאם לצבעיהם. צבע הוא דבר כל כך מובן מאליו שהוא קיים תמיד, אך בעיקר באביב אנו נפעמים מיופיו, לראות את שווקי הירקות והפרות "פורחים" ובעיקר באביב שנפלאות הטבע באים לידי ביטוי.
במסגרת תוכנית הדיאטה הנשית של רשת סטודיו C יש הקפדה על הכוונה לתזונה נכונה וצבעונית.  דיאטנית הרשת מנחה את הלקוחה לצרוך מהמזונות שיוזכרו בהמשך. כמו כן, הלקוחה מקבלת מתכונים המכילים מגוון רב של ירקות ומונחית איך לבשלם ללא איבוד הערך התזונתי.
1. משפחת הירוקים- לפי הרפואה הסינית למשפחת הירוקים ולצבע הירוק מיוחסת אנרגיה פיזית ומנטלית ולכן הוא הכרחי לתפקוד תקין של הכבד בהנעת דם ואנרגיה לכל תא בגוף. הוא נוגד תהליכי ניוון ברקמות העין. למרות שהלוטאין הוא פיגמנט צהוב-כתום הוא נמצא בירקות הירוקים ונבלע בצבע הירוק שמשליט הכלורופיל. הוא מצוי בחסה, בתרד, בפטרוזיליה, בברוקולי, בכרוב, ברוקט וכדומה.
2. משפחת הכתומים- בירקות כתומים כגון: דלעת, דלורית, גזר, בטטה מככבים הבטאקרוטן והאלפאקרוטן ולוטאין הדומיננטי גם בתירס, בשעועית, בפלפל צהוב ובפלפל כתום.
3. משפחת האדומים- מיוחסת לירקות האדומים פיטוכימיקל ייחודי. הליקופן שנמצא בעגבנייה ובאבטיח ותורם להגנה על המערכת הקרדיווסקולארי. ברפואה הסינית הצבע האדום מיוחס לאלמנט האש המשויך ללב. אנטוציאנינים חשובים במיוחד לעיכוב תהליכי הרס ברקמות המוח והם מצויים בתות שדה, צנון וצנונית.
4. משפחת הסגולים- שמבוססת על האנטיצונינים ומשויכת לירקות הסגולים נוגדי חמצון אשר מעכבים הליכי הזדקנות ומגינים על תאי המוח כגון: כרוב, בצל, ארטישוק, חסה, פלפל גזר ובזיליקום סגולים.
5. משפחת הלבנים- המשויכת לאלמנט המתכת המשויך לריאות. משפחת הבצלים בצל, שום כרישה, כרובית, קולורבי, לפת, ירקות שורש כגון: ארטישוק ירושלמי, מצטיינים בפעילות אנטימיקרובילית ואנטי דלקתית ומסייעים במניעת טרשת עורקים. הם מכילים בתוכם סיבים תזונתיים ייחודיים ואינולין שהוא בעל סגולה לאיזון הסוכר בדם.

אכילת פרות וירקות היא חשובה וחיונית נגד מחלות, הם מכילים לא רק מים וסוכרים אלא גם מגוון של חומרים נוגדי חמצון. כל אלה פועלים בסינרגיה שהתועלת שלהם ביחד עולה על כל סכום התועלות של כל אחד ואחד מהם בנפרד. החומרים המועילים בירקות ובפרות נועדו לספק לצמח הגנה ולהאריך את חייו. כשאנו אוכלים את הצמח אנו מכניסים לעצמנו את ההגנה הזו.
לסיכום, אנו חייבים לאכול הרבה ירקות ופרות כי הם תורמים למניעת מחלות בזכות הפוליפנולים שבהם. חייבים לאכול מגוון של פרות וירקות על כל חלקיו של הפרי או הירק כי לכל חלק יש ערך משלו וכל המרבה הרי זה משובח!

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים