מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
יין כמו בן אדם
ישראל פרקר-  www.wines-israel.co.il
 
 

ד"ר  ארקדי פפיקיאן הוא יועץ וותיק ליקבים רבים בארץ וגם היינן הראשי של יקב אמפורה. תמיד נחמד להקשיב לדעותיו ולמחשבותיו בנושא היין ועל תפקידו של היינן בייצורו.
שוב הייתי בערב טעימה נחמד בהדרכתו של ארקדי ואני רוצה לספר לכם קצת ממה ששמעתי שם. אותי זה ריתק.

פתח ארקדי ואמר: "עולם היין הוא חלק קטן של העולם הגדול. כל מה שאתם מכירים בעולם הגדול וכל הניסיון שצברתם בחייכם עוזר ותומך בהבנה נכונה של היין, של הייננות, של התהליך, של המהות, של הרוחניות ושל כל מה שקורה בכרם, ביקב ואחר כך על השולחנות שלנו.
תפקידו של היינן הישראלי שצריך לא רק לעשות יין, לא רק לעבוד ולהעביר חלק גדול בחייו במלאכה הרוחנית הזאת, אבל גם להביא אותו לכמה שיותר אנשים שנותנים כבוד למשקה המיוחד הזה. לאנשים שמקדישים את הזמן היקר שהם מסוגלים ורוצים להשקיע לדו שיח עם היין."

היום חווים יין ישראלי לא כמו פעם שהיו מתביישים בו. היום גאים בו, ובגב ישר ובמבט ישיר מביאים אותו בתור מתנות, הפתעות, כשמקבלים אנשים מחו"ל וגם מביאים אותו מהארץ לחו"ל.
סופר ומשורר מדברים בשפת הרומנים, מלחינים מדברים בשפת המנגינות, צייר מדבר בשפת הציורים ויינן מדבר בשפת היינות. שפת היינות היא שפה מעודנת.
הייננים היו רוצים להגיד שהם קובעים את הבציר, את תהליך הייצור והיישון ומכתיבים את האיכות הסופית של היין, אבל הם בעצמם יודעים שזה לא נכון.

רוב הגורמים שמכתיבים את איכות היין, את היין שנולד לעולם הזה, הם המקורות של הענבים: הכרם, הגפן, האזור, הזן, הטכנולוגיה, הוותק של החלקה ורמת הבריאות של החלקה, ורק אחר כך מגיע היינן עם הצוות הטכנולוגי עם הידע והניסיון, עם הציוד וחומרי העזר.
 יש עוד 2 גורמים לא מבוטלים בחשיבותם והם לדעתי הפסגה של הפילוסופיה של היינן.  כמו שילד נולד ומקבל חום, אהבה, תמיכה, חינוך במשפחה תומכת ואוהבת, תמיכה תחת שיקול כדי שהילד יהיה מוצלח, אותו דבר יין. אם הסביבה טובה ידידותית, אוהבת, תומכת, שמחה אז עם האהבה, האמונה מגיעים יינות איכותיים ומיוחדים. הנתון הנוסף הכי מדעי נקרא מזל! גם בייננות כמו בחיים, ביצירה, בקריירה ובהמון דברים, מזל משחק תפקיד חשוב וכדאי מאד לבקש בלב גם ברכה גם מזל וכל מה שצריך כדי שייצא יין מוצלח.
אותן מילים המשמשות לתיאור אדם הן מילים לתיאור יין. המראה שלו, ההתנהגות שלו, הפרופיל שלו, האינטיליגנציה שלו, הרגישות שלו. יין יכול להיות מלא ורזה, קל וכבד, רגוע ועצבני, עדין וגס, אלגנטי ופשוט, צעיר ובגיל מסויים גם זקן, רענן ועייף, שטוח ופירותי ועוד המון מילים אחרות.
כמו שבן אדם מתחיל את חייו בבטן אימו, ככה היין מתחיל בכרם, בבטן של אמא אדמה עם הלבלוב של הגפנים. כל התקופה עד הבציר, הפריחה וכל צבירת הסוכר, המתיקות, הארומות והטעמים זהים להבשלה של העובר אצל אמו בבטן. היום בו לוקחים את הענבים מהבציר  ליקב זה אותו היום שהבעל האוהב לוקח את אישתו לבית היולדות. מביאים את הענבים ליקב, מועכים אותם, מתחילה התסיסה, זו התקופה שהאישה בבית היולדות. סחיטה של היין האדום, של התירוש המותסס האדום, זו הלידה. כשמפרידים מכל מה שליווה אותו, מהקליפות, מהחרצנים אז היין האדום הצעיר נולד.
היין מתחיל להתעצב, להיות יפה חיצונית, להיות צעיר וארומטי. כל היופי שלו הוא שהוא צעיר. אחר כך היין אחרי תקופת יישון מסויימת מתחיל להפגין את השרירים שלו, את הגודל שלו, וזה בדיוק כמו גבר צעיר בן 25 שמאד נעים להסתכל עליו והוא יפה חיצונית, הוא גם מתחיל להיות חכם, רגוע, שקול, סקסי, אוהבים אותו והוא בשל.

כמו עומק הנפש, הרגש והניסיון של האדם כך היין. אפשר לשבת שעות ארוכות וליהנות מדו שיח. ולא ממהרים לחדר המיטות כי גם כך נהנים. ואז היין מגיע לשלב של גיל הזהב שהוא די חלש חיצונית אבל החוכמה שלו, הדרך שעבר, העומק, השינויים שהוא עובר בתוך הכוס ואפילו רק בגלל הגיל, בגלל העיניים הסקרניות, העדינות, החכמות הם שמושכים אנשים לתת כבוד וליהנות.
אני יודע שכמו בן אדם כך יין. אין יין בעולם שכולם אוהבים אותו. אם יין ימצא חן בעיניי 50, 40, ואפילו אחוז אחד של אנשים הוא לא נולד לשווא! יקב טוב הוא יקב שנותן מענה לחובבי היין, שיש לו מגוון יינות ומגוון סגנונות במגוון האיכויות והמחירים.
לכל גפן, לכל כרם, לכל יין שאנו ניגשים עם אותה התרגשות ואהבה, ועבודה חרוצה יגדלו טובים ויפים. אבל אנחנו לא מצפים שאת כולם יאהבו אנו מצפים שהילד כמו היין יפגוש חברים טובים, חבר נאמן, ימצא בן זוג או בת זוג,יבנה משפחה ובסופו של דבר יחייה חיים טובים ומאושרים."

שוב התחזקו בי התחושות שיין זה לא סתם עוד איזה משקה. מאחורי כל בקבוק יין מסתתר סיפור מופלא ואני הולך ומחפש את הסיפורים האלה כבר כ 15 שנה. אני משוכנע שהם לעולם לא יתמו.

לחיים !!!
ישראל פרקר - יוזם ועורך ראשי של האתר השער לעולם יינות ישראל www.wines-israel.co.il


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים